Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 30 вересня 2022, 11:21
1096
0

На British Open визначились учасники 1/8 фіналу

В Англії відбувається черговий снукерний турнір

| Оновлено 30 вересня 2022, 11:21
1096
0
На British Open визначились учасники 1/8 фіналу
wst.tv. Джадд Трамп

В англійському Мілтон-Кінсі відбувається Відкритий чемпіонат Великобританії. Це третій рейтинговий турнір сезону.

Призовий фонд British Open становитиме 478 тис. фунтів. З них переможець отримає 100, а фіналіст – 45 тис. Фінал заплановано на 2 жовтня, він пройде у форматі до 10 перемог.

Зазначимо, що більшість матчів кваліфікації на турнір грали у Вігані. І завдали чимало несподіванок. Люка Бресель поступився Грему Дотту 1:4. Меттью Селт у завзятій боротьбі програв Лу Ніню (3:4). Джо Перрі не залишив шансів Хосейну Вафаєю (4:0). Алі Картер зазнав несподіваної поразки з рахунком 1:4 від Хаммада Міа, який знаходиться на 71-му рядку світового рейтингу. Шон Мерфі на останньому чорному поступився Гері Вілсону (3:4). Але, мабуть, головною сенсацією став виліт лідера світового рейтингу Ронні О'Саллівана, який провів жахливий матч проти Александра Урсенбахера (1:4). Зазначимо, що Ронні зустрічався зі швейцарцем вчетверте в кар'єрі, і зазнав третьої поразки. Додамо, що не пробився до основної сітки й українець Антон Казаков. Він програв китайцю Юаню Сицзюню (1:4). До речі, із 22 китайських гравців, які грали кваліфікацію, 17 виграли свої матчі.

У 1/64 фіналу також не обійшлося без сюрпризів. Джон Хіггінс на останньому чорному програв вирішальний фрейм (у якому лідирував 64:8) все тому ж Сицзюню (3:4). При цьому англієць оформив три серії «60+» та сенчурі, який став 900 у його кар'єрі. Хіггінс став другим гравцем (після О'Саллівана), який досяг цієї позначки. Грем Дотт продовжив "збирати скальпи" високорейтингових гравців - він обіграв Ентоні МакГілла (№15 посіву) з рахунком 4:1. Як і Лу Нінь: китаєць переміг свого співвітчизника Чжоу Юелуна (4:1). Матч Баррі Хокінс - Кайрен Вілсон очікувався з великою цікавістю, але завершився розгромом. Кайрен зумів набрати очки лише в одному фреймі (який і виграв). А Баррі оформив три півсотенні та дві сотенні серії – 4:1. Нагадаємо, у серпні у фіналі European Masters Вілсон обіграв саме Хокінса, тож реванш відбувся. Марк Вільямс, який виграв торішній British Open, склав повноваження. Він поступився Бену Вулластону, який останні 18 місяців лікувався від занепаду сил та запаморочень (у 35-річного англійця діагностовано «синдром хронічної втоми»). Бен може тренуватися лише по 1-2 години на день, але цього йому вистачило для перемоги. Марк взяв першу партію із серією в 78 очок, він мав шанси у наступних фреймах, але припускався помилок і в підсумку програв – 1:4. Чжао Сіньтун розпочав поєдинок проти Стюарта Бінема з трьох сенчурі поспіль. Зрозуміло, після цього йому не важко було довести матч до перемоги - 4:1.

А після 1/32 фіналу з'ясувалося, що до 1/16 пробилися лише два гравці з Топ-10 світового рейтингу. Одним із них став Джадд Трамп, який обіграв Сюя Сі (4:0). Зазначимо, що Джадд у трьох поєдинках на турнірі віддав суперникам лише 3 фрейми. А у разі перемоги на British Open саме він очолить рейтинг, адже Ронні вже вилетів. Другий лідер - Марк Селбі. На цій стадії англієць розібрався із Цао Юйпеном – 4:2. Не можна не відзначити виліт Баррі Хокінса від Стівена Холворта (3:4). Стівен грав у Мейн-турі, але з 2015 р. повернувся до любителів. У статусі аматора перебуває досі, що не завадило йому вийти до 1/8 фіналу. Ну і ще однією несподіванкою стала впевнена перемога Ноппона Саєнгхама над Чжао Сіньтуном (№7 світового табеля про ранги). Суперники обмінялися великими серіями, після чого таїландець узяв три партії поспіль – 4:1.

British Open, 1/16 фіналу (28-29 вересня):
Марк Селбі – Цао Юйпен – 4:2
Лу Нінь Джек Лісовські – 1:4
Ентоні Хемілтон – Джо О’Коннор – 4:3
Чжао Цзяньбо Юань Сицзюнь – 1:4
Джеймі Джоунс – Чан Бін'юй – 4:1
Бен Вулластон – Джек Джонс – 4:1
Дін Цзюнхуей Роббі Вільямс – 2:4
Баррі Хокінс Стівен Холворт – 3:4
Гері Вілсон Марк Аллен – 2:4
Сюй Сі Джадд Трамп – 0:4
Грем Дотт – Сяо Годун – 4:3
Джимміи Робертсон Райан Дей – 1:4
Чжао Сіньтун Ноппон Саєнгхам – 1:4
Ян Бінтао Джордан Браун – 3:4
Росс Мьюїр Лю Хаотянь – 0:4
Крейг Стедман Метью Стівенсс – 2:4

1/8 фіналу (29 вересня):
Марк Селбі – Джек Лісовські
Ентоні Хемілтон – Юань Сицзюнь
Джеймі Джоунс – Бен Вулластон
Роббі Вільямс – Стівен Холворт
Марк Аллен – Джадд Трамп
Грем Дотт – Райан Дей
Ноппон Саєнгхам – Джордан Браун
Лю Хаотянь – Метью Стівенс

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 49
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

ОФІЦІЙНО. УАФ дискваліфікувала провідного гравця Шахтаря на 2 матчі
Футбол | 19 квітня 2024, 20:58 98
ОФІЦІЙНО. УАФ дискваліфікувала провідного гравця Шахтаря на 2 матчі

Зубков отримав покарання за грубу гру

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.