Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 березня 2023, 21:28
4780
0

Розгром від Шахтаря, Дніпро-1 без втрат, стадіон Вереса, перемога Динамо

Найцікавіші події 5-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 20 березня 2023, 21:28
4780
0
Розгром від Шахтаря, Дніпро-1 без втрат, стадіон Вереса, перемога Динамо
ФК Шахтар

Після паузи на збірні поновився чемпіонат України. Відновився він знаковим матчем у Рівному. Знаковим у тому сенсі, що місцевий «Верес» вперше за останні роки зіграв на своєму стадіоні. Несподіваної поразки зазнав лідер – «Колос». Осічкою «аграріїв» скористався «Шахтар», який розгромив «Металіст». Без втрат продовжує йти «Дніпро-1». «Динамо» здобуло другу перемогу в сезоні – над «Минаєм».

Стадіон туру

Після весни 2017 року «Верес» грав домашні поєдинки не на рідному стадіоні, а на виїзді. Переважно у Луцьку. Це було пов’язано з тим, що «Авангард» вирішили реконструювати. Реконструкція затяглася. Такою мірою, що вболівальники вже й не вірили, що «червоно-чорні» в найближчому майбутньому повернуться на рідну арену. Проте це сталося. Гра проти «Руху» стала для «Вереса» особливою: команда із Рівного зіграла у рідних стінах, на оновленому затишному стадіоні. Не зіпсував прем'єри навіть сигнал повітряної тривоги, через який початок гри довелося змістити на півгодини.


ФК Верес

ВІП-ложа туру

Вболівальники підтримували «Верес» за межами стадіону. Проте на арені «Авангарду» під час гри підопічних Вірта проти «Руху» уболівальники таки були. Непрості вболівальники – у ВІП-ложі, яка виявилась практично заповненою. Якщо враховувати нинішній протокол безпеки УПЛ, який діє в умовах війни, такий стан речей – явне порушення, адже на стадіоні можуть перебувати лише ті, хто має безпосереднє відношення до проведення матчу.

Осічка туру

Після чотирьох ігрових днів несподіваним лідером чемпіонату був «Колос». Однак у п'ятому турі команда Вишняка зазнала прикрої поразки. Прикрої – з погляду сценарію матчу проти «Металіста-1925». Ковалівці грали у більшості фактично 70 хвилин матчу, володіли і територіальною, і ігровою ініціативою, але не те що не зуміли зрівняти рахунок, а й пропустили другий гол.

Вилучення туру

На 23-й хвилині матчу «Колос» - «Металіст-1925» ковалівцям вдалася швидка контратака. М'якушко з центру поля видав чудову передачу на Болбата, який вискакував фактично на побачення з голкіпером. Але побачення не вийшло: Сергія не за правилами атакував Капінус. Арбітр Іванов розцінив порушення з боку Дмитра як фол останньої надії.

Фол останньої надії був зафіксований і в поєдинку «Інгулець» – «Ворскла», коли на 71 хвилині гри було вилучено Пердуту. Однак у цьому епізоді, зважаючи на все, арбітр матчу Новохатній не розібрався: захисник ворсклян не фолив проти Одарюка.

Тенденція туру


СК Дніпро-1

Чергову – вже четверту перемогу поспіль – здобув «Дніпро-1». На цей раз підопічні Кучера на виїзді здолали «Львів». Здолали без зайвих питань – 3:0. «Дніпро-1» залишається єдиним колективом УПЛ, який поки що не втрачав турнірних балів. Після цієї вікторії дніпряни очолили турнірну таблицю. Щоправда, очолювали лише кілька годин: «Шахтар» переміг «Металіст» та змістив «Дніпро-1» з трону.

Розгром туру

«Шахтар» нарешті прорвало. До п'ятого туру команда Йовічевича якщо й вигравала, то винятково із перевагою в один м'яч. І дуже натужно. На цей раз, у матчі проти «Металіста», донеччани забили більше, ніж у чотирьох попередніх поєдинках разом. Гра їм давалася дуже легко. Могли забити навіть більше шести голів. Щодо харків'ян, то команда виглядала дуже непереконливо і розсипалася після першого ж пропущеного м'яча.

Герой туру


ФК Шахтар. Данило Сикан

«Цей тиждень для мене – найкращий у житті» - так прокоментував форвард «Шахтаря» Сікан свої результативні дії у двох останніх поєдинках. Спочатку Данило відзначився трьома забитими м'ячами у складі молодіжної збірної України. Хет-трик «гірника» допоміг «синьо-жовтим» здолати збірну Словаччини та пробитися на Євро. За кілька днів Сікан оформив свій другий хет-трик у кар'єрі. На цей раз не пощастило «Металісту».

Дебюти туру

Перший матч за «Шахтар» провів колишній півзахисник «Зорі» Назарина. Єгор вийшов на поле на другий тайм гри проти «Металіста», замінивши Степаненка. Судячи з підсумкового рахунку – 6:1 – дебют опорника можна вважати успішним. Однак, якщо судити з його гри, то поки що рано говорити про синхронність дій з новими партнерами.

Також перші матчі у складі «Динамо» провели легіонери з Ямайки та Нідерландів – Кахім Перріс та Джастін Лонвейк. Обидва вийшли на заміну наприкінці непростого для гостей поєдинку.

Пенальті туру

Одним із героїв матчу проти «Металіста» у складі «Шахтаря» став Мудрик. На рахунку Михайла – одразу три результативні передачі. Проте відзначитись забитим м'ячем півзахиснику не вдалося. Хоча нагода і була. Під завісу гри «гірники» здобули право на пенальті. Його взявся виконувати Мудрик. Але пробив дуже нехитро: голкіпер без проблем упорався з ударом.

«Дербі» туру


ФК Зоря

Для наставника «Кривбасу» Юрія Вернидуба, втім, як і для його сина Віталія, поєдинок проти «Зорі» був особливим, адже тренер залишив помітний слід в історії луганської команди. Та й його син не один сезон виводив «Зорю» на матчі з капітанською пов'язкою. На цей раз Вернидубам довелося грати проти свого колишнього клубу. І тут уже не до сентиментів, адже після проваленого старту «Кривбасу» кров із носа потрібні були очки. Команди «розписали» веселу нічию 2:2. І це якраз той випадок, коли поділ очок закономірний.

Воротарі туру

Цікава ситуація щодо голкіперів склалася у матчі «Чорноморець» – «Олександрія». На початку другого тайму воротар одеситів Непогодов зіграв рукою за межами штрафного майданчика, за що отримав пряму червону картку. Місце у воротах команди Григорчука зайняв Паст. Але й він відіграв недовго: його замінили через травму. Замість Євгена вийшов молодий Варакута, який і пропустив два голи.

Гол туру

Класний гол забив Циганков у ворота «Минаю». Дубінчак зі свого флангу зробив передачу до центру штрафного майданчика, і м'яч рикошетом від захисника потрапив до Віктора. Динамівець зльоту вгатив м'яч у самісінький кут воріт. Цей гол став єдиним та переможним у матчі, принісши «Динамо» три очки.

Символічна збірна туру: Різник – Кирюханцев, Матвієнко, Сарапій, Дубінчак – Р. Русин, Мудрик, Гуцуляк, Циганков – Довбик, Сікан

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»
Футбол | 26 квітня 2024, 22:38 45
СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»

Директор «Шахтаря» з футболу розповів про ставлення до сербів та росіян

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 20
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.