Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 07 жовтня 2022, 15:01
20099
28

Динамо в Лізі Європи: лікар сказав у морг, значить у морг

Валерій Василенко – про причини невдачі «біло-синіх» у єврокубках

| Оновлено 07 жовтня 2022, 15:01
20099
28
Динамо в Лізі Європи: лікар сказав у морг, значить у морг
ФК Динамо Київ

Після гри в Ренні, знову програної – вже втретє поспіль на євроарені – наставник «Динамо» Мірча Луческу головною причиною невдач своїх підопічних назвав таку: «Ми весь час у роз'їздах, між Львовом, Краковом та іншими містами, тому ми не маємо можливості зосередитися на підготовці».

Слова не чоловіка, а хлопчика. У зв'язку з цим хочеться нагадати динамівському Містеру слова капітана збірної України Андрія Ярмоленка напередодні гри проти збірної Шотландії: «Я не чув, щоб ЗСУ скаржилися на труднощі».

У ситуації, що склалася, всі ми, і наш футбол у тому числі, стали заручниками рашистської агресії. Порушилося і зруйнувалося все колишнє: логістика, менталітет, свідомість. Порушилося життя. Як раніше вже не буде.

Але жити далі треба. І те, що «Динамо» та решта наших клубів мають можливість займатися улюбленою справою, грати у футбол, це найяскравіший факт того, що це життя продовжується. Воно продовжується не лише для наших футбольних команд, а й для всіх нас. Усіх тих, хто в окопах, варшавах чи перед київським телевізором.

Краще, точніше інакше поки що не буде. У всякому разі, нинішній єврокубковий сезон наші повпреди відіграють у такому шаленому ритмі. Це має прийматися без пояснень та жалю. І аж ніяк не як відмазка.

Ти маєш бути сильним. Інакше навіщо тобі бути?

ФК Динамо Київ

Тепер про конкретний матч «біло-синіх», про їхню гру в Ренні. Це тільки в мене склалося враження надзвичайного дежавю, чи не тільки? Начебто дивлюся нескінченний динамівський матч: одні й ті самі люди практично в одних і тих же футболках роблять майже ті самі помилки. І обов'язково програють. Лише суперники різні у цій ситуації.

Може, я й помиляюся, проте: невже божевільна помилка Попова – це обов'язковий наслідок складного переїзду до Франції? А помилка Дубінчака, яка привела до першого голу в наші ворота?

Відсутність концентрації у завершальній фазі матчу – це як м'язові травми гравців: від незнання. Якщо простими словами, то цей факт – пряме відсилання до тренерського штабу: то їхня вина. І нехай Луческу говорить із цього приводу все, що завгодно. Він все одно буде неправий, намагатиметься перекласти свою провину на плечі інших.

«Ренн» - команда добротна, можна сказати класна, і ми про це говорили напередодні поєдинку. Тож гра французів не стала несподіванкою. Але ось розрізнені та безініціативні дії «Динамо» такими стали.

Я вже й не згадаю в останніх шести-семи поєдинках за участю київського колективу, коли цей колектив демонстрував щось, що по-справжньому варте біля чужих воріт. Так, були моменти просвітлення. Як удар Циганкова з «Минаєм». Або гол того ж таки Віктора у ворота «Ренна». Точніше, уся комбінація.

Але такі моменти – бібліографічна рідкість нині. Тому що решта динамівського часу – це явне ходіння по муках. Наче команда нетренована зовсім. Скажу більше: дуже схоже, що вона, команда тобто, незграбно намагається плавити тренера.

Я знаю, що ніхто нікого не плавить, але візуально ці муки виглядають саме так.

ФК Динамо Київ

Про вплив тренерських рішень на гру «Динамо» багато йшлося останнім часом. І доводиться говорити й після гри у Франції. На мою думку, головний «меседж» від Мірчі – заміна на 92 хвилині Попова. На кшталт наочного, повчального шмагання школяра, який нашкодив. Заміна у стилі пізнього Віталія Кварцяного.

Я зараз навіть не намагаюся пащекувати, бо стан речей – гірше нікуди. Але ось у трьох матчах Ліги Європи, та й в іграх УПЛ – чого вже там – я не побачив, щоб досвідчений динамівський тренер під час гри вносив корективи. Своїми рішеннями, замінами, «тайм-аутами», струсами.

Ну, ось змушене «Динамо» грати пів року без Шапаренка. Так буває у футболі, чи Луческу цього не знати. «На прапорці» купили Лонвейка і Перріса, щоб залатати пролом, що утворився. Чому не випустити хоч когось із них на заміну, адже сам же Містер стверджував, що їхні кондиції в нормі.

І, зауважте, я, знову-таки, не юродствую з приводу «відсутності присутності» нормального форварда. Форварда, якого так і не придбали у довжелезне міжсезоння.

Після матчу з «Ренном» Луческу похвалив Бесєдіна. Мовляв, він молодець. Справді, його передгольова передача на Буяльського – цукерка. Але факт ще й у тому, що форвард має забивати. А з цим у Артема явно не склалося. Втім, як і у всіх його партнерів по атаці.

Ось і виходить у комплексі, що якось усе не те. І не туди. Відчуття недомовленості якоїсь. І якоїсь приреченості, а подекуди навіть пофігізму.

З таким ставленням не те що перемог, а й нічиїх не буде. Таких точно не візьмуть у космонавти. І у весняну частину єврокубків.

І тривалі переїзди між Львовом і Краковом тут точно ні до чого…

Оцініть матеріал
(153)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Istm
А більше розповідайте молодняку після першого дубля в чемпіонаті, що вони вже зірку з неба зірвали і за ними наввипередки полюють баварії, реали, ювентуси, манчестери.
Александр
Какая разница кто ошибся .Весь матч это унылое зрелище приговоренной к поражению кома .Тоже чт с Фенербахче .
Іван Лапечук
Думаю, що дуже багато було очікувань від цих гравців. Більшість з них дуже переоцінені і не дотягують навіть до посереднього європейського рівня, а коли вони ще й починають грати пішки, шукаючи різноманітні відмазки, то результат очевидний. Дані гравці отримують хороші гроші, а при такому безтолковому підході до трансферів - покупка всяких ноунеймів "авось заиграет" вже стільки років не приносить результату (не заграв жоден), то тоді навіщо викладатись, гроші ж по контракту все рівно капнуть - це ж не під Бахмутом сидіти. Покупка голландця та ямайця, це взагалі лол.. випустили б щоб хоч побачити їх. "незіграний" Нерес перейшов до Бенфіки і з першого ж матчу помножив на нуль "зіграних" динамівців. Це ж можна сказати і про ""дніпрян". В "шахтарів" хоч бажання було якесь..а в цих пздц. Коли ти не вмієш грати в футбол - бери бажанням. Нема бажання - не вдягай футболку клубу, який колись дуже давно трощив "реалів", "барселон" та "баварій".
Gargantua
часто повторяемый пассаж о ЗСУ это конечно глупость.
Спорт это не служба в армии. Футбол это спортивная игра. Если организм не восстанавливается то патриотическими накачками ничего не добьешься.
И первый гол пропустили не из-за ошибки Дубинчака на чужой половине поля, а из-за ошибок Сидорчука и Попова в обороне.
Ivan Vismutenko
Купите нормальные динамовские футболки и всё наладится.
DK1961
В статье все правильно. Некоторые посетители сайта имели глупость писать, что Василенко - всегда защищает Динамо и принижает Шахтер. Это не так. Но тут дело даже не в том, кто кого принижает или хвалит - для Динамо сезон полностью пропащий ПРИ ЛУЧЕСКУ. Думаю, что команда его не плавит, просто руки опустились у практически всех игроков. И вопли Луческу до них не доходят, особенно - когда игроки ВИДЯТ тренерские ошибки при определении состава на матч и запоздалые (да и часто неправильные) замены. Правильно говорят - уходя уходи. А суркисята всегда плывут по течению, надеяться. что они примут правильное решение по тренеру - дохлый номер. Грустно все.
ss2000
У тому році я думав про "геній Луческу" , в цоьму все стало на свої місце.
alekos59
Цi розмальованi та синi як зеки дубинчаки з поповими це стадо, а тренер - пастух, який забив. Не дарма губаста кинула попа.  
Gargantua
если помните, в первом сезоне Луческу сказал игрокам Динамо, что если они возьмут чемпионство, то никого на их место покупать не будут. Было такое сообщение в прессе, не знаю правда ли. Но похоже на правду. 
Потому что игроки уходили а на их место практически н кого не покупали. Вот и обескровили команду.
Плюс конечно скомкана подготовка к сезону, пытались вывести на пик формы к матчам за лигу чемпионов, но попали под каток Бенфики.  А Бенфика вон сейчас ни в чем по игре не уступает ПСЖ.  Получилось у основных игроков спад, а освежить некем. Молодым Луческу не доверяет. Последнее это его большая ошибка.
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил