Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 жовтня 2022, 16:21
34707
20

Луческу визнав свою помилку. Навіщо Динамо підписало Перріса та Лонвейка

Оглядач Sport.ua – про легіонерів-новачків, які у ці вихідні дебютували за «синьо-білих»

| Оновлено 06 жовтня 2022, 16:21
34707
20
Луческу визнав свою помилку. Навіщо Динамо підписало Перріса та Лонвейка
ФК Динамо. Джастін Лонвейк

Київське «Динамо» активно діяло на фініші трансферного вікна. Окрім довгоочікуваного Владислава Кабаєва, який перейшов із «Зорі», до столиці України перед дедлайном переїхали два іноземці – ямаєць Кахім Перріс та нідерландець Джастін Лонвейк. Кияни також активно шукали форварда, але попри різні чутки атака команди Мірчі Луческу так і не була посилена.

Луческу визнав свою помилку

Весною «Динамо» проводило міжнародні благодійні матчі проти європейських команд. На фоні «Базеля», «Боруссії», «Динамо» Загреб, «Фенербахче» команда Мірчі Луческу не виглядала безнадійною. Можливо, десь досвідчений румунський тренер переоцінив можливості власних гравців перед початком сезону. Вирішив, що наявного кадрового потенціалу буде достатньо для УПЛ. Тим паче, що головний конкурент «Шахтар» втратив майже всіх своїх легіонерів, провів зміну тренера та повинен був формувати фактично нову команду.

У кваліфікації ЛЧ кияни виглядали конкурентно у матчах проти «Фенербахче» та «Штурма». Турки провели доволі активну трансферну кампанію, запросили досвідченого тренера Жорже Жезуса. Значить, попри всі втрати, «Динамо» могло тримати певний рівень.

Але потім відбувся провал на старті сезону в УПЛ та ЛЄ. Виявилося, що без конкуренції гравці почали втрачати свою мотивацію. Можна говорити про втому, відсутність родин поряд, переїзди і тому подібне, але головна причина в тому, що гравці «Динамо» явно розслабилися. Як би вони не зіграли у попередньому матчі, вони знову будуть грати у наступному, бо вибору гравців немає.

Якщо в обороні Луческу міг щось варіювати та мав можливість проводити ротацію, то в атаці випадали цілі позиції. Кияни дуже мало створювали. Все стало дуже погано із форвардом. Бракувало креативу на флангах. Не вистачало не тільки якості, але і кількості, що призвело до перевтоми гравців та відсутності конкуренції.

Стало зрозуміло: щоб спробувати врятувати сезон, команді потрібна свіжа кров. Навіть у час війни потрібно шукати нових гравців, бо наявного складу «Динамо» недостатньо навіть для УПЛ. Травма коліна Миколи Шапаренка змусила шукати ще футболіста в середину поля.

Вирок Шепелєву з Андрієвським та заміна Циганкову

З Беньяміном Вербичем було зрозуміло все ще давно. Раніше попрощатися з словенцем не вдавалося через постійні його травми та потім війну. З підписанням Владислава Кабаєва «Динамо» нічого не програло, але поки і не виграло. Тут більше очікувань від Самби Діалло, який має більший потенціал та повернувся до України, бо йому пообіцяли шанс у першій команді. Кількісно Луческу має два гравці на позицію лівого півзахисника. Тому експерименти із Ванатом, Шепелєвим та Гармашем на фланзі мають припинитися назавжди.

Про Кахіма Перріса потрібно говорити у світлі альтернативи та потенційної заміни для Віктора Циганкова. Лідер «Динамо» не може витримати фізично весь матч та не може витримати ритм матчів двічі на тиждень. Йому потрібна ротація та підміна, інакше починаються травми. Повернення Караваєва у півзахист ніяк не вирішило проблему. Досвідчений гравець краще виглядає в захисті або в ролі джокера.

Не забуваємо, що контракт Циганкова із «Динамо» чинний до кінця сезону. Про потенційну заміну вже потрібно думати зараз. Трансфер Циганкова може відбутися вже взимку, щоб отримати за футболіста хоч якісь гроші. Потрібен гравець, який матиме час на адаптацію та зможе замінити Віктора.

Кахім Перріс виділявся на фоні чемпіонату Словенії своїми індивідуальними та швидкісними якостями. Він вже адаптований до європейського футболу. Був на радарі «Црвени Зведи», «Динамо» Загреб, «Копенгагена», за ним також слідкували бельгійські та італійські клуби. Кияни вирішили питання завдяки кращій фінансовій пропозиції. Словенці отримали хороші гроші за перехід, а гравець - особистий контракт. Луческу спробує розвивати таланти цього футболіста. Не варто чекати, що Перріс буде грати відразу, багато та успішно. Його будуть підпускати крок за кроком. В якихось матчах буде виходити в старті, але частіше – 15-30 хвилин на заміну на обох флангах.


ФК Динамо. Кахім Перріс

Єдина проблема – збірна Ямайки. Перельоти на інший континент забирають дуже багато часу та сил. Через це не зміг у Києві як слід заграти Ерік Рамірес та були проблеми у Дерліса Гонсалеса.

Травма Шапаренка змусила шукати гравця в середину поля. Виявилося, що Володимир Шепелєв та Олександр Андрієвський не готові грати в основному складі. Луческу спробував, але нічого не вийшло. Це більше гравці ротації, яких все влаштовує у житті. Характеризуючи обох, потрібно шукати грань між «не можуть» та «не хочуть». У них немає бажання виходити за рамки власних можливостей. Така байдужість призвела до виходу на трансферний ринок.

Тут в нагоді став колишній гравець «Динамо» Олександр Яковенко, який зараз працює у агентській сфері. Він грав у київському клубі нетривалий період, зараз його агенція представляє інтереси Бурди, Бущана, Супряги. У нього хороші відносини з Ігорем Суркісом.

Клубна селекція на фоні війни фактично неможлива. Можна цікавитися гравцями, але навряд чи вони захочуть їхати в Україну. Тому всі сподівання на агентів, на те, що вони пропонують, та їхні вміння переконати гравців їхати в країну, де йде війна. Компанія Яковенка запропонувала варіант із Лонвейком.

Лонвейк в майбутньому може замінити Сидорчука

Нідерландець не зміг зробити кар’єри на Батьківщині. Тому грав у Данії. Це великий плюс для «Динамо», бо Лонвейк уже адаптований до погодних умов – температура у листопаді-березні не стане для нього великою проблемою. У Данії грають у силовий футбол, це дуже актуально для УПЛ. Особливо зараз, коли рівень команд упав.

Лонвейк має прекрасну антропометрію – 189 см - хороший зріст для центрального півзахисника. Може зіграти не тільки в середині поля, але й на фланзі та під нападником. Потенційно він має всі потрібні якості, щоб заграти в Україні. Все залежатиме від його бажання та терпіння. П'ятирічний контракт свідчить, що на нього сподіваються та з часом він може стати заміною для Сергія Сидорчука, враховуючи вік капітана «Динамо».

У «Динамо» була й українська альтернатива. Але, як бачимо, за Єгора Назарину чи Владлена Юрченка навіть не боролися після травми Шапаренка. Хоча це гравці того ж амплуа та подібних якостей.

З форвардом не склалося: хороший нападник коштує недешево та вимагає хороший особистий контракт. Частину фінансів та зусиль направили на пошук заміни Шапаренку, що не дозволило претендувати на хоч якоїсь якості форварда. Схоже, що Луческу вирішив, що посилення середини поля призведе до збільшення моментів для нападника. Першу частину сезону можна буде дограти з Артемом Бесєдіним, Денисом Гармашем. Видужав Влад Кулач, який додасть конкуренції, а взимку вже можна буде більш раціонально підійти до цього питання.

Оцініть матеріал
(161)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 06:30 12
З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів

У півфіналах ЛЧ зустрінуться: Боруссія Д – ПСЖ, Баварія – Реал

Мікель АРТЕТА: «Я не можу знайти потрібних слів, щоб підбадьорити гравців»
Футбол | 18 квітня 2024, 03:20 2
Мікель АРТЕТА: «Я не можу знайти потрібних слів, щоб підбадьорити гравців»

Мікель прокоментував поразку у матчі-відповіді 1/4 фіналу ЛЧ від «Баварії»

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
GloryUkraine
У Динамо немає командноі гри. Здавалося, що в тому сезоні Луческу зміг щось налаштувати, але зараз все розвалилося. Виходить, що є якась внутрішня проблема в команді і іі необхідно вирішувати.
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayakovskiy1
Ничего два игрока за борщ не изменят. Оба не сильно феерили даже в своих колхозах. Сурок просто жалеет денег на хороший трансфер скупает мусор из серии "авось заиграет".  
Весняна Сова
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Ковтун
а почему на этом сайте не критикуется шахтер? )))