Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 жовтня 2022, 17:01
2687
8

Металіст – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

У гірників два завдання: залишитися лідерами Прем'єр-Ліги та добре підготуватися до матчу з «Реалом»

| Оновлено 01 жовтня 2022, 17:01
2687
8
Металіст – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

В черговому поєдинку української Прем'єр-Ліги у п'ятому турі на «Арені-Львів» харківський «Металіст» зіграє із донецьким «Шахтарем». Гірники зараз очолюють турнірну таблицю, маючи у своєму активі 10 очок, а харків'яни йдуть на 7-му місці, відстаючи на три очки.

Металіст

У зв'язку з перервою в чемпіонаті України, підопічні Олега Ратія та Олександра Призетка три тижні готувалися до матчу. За цей час вони провели дві контрольні зустрічі. «Минаю» харків'яни програли з рахунком 1:2. Єдиний гол у них забив Євген Рязанцев. А з полтавською «Ворсклою» в Ужгороді «Металіст» розійшовся миром 1:1. Тут в харківській команді відзначився Єгор Демченко.

Цікаво, що у цих двох матчах за «Металіст» вже грали два новачки, які були заявлені за клуб зовсім недавно у вересні під час паузи. Це 24-річний захисник Єгор Кліменчук та досвідченіший 30-річний півзахисник Ігор Чайковський. Перший є вихованцем запорізького футболу і встиг пограти на рівні Прем'єр-Ліги за «Колос», «Олімпік» та «Львів». Що ж до Чайковського, то він добре відомий за виступами за луганську «Зорю». З нею він ставав бронзовим призером чемпіонату України, виступав у єврокубкових турнірах, а в елітному українському дивізіоні має у своєму активі майже 150 матчів.

У грі з «Шахтарем» деякою проблемою для номінальних господарів поля буде відсутність через дискваліфікацію захисника Олександра Каплієнка, якого було вилучено з поля на останній хвилині попереднього матчу харків'ян із «Колосом». Втім, напевно, у тренерів є запасний варіант і він, швидше за все, якраз і відпрацьовувався у вищезазначених контрольних поєдинках.

Шахтар

За давньою традицією, що вже встановилася, гравці донецького клубу у великій кількості запрошуються до різних збірних України для проведення офіційних та контрольних матчів. Не стала винятком і ця тритижнева перерва в чемпіонаті. Сімох своїх представників гірники делегували до національної збірної країни та ще шістьох до молодіжної.

Зрозуміло, що така тривала відсутність лідерів явно не на руку Ігорю Йовічевічу та його помічникам. Для того, щоб проводити повноцінні тренування, довелося наставнику навіть залучати для роботи з основою гравців юнацької команди. Разом із ними «Шахтар» з'їздив до Польщі на товариський матч із місцевим клубом «Радом’як», який, до речі, тренує колишній гравець гірників Маріуш Левандовський. У такому експериментальному складі гірники програли з рахунком 0:2.

І ще. Як і в «Металісті», не сиділа склавши руки селекційна група «Шахтаря». Саме в цей період вимушеного простою стало відомо, що ряди чемпіонів поповнив 25-річний півзахисник Єгор Назарина, який останнім часом грав за «Зорю». Звичайно, це серйозне підсилення і тепер конкуренція за місце в основному складі буде ще вищою. Адже вже зовсім скоро найближчої середи матч Ліги чемпіоном з мадридським «Реалом».

Статистика матчів

Про останню очну зустріч цих суперників вболівальники «Металіста», напевно, воліють особливо не згадувати. Це було у сезоні 2015-2016 років. Та гра, до речі, також проходила на «Львів-Арені» й завершилася перемогою «Шахтаря з рахунком 8:1. Цікаво, що у гірників із того складу залишилися Андрій Пятов, Сергій Кривцов та Тарас Степаненко, а у «Металіста» Андрій Ралюченко. Всього ж команди на рівні Прем'єр-Ліги провели 38 матчів. У гірників 26 перемог, 10 матчів завершилися внічию і лише 2 рази перемагав «Металіст».

Орієнтовні склади:

«Металіст»: Рибка, Кліменчук, Ралюченко, Мізюк, Романюк, Коркішко, Танковський, Панасенко, Книш, Прядун, Підлепенець

«Шахтар»: Трубін, Михайличенко, Матвієнко, Кривцов, Конопля, Степаненко, Петряк, Тейлор, Бондаренко, Зубков, Траоре

Прогноз на протистояння:

З огляду на всі «за» та «проти» ставимо на нічию – 1:1.

Parimatch
  • 8.70
  • 5.10
  • 1.35
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 8.50
  • 5.10
  • 1.36
Сделать ставку Зробити ставку

1 жовтня, субота

«Металіст» – «Шахтар»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
МЕТАЛІСТ – ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр – Ігорь Пасхал (Херсон)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олексій Коваль
Навіщо вводити в оману читачів, на рівні УПЛ ці клуби не зустрічались жодного разу. Цей Металіст не має жодного відношення до Металісту 2015 року
Alexander Киев
Прогноз від спорт.юа - 1:1 😂
Фанькин кот
Салам, братва! С солнечными выходными!
Поскольку я здесь вместо невесть куда исчезнувшего супер-бота суркисового Фани, то и прогноз хочу толкнуть по логике Фани. А логика-то эта проста как пень! И вот она какая.
Знамо дело, что Фаня ну ооочень любит Динамку. И ещё сильнее Фаня хочет, чтобы его любимая Динамка поднялась со дна турнирки наверх. И поскорее, а то уж невтерпёж такой позор! А это можно сделать, если все соперники выше проиграют.
Но к большущему сожалению Фани и ему подобных, это невозможно, ведь команды выше встречаются между собой. Тогда пусть проиграют те кто слабее и поближе к Динамке. Вот хотя бы в этом туре. То бишь, кроме Миная, это Львов, Александрия и Металлист. Для начала хотя бы так. А дальше, будем посмотреть по обстановочке, хех...
Поэтому, пусть в этом матче победит Шахтёр! Это ж для блага Динамки столичной и её чудных болел, ёлы-палы!
Злий Глобинець
А щодо матчу - бажаю яскравої гри і справжньої боротьби на полі. І перемоги рідному Шахтарю. Щоб команда була впевненою в собі перед надважливим матчем із найкращим клубом світу!
Злий Глобинець
Та ні, це саме той Металіст! Власник той же. База та ж. Назва та ж. Юридична адреса та ж. Емблема і бренд той же. Єдина різниця - код ЄДРПОУ. Але чи має це значення у спорті? Переконаний, що жодного значення не має. Тим більше, війна. Вже 8 років. Це те саме, що після другої світової українські клуби в УРСР перезасновувались. Але ж бренди, роки існування і традиції залишались ті ж, що і раніше.