Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 05 жовтня 2022, 02:47
1584
0

Прометей визначився зі складом на сезон 2022-2023 років

Підопічним Івана Пєткова доведеться грати одразу в трьох турнірах

| Оновлено 05 жовтня 2022, 02:47
1584
0
Прометей визначився зі складом на сезон 2022-2023 років
СК Прометей

Чинні чемпіонки України волейболістки спортивного клубу «Прометей» із Дніпропетровської області у новому сезоні планують виступати одразу у трьох престижних турнірах. По-перше, це буде груповий етап жіночої Ліги чемпіонів. По-друге, українки вперше зіграють у найвищому дивізіоні Чехії «Екстралізі». І, по-третє, «Прометей» також вперше заявився до Середньоєвропейської ліги (MEVZA), де разом із ним також гратимуть клуби з Австрії, Угорщини, Словенії та Хорватії.

До цих турнірів ми ще повернемося, а поки що про склад, у якому підопічні Івана Пєткова виступатимуть в них. Відразу скажемо, що він не те, що відрізняється від торішнього, а взагалі цілком новий.

Насамперед про тих, хто залишив провідний жіночий волейбольний український клуб. Це три легіонерки з Болгарії Нася Дімітрова (центральна блокуюча), Лора Кітіпова (зв’язуюча) та Жанна Тодорова (ліберо). Кубинська діагональна Хейді Казанова, догравальниця зі США Адора Анае. І українки – центральні блокуючі Діана Мелюшкіна, Юлія Герасимова, Марина Мазенко, діагональна Ганна Харчинська, зв’язуюча Ольга Гейко, догравальниці Богдана Анісова, Катерина Дудник, Катерина Сільченкова, ліберо Олександра Кутнякова. Разом – 14 гравців. Повний комплект!

Хто ж прийшов на їхні місця?

На позиції зв’язуючої діятимуть гравець національної збірної України Дар'я Великоконь, яка перейшла з дніпровської «Аланти» та молода сербська волейболістка Ана-Марія Джонєв. До цього вона виступала лише у своїй країні за клуби «Партизан» та «Єдність».

Центральними блокуючими цього сезону у «Прометея» будуть Світлана Дорсман, яка в минулому чемпіонаті грала за дочірній клуб «Академія-Прометей». А ще вона капітан національної збірної України. Вікторія Даньчак та Євгенія Маєвська досить відомі в Україні гравці. Вони прийшли з луцької «Волині» та южненського «Хіміка» відповідно. Щодо словенки Мірти Грбач, то їй досвіду теж не позичати. В одному із сезонів вона була визнана найкращою блокуючою MEVZA.

Тепер про догравальниць. Це легіонерка з Канади Вікі Савар. За свою кар'єру вона грала у чемпіонатах своєї країни, а також Австрії, Фінляндії, Іспанії, Греції та Франції. Крім того, у складі національної збірної Канади вона продовжує виступати на чемпіонаті світу, що зараз проходить у Нідерландах та Польщі. Також на цій позиції гратимуть Євгенія Хобер із «Хіміка» Южний та Олександра Міленко, яка останнім часом виступала за кордоном.

Щодо діагональних, то тут теж три волейболістки. Це гравець національної збірної України Ганна Артишук, яка прийшла із луцької «Волині». Наддосвідчена Маргарита Степаненко, яка народилася в українському Луганську, потім багато років грала в Азербайджані, Туреччині, Польщі та Греції. І вихованка «Академії-Прометей» молода Кіма Жаркова.

І, нарешті, на позиції ліберо виступатимуть два гравці національної збірної України. Христина Нємцева, яка довгі роки представляла в чемпіонаті країни та в Лізі чемпіонів южненський «Хімік». І Анастасія Карасьова, третя волейболістка, яка перебралася до «Прометея» з «Волині».

Повертаючись до турнірів, в яких підопічні Івана Пєткова мають виступити, то вкажемо поки що лише дати стартових поєдинків

Офіційний сезон для українок розпочнеться 11 жовтня поєдинком чемпіонату MEVZA з угорським клубом «Бекешчаба».

17 листопада «Прометей» зіграє свій перший матч у чеській Екстралізі з командою «Кралово Поле».

А у Лізі чемпіонів «Прометей» стартує 7 грудня. Цього дня він зустрінеться з італійською «Монцею».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.