Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 29 вересня 2022, 01:42
4240
7

Журналіст: Весь час, коли Ребров потрібен збірній – він має інший контракт

Роман Бебех розповів, хто може стати наставником збірної України

| Оновлено 29 вересня 2022, 01:42
4240
7
Журналіст: Весь час, коли Ребров потрібен збірній – він має інший контракт
ФК Аль-Айн. Сергій Ребров

Футбольний журналіст Роман Бебех прокоментував ситуацію навколо наставника збірної України Олександра Петракова:

«Перед тим, як робити якісь висновки, хотілося б, щоб Петраков запропонував якийсь план дій – що він хоче далі з цим усім робити, як розвивати футбол, куди ми взагалі йдемо, в який футбол ми хочемо грати?

Шевченко свого часу пропонував реформу повністю всього сектора юнацьких збірних аж до першої команди. На жаль, ця реформа з невідомих причин не була проведена до кінця. Але така ідея хоч би була. Тут цікаво почути від Петракова, що хоче запропонувати.

В ідеалі хотілося б, щоби збірну очолив Сергій Ребров. Але постійно так складається, що збірній потрібен тренер Ребров за контракту, але коли був вільний Ребров – у національній команді був тренер, так було і з Шевченком, і з Петраковим.

Зараз Ребров є найсильнішим українським тренером, який вже показав себе в Україні та за її межами. У нього хороший штаб, він має досвід і має шалену працелюбність, він готовий працювати на результат. Але зараз він зайнятий і ми не знаємо, як це все об'єднати.

Хто зараз із тренерів готовий зайти [до збірної України], знаючи, що там, десь недалеко, Ребров стоїть? Усі топові головні тренери зараз зайняті. У нас реально проблема із тренерами. Не такий великий у нашій країні кадровий потенціал серед наставників. Можливо, федерація розглядатиме умовного Ротаня, який дав результат, і в нього зараз все круто. Але тут теж є багато питань, зокрема й відсутність досвіду.

Найголовніше для мене – це план дій, які пропонуватиме тренер. Наприклад, я коментував матч Люксембург – Туреччина (0:2) – це дивізіон C Ліги націй, у плані гри вони пішли вже набагато далі за збірну України. Нам потрібно робити реформи всього футболу, бо національна збірна – це лише обкладинка.

Маркевич, а не Петраков, був би тренером збірної, якби він спокійніше поводився. Він тоді трохи пішов у емоції, дав інтерв'ю. Він не хотів працювати з розумінням, що він прийшов на короткий термін. Він хотів контракт на два роки з повним циклом, а це йому не запропонували. З його досвідом він є фігурою, яка справді має претендувати на цю посаду. Але треба розуміти, що він довгий час не мав тренерської ігрової практики.

Зараз я думаю, що Маркевича навряд чи розглядатимуть. Хоча Павелко – дуже вправний політик, який може все перевернути у бік Маркевича. Але Мирон Богданович не заходитиме на рік. Він скаже: «Дайте мені цикл, як дали Шевченку». Але його потрібно розглянути як кандидата, він на це заслуговує».

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 14:20 22
Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді

Еліна вп'яте поспіль поступилася у стартовому матчі на Madrid Open

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mamay
Наші "журналісти" і не тільки спортивні, ше більше люблять гроші ніж футболісти і тренери і ні один тут не говорить то шо думає, а висловлює думку яку йому говорять і яку треба закинути в інф простір, не буду називати фамілії але від них всіх вже тошно, тому не запарюйте собі голови і так зроблять так як їм треба
spqr-te
В нас немає таких шкіл футболу розподілених по всіх країні, немає інтересу до юнацького футболу з боку асоціації. Зате є вимога до основної збірної. Невеликі збірні на кшталт Вірменії можуть мати тренера іноземця, у нас ні. Подивіться що робить Россі із Угорщиною. Можна знайти безліч варіантів для організації такої роботи. З оплатою від лідируючих клубів наприклад у певній пропорції. В них інтерес популяризації їх гравців. Але ні тренерів, ні змін. Тож «вправні політики», як собі дозволили висловитись у статті, прийшли явно не для розвитку українського футболу…
gvs58
Доки на чолі федерації павелко, футболу в Україні не буде!!! 
andre_lui
Потрібен збірній?Був би потрібен, то вже б тренував. Він відразу приіхав до Києва. А так нехай Павелко сам тренує. І справа тут не в Шевченку чи Петракову. Вважаю обох цих тренерів професіоналами так само як і Реброва. 
Lion
Оставте заробитчанина в покое ....
PETP0
Раніше дуже поважав Реброва, але:  світ клином зійшовся на Реброві чи як? Хай разом з Ярмолою тусують в арабів. Профі, які туди їдуть, фактично визнають, що для них гроші на першому плані. І тут може бути 3 причини такого вибору: 
1.Для людини в принципі гроші важніші за спортивні досягнення.
2. Його кар'єра на етапі скінчення.
 3. Він зневірився чогось досягти в Європі.
При жодному з цих варіантів такому спеціалісту нема чого робити в збірній України, особливо зважаючи на те, що у Реброва ярко виражений варіант 1.