Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Дзюдо
|
531
0

Тренер Білодід: «Дар'я може вийти на свій пік під Олімпіаду-2024»

Віталій Дуброва бачить прогрес у новій ваговій категорії

Тренер Білодід: «Дар'я може вийти на свій пік під Олімпіаду-2024»
Getty Images/Global Images Ukraine

Українська дзюдоїстка Дар'я Білодід після минулої Олімпіади піднялася у вагову категорію до 57 кг, де продовжує адаптуватися до нових умов.

Тренер Віталій Дуброва вважає, що спортсменка може вийти на пік форми під Олімпіаду-2024.

«Для неї зараз буде проміжний чемпіонат світу. Вважаю, що перехід в 57 кг – це дуже вірне рішення. Правильно, що не лишилася у 52 кг. Зараз вона не має жодних проблем зі скиданням ваги. Вона адаптується в новій ваговій категорії. Ми бачилися на зборах в Італії, хоча вона тоді участі в Кубку Європи в Річчіоне не брала. Якщо порівнювати те, що я бачив до цього Дашу на чеміонаті Європи, то зараз видно прогрес. Я бачу, що Дар’я постійно йде вгору і, можливо, саме на Олімпіаду вона підійде на піку своїх максимальних можливостей».

«Є в неї можливість трошки набрати ваги і працювати над помилками. Плюс – не завжди добре підходити в ролі такого фаворита, як було в Токіо, коли всі чекали від неї лише золотої нагороди. Це був певний тиск на неї».

«Тому перспективи, я вважаю, можливо, не на цьому чемпіонаті світу, а загалом в олімпійському циклі у Даші дуже хороші. Мені подобається її настрій, бажання перемагати. Вона не зупинилася на тих перемогах і не наїлася, скажімо так. Сподіваюсь, якщо не зараз, то на Іграх-2024 вона покаже свій максимум», - сказав Дуброва.

На минулій Олімпіаді Білодід здобула бронзу.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.