Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 07 жовтня 2022, 01:10
8665
20

Неприємна сенсація. Дніпро-1 поділив очки з Вадуцем

Представники Другої ліги Швейцарії здивували команду Олександра Кучера

| Оновлено 07 жовтня 2022, 01:10
8665
20
Неприємна сенсація. Дніпро-1 поділив очки з Вадуцем
СК Дніпро-1

Перед звітним матчем шанси «Дніпра-1» на вихід з групи були досить робочими. Але, звісно, обов'язковою умовою був максимальний набір очок з «Вадуцом». Завдання виглядало цілком здійсненним - ліхтенштейнська команда аж ніяк не є нездоланною.

Стартовий склад Олександр Кучер (а номінально - Валерій Городов, який вже звично в єврокубкових поєдинках значиться як головний тренер) виставив очікуваний. Можливо, дехто чекав в основі Бланко, але аргентинець залишився на лаві запасних - посилювати гру виходом на заміну.

Те, що «дніпряни» налаштовані рішуче, показали стартові хвилини. Спершу Піхальонок після скидки Довбика бив з лінії штрафного - трохи вище. Але вже в наступній атаці вдалося забити. Рубчинський пішов у відбір перед чужим штрафним і віддав Піхальонку, той запустив на лівий фланг Бузанелло, а той прострелив вздовж воріт. На дальній штанзі ніхто не тримав Довбика - 1:0 і третій гол Артема в Лізі конференцій.

Фото - СК Дніпро-1

Здалося, що відразу ж після цього наші футболісти повірили, що гра сьогодні буде виграна, і трохи розслабилися. «Вадуц» цим скористався і почав методично розхитувати захист. І якщо дальні удари наш кіпер спокійно забирав, то з ближнім нічого не зміг зробити - кричущий провал на флангах захисту дозволив Ульріху пробігти по нашому лівому і навісити на правий край, де абсолютно ніхто не перешкоджав Феру розстріляти Валефа.

Лише після цього «спортклубівці» отямилися і почали пробувати продовжити гру. І якщо попереду Довбик періодично чіплявся за м'яч, то в захисті відбувалися незрозумілі речі. На наше щастя, Валеф зумів ліквідувати небезпечні моменти після недбалих пасів партнерів на себе - спершу далеко вибіг і в підкаті перешкодив вийти на свої ворота (а інший суперник з центра поля не влучив у пусті ворота), а потім ліквідував удар впритул.

Фото - СК Дніпро-1

Між цим Бузанелло виходив на воротаря, але удар шведою Шанд накрив, нехай і з другої спроби. Тайм закінчився - старт хороший, але продовження таке собі.

На другий тайм тренери «Дніпра-1» змінили фланги півзахисту - Горбунов і Бланко вийшли замість Амаша та Гуцуляка. Також з поля пішов Адамюк - мабуть, через те, що під час пропущеного голу в його зоні відповідальності відбувся величезний провал. На місце Володимира вийшов Лучкевич, але пограв менше п'яти хвилин - невдалий стик, сльози, заміна на Танчика.

Але перед цим відбулася неприємна подія - «Вадуц» оригінально розіграв кутовий і забив після навісу зусиллями Гассера. Стало досить тривожно.

Валеф ще раз встиг врятувати після удару впритул, а тоді партнери нарешті відвели гру від своїх воріт. Проте бажання ніби і було, але зовсім нівелювалося сумбурними діями дніпровських футболістів біля чужого штрафного майданчика.

Проте така тактика дала результат. Якщо Танчику, Бланко, Довбику не вдалося забити, то це зумів зробити Піхальонок. Удар з лінії штрафного, рикошет - рахунок зрівнявся, до кінця матчу залишалося хвилин п'ятнадцять. Треба було вигравати, оскільки втрата очок з ліхтенштейнцями, звісно, не здивувала б, але була зовсім непотрібною.

Фото - СК Дніпро-1

За кілька хвилин Піхальонок бив ще раз, знов був рикошет, але тепер удача посміхнулася «Вадуцу» - м'яч пролетів біля лівої штанги.

Час, що залишився, пролетів непомітно - настільки цікавим став матч, особливо в контексті вболівання. «Дніпро-1» затиснув суперників у їхньому штрафному, лише декілька разів дозволивши з нього вийти. Проте м'яч відверто не ліз у ворота. Замість трьох доданих зіграли майже шість, і на останніх секундах Громов міг приносити перемогу, але після скидки Довбика нормально не пробив з метра в у фактично порожні ворота...

2:2 - нічого, звісно, глобально не втрачено, але нічия з ліхтенштейнським клубом виглядає не так погано, як би вона виглядала років п'ять тому. Проте все одно залишається питання: а всю гру чого не можна так було грати, як останні 10 хвилин? В другому матчі спарки це точно треба буде робити.

Ліги конференцій УЄФА. Груповий етап. Група E. 3-й тур.

«Дніпро-1» – «Вадуц» - 2:2

Довбик, 5, Піхальонок, 78 – Фер, 26, Гассер, 47

Бланко, 65, Сваток, 90+3 – Фоссо, 67, Джокич, 83

«Дніпро-1»: Макс Валеф – Бузанелло, Сваток, Сарапій, Адамюк (Бланко, 46) – Рубчинський (Громов, 62), Бабенко – Амаш (Горбунов, 46), Піхальонок, Гуцуляк (Лучкевич, 46, Танчик, 50) – Довбик.

«Вадуц»: Шанд – Трабер, Ізік, Гассер – Фер (Гельзер, 90+2), Гаїч (Гаслер, 72), Фоссо, Ульріх – Чічек (Джокич, 73) – Зуттер (Омерович, 82), Сасере (Растодер, 72).

Арбітр: Фран Йович (Загреб, Хорватія).

Стадіон: «Кошицька футбольна арена» (Кошице, Словаччина).

Удари (у площину): 13 (4) – 13 (5)
Кутові: 7 – 6
Оффсайди: 1 – 1.

ДНІПРО-1 - ВАДУЦ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Події матчу

78’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Піхальонок (Дніпро-1).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Седрік Гассер (Вадуц).
26’
ГОЛ ! М'яч забив Фабіо Фер (Вадуц).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
Сергій Рип'юк
Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Скандал у НБА. Гравець Філадельфії в обличчя образив кожного арбітра
Баскетбол | 28 березня 2024, 09:35 0
ВІДЕО. Скандал у НБА. Гравець Філадельфії в обличчя образив кожного арбітра

Арбітри не зафіксували фол проти Келлі Убре за десяті секунди до фінальної сирени

МАРКЕВИЧ: «Ребров не прогадав із замінами Зінченка і Довбика»
Футбол | 27 березня 2024, 11:49 1
МАРКЕВИЧ: «Ребров не прогадав із замінами Зінченка і Довбика»

Колишній тренер збірної – про вихід українців на Євро-2024

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Леха Маслов
Це посміховисько якесь. І за це вони ще отримують непогані гроші. 
Andrey_1992
це піздец, ну нічого, ще є 3 гри, і в Вадуці треба грати тільки на перемогу, а інакше прощавайте єврокубки навесні
mayakovskiy1
Одни клоуны кипрской бронзе влетают. Другие - вырывают ничейку у клуба из Лихтенштейна)) какие еврокубки? Сидите дома и рубитесь с Минаем
Алексей Петров
Это позор и провал. 
ash
Думали однією ногою обіграти Ліхтенштейн
Max77
Сами журналисты и дутые эксперты делают из этих посредственных футболистов звёзд, оценивать нужно по-результатам…а наших комментаторов послушаешь вроде команда Лигу Европы выиграла, а она барахтается в районе 3-4 места…
inspekcha85
Кого же тогда обыгрывать?!Довбики твою мать...
Макс Максов
Скоріше неприємна закономірність!
u6464u
все по ділу, грали дві рівні команди,у ДНІПРА на початку да в кінці гри була перевага, а так все по ділу, повторна гра буде не краще для Дніпра,тут відскочили а через неділю хтозна чи вдасься.
inflicted
Такі днарі. Боряться з другої ліги Швейцарії.....
Istm
а вдома Вадуц виграє, схоже.
DSH88
Ну не проиграли уже хорошо . А 2Д Швейцарии это вам не Хухры-мухры это ого-го там Бразил нет и все месни вот оно и оно.
nick07
схоже що до проблем призвела банальна недооцінка суперника.
Побачимо що буде в наступному матчі, 2 місце в групі мали б взяти
aleks8-48
Многие здесь не учитывают,что Днепр-1 уже много матчей подряд играют в режиме два дня на третий с длительными переездами вместо тренировок и восстановления,но самое главное,что без домашних матчей и то,что они вообще небыли дома более полугода. Было видно,что многие игроки уже и психологически,и физически надломлены.
DK1961
Наш футбол все ниже и ниже... Видно и по сборной, и по клубам. Война, это понятно, но все же хотелось бы лучшего. Думаю, ошибка была совершена, когда наимудрейший Петраков запер на полтора месяца непонятно зачем игроков сборной на непонятные сборы перед плей-офф чемпионата мира. ДО ЭТОГО все было вполне на уровне - и Динамо, и Шахтер вполне прилично играли с солидными клубами благотворительные матчи. А вот после баранки от ирландцев. психологическое состояние игроков сборной стало близким к нулю. Особенно у киевлян. Да и у Степаненко тоже. Где то так. Может я и ошибаюсь