Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 06 жовтня 2022, 19:27
961
0

Карло АНЧЕЛОТТІ: «Перші 20 хвилин ми провели чудово»

Наставник «Реала» відповів на запитання журналістів після перемоги над «Шахтарем»

| Оновлено 06 жовтня 2022, 19:27
961
0
Карло АНЧЕЛОТТІ: «Перші 20 хвилин ми провели чудово»
ФК Шахтар Донецьк. Карло Анчелотті

Прес-конференція головного тренера мадридського «Реала» Карло Анчелотті за підсумками матчу третього туру групового раунду Ліги чемпіонів із донецьким «Шахтарем» (2:1).

– Було б закономірно, якби команда виграла з великим рахунком. Ваші враження від матчу?
– Я задоволений. Гадаю, ми чудово зіграли, надто в атаці. Мали багато моментів, але все забити не вдалося, головне – ці моменти створювати.

– Перемігши, ви досягли своєї мети?
– Перші 20 хвилин ми провели чудово, виграючи 2:0.

– «Реал» почувався дуже впевнено, гра мала завершитися розгромом, але не сталося…
– Так, протягом матчу ми знизили інтенсивність, після 20-ї хвилини почувалися досить комфортно. Гол, який ми пропустили перед перервою, дав зрозуміти, що поєдинок ще не закінчено. Таке трапляється, проте ми добре грали. Може здатися, що матч був легким, але це не так. Якщо ти не забиваєш свої моменти, суперник може скористатися своєю нагодою. Мені здається, у першому таймі «Шахтар» мав один момент, а в другому наша оборона все контролювала.

– Чи турбує вас, що «Реал» розслабляється в найбільш невідповідний момент і не може дотискати суперника?
– Команда не розслабляється, коли це не потрібно, але, коли гра під твоїм контролем і рахунок 2:0 на твою користь, гравці відпускають ситуацію. Усі ми люди, й усі особистості можуть у таких моментах розслаблятися. Я задоволений, адже моя команда комбінувала і чудово вела гру. Коли всі три нападники були попереду, вони творили дива. Федеріко Вальверде також відмінно увійшов до гри, а Кроос і футболісти центру поля чудово працювали з м'ячем, тому середня лінія добре підтримувала атаки. Я не турбуюсь. Звісно, треба нарощувати інтенсивність, підтримувати темп – це важливо, проте не завжди можливо.

– У 3 стартових матчах Ліги чемпіонів 3 перемоги й 9 очок. Як оціните результат, зважаючи на майбутній чемпіонат світу?
– Важливо набрати якнайбільше очок у Лізі чемпіонів і вийти до плей-оф турніру якомога раніше, адже матчі забирають багато енергії.

– Родріго діяв незвично глибоко. Як бачите комбінаційну гру бразильця з Бензема та Вінісіусом? Можливо, у майбутньому ми частіше бачитимемо Родріго саме на цій позиції?
– Справді, ми дещо змінили його позицію, щоб додати тиску на двох центральних захисників суперника, адже захисники «Шахтаря» були гарними з м'ячем, а ми намагалися створити їм проблеми завдяки постійному тиску. Родріго непогано взаємодіяв із Бензема, я гадаю, ми й надалі можемо грати за схемою 4–4–2, оскільки в грі з м'ячем Родріго дає гарну якість. Він може виходити на будь-якій позиції, хоч ця зміна не була з акцентом на захисті – просто потрібно було більше тиснути на захисників суперника.

– Чи має Родріго проблеми зі здоров'ям?
– Невелика судома литкового м'яза, проте нічого страшного, серйозної травми немає.

– Як вам Бензема? Гра йому далася, він створював моменти?
– На своїй позиції, зі своєю якістю він відіграв визначальну роль у завершальній фазі атаки. В останньому матчі чемпіонату він не забив пенальті, однак ми про це не думаємо. Він відновлює форму, зараз відіграв повний матч, і ми задоволені ним.

– Родріго записав у свій актив гол і гольову передачу – переживає свій найкращий час у Мадриді?
– Відколи він приїхав, він переживає свої найкращі часи. Йому треба прогресувати, і він це робить, набуває більше впевненості, бере участь у завершенні атак, отримує більше ігрового часу. Однак Родріго на це заслужив.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.