Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 03 жовтня 2022, 21:45
7934
0

Перша ліга. Розгромна перемога Полісся, успіхи Карпат, Оболоні та ЛНЗ

Огляд шостого туру Першої ліги

| Оновлено 03 жовтня 2022, 21:45
7934
0
Перша ліга. Розгромна перемога Полісся, успіхи Карпат, Оболоні та ЛНЗ
ФК Діназ

30 вересня – 2 жовтня відбулось вісім матчів шостого туру Першої ліги. Тур був примітним тим, що в ньому було три дублі, два з яких були оформлені в перших таймах. Пропонуємо вам огляд цих поєдинків.

«Полісся» на виїзді з переконливим рахунком 5:0 перемогло «Діназ». За житомирську команду оформив дубль Будківський, який два м'ячі забив у перші 30 хвилин гри. У Пилипа в активі вже шість голів, і він є найкращим бомбардиром Першої ліги. До речі, ще один автор голу за «Полісся» Кушніренко має вже 4 забиті м'ячі цього сезону. Також зазначимо, що «Полісся» із 16 очками є лідером першості. Крім того, підопічні Калітвінцева демонструють найкращу результативність (16 голів у 6 матчах).

«Карпати» у принциповому західноукраїнському дербі зустрічалися із «Прикарпаттям». Іванофранківці першими забили м'яч після реалізованого пенальті Цюцюри. Львів'яни відповіли голами Рябова та Таранухи, що дозволило їм виграти зустріч із рахунком 2:1. «Карпати» мають 15 балів, і вони йдуть другими у Першій лізі.

«Епіцентр» та «Нива» розписали мирову 1:1 після того, як, починаючи з 70-ї хвилини, команди обмінялися голами у виконанні Глущука та Волохатого. Таким чином, безпрограшна серія «Епіцентру» продовжується.

Цікавим вийшов поєдинок між аутсайдерами «Буковиною» та ФСК «Маріуполем». На швидкий гол Биковського колектив із Чернівців ще до перерви відповів точними ударами Палагнюка та Столяра. У другій половині поєдинку Палагнюк оформив дубль та поставив крапку у цій зустрічі, оформивши перемогу своєї команди з рахунком 3:1. Тепер у «Буковини» 4 очки в активі, у приазовців поки що 1 бал.

Впевнену вікторію у виїзному матчі здобула «Оболонь». «Пивовари» у цьому поєдинку забивали лише у першому таймі. Спершу оформив швидкий дубль Груша, який двічі залишив автографи у воротах суперника вже на 11-й хвилині. А перед перервою гол у роздягальню забив Батальський. У результаті столична команда перемогла та з 13 балами продовжила ділити перше місце у групі Б Першої ліги з черкаським ЛНЗ.

У свою чергу, черкащани також перемогли з рахунком 3:0 у матчі зі «Скоруком» завдяки голам Сторчоуса, Тищенка та Євдокимова. У ЛНЗ, як раніше було зазначено, 13 очок в активі та за забитими-пропущеними він випереджає «Оболонь».

Нічиєю 1:1 завершилося «муніципальне дербі» між «Полтавою» та «Черніговом». На гол Стрельцова чернігівці відповіли забитим м'ячем у виконанні Вовка. Команди, як і раніше, йдуть по сусідству (на 5-му та 6-му місцях) у турнірній таблиці Групи Б Першої ліги.

Зумів перемогти у виїзній зустрічі проти «Гірника-Спорт» запорізький «Металург». Вікторію із мінімальною перевагою 1:0 приніс запорожцям гол Сада на 14-й хвилині. «Металурги» з 10 балами у скарбничці йдуть третіми у Групі Б Першої ліги.

Зазначимо, що 7 жовтня на фанатів чекає центральний матч 7 туру «Полісся» – «Карпати».

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. Група А. 6-й тур

1 жовтня

«Діназ» – «Полісся» - 0:5
Голи:
Будківський, 11, 29, Кушніренко, 36, Грицук, 86 (з пенальті), Морговський, 90.

«Карпати» – «Прикарпаття» – 2:1
Голи:
Рябов, 33, Тарануха, 62 – Цюцюра, 19 (з пенальті).

2 жовтня

«Епіцентр» – «Нива» – 1:1
Голи:
Глущук, 83 – Волохатий, 70.

«Буковина» – ФСК «Маріуполь» – 3:1
Голи:
Палагнюк, 15 (з пенальті), 77, Столяр, 29 – Биковський, 8.

Вилучення: Скрипник, 87 («Буковина»).

Турнірна таблиця групи А

Перша ліга. Група Б. 6-й тур

30 вересня

«Кремінь» – «Оболонь» – 0:3
Голи:
Груша, 4, 11, Батальський, 43.

1 жовтня

«Полтава» – «Чернігів» – 1:1
Голи:
Стрельцов, 8 – Вовк, 24.

«Гірник-Спорт» – «Металург» – 0:1
Гол:
Сад, 14.

2 жовтня

ЛНЗ – «Скорук» – 3:0
Голи:
Сторчоус, 9, Тищенко, 59, Євдокимов, 85.

Турнірна таблиця групи Б

Оцініть матеріал
(75)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.