Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 вересня 2022, 16:58
1503
4

Металіст 1925 – Колос. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Лідер української Прем'єр-Ліги вдруге поспіль зіграє з клубом із Харкова

| Оновлено 30 вересня 2022, 16:58
1503
4
Металіст 1925 – Колос. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Металіст 1925

Так вийшло за календарем, що у майбутньому турі «Колос» знову зустрінеться на зеленому полі з харківським «Металістом». Тільки тепер вже з приставкою «1925». Втім, на відміну від попереднього суперника, з яким ковалівські футболісти мали дебютний поєдинок в чемпіонаті країни, з цим клубом у «Колоса» давні стосунки.

Металіст 1925

Харків'яни непогано стартували у новому сезоні. В їхньому активі вольова перемога над «Ворсклою» 3:2, а також дві нульові нічиї з «Шахтарем» та «Чорноморцем». І лише матч із «Дніпром-1» вийшов невдалим, в якому підопічні Валерія Кривенцова програли з великим рахунком 0:3.

Оскільки у «Металісті 1925» у порівняні з минулим чемпіонатом відбулися досить великі зміни, тренерському штабу вже під час нового турніру доводиться будувати гру команди. Явно до двору припали новачки, перш за все, такі футболісти як воротар Олег Мозиль, захисники Ігор Курило, Микита Безуглий, Михайло Рудавський, Дмитро Капінус, гравці середньої лінії Ярослав Мартинюк, Костянтин Бичек, і, звичайно, вже відомий в Україні і досить досвідчений форвард Андрій Борячук. Саме його два точні удари принесли харків'янам перемогу у грі з «Ворсклою».

В період вимушеної паузи на матчі збірної України «Металіст 1925» знову зустрівся з «Чорноморцем», але вже у контрольному поєдинку. Цього разу харків'яни поступилися з рахунком 1:3. Єдиний гол у них забив Мартинюк.

І ще. Минулого тижня стало відомо про те, що тепер у клубі працюватиме один із найяскравіших представників харківського футболу останніх років, екс-гравець збірної України Едмар, який, до речі, завершував свою ігрову кар’єру саме у «Металісті 1925». Тож, напевно, його присутність тут і корисні поради допоможуть добиватися нових успіхів не лише молоді, кого він буде безпосередньо тренувати, а й нинішньому основному складу.

Колос

Якщо у «Металіста 1925» старт вийшов непоганим, то «Колос» розпочав чемпіонат України просто чудово, здобувши три перемоги та зігравши один раз внічию. На даний момент ковалівці очолюють турнірну таблицю разом із «Шахтарем. І це при тому, що колектив Ярослава Вишняка до очевидних фаворитів Прем’єр-Ліги фахівці не відносили.

Особливо надійною виглядає у «Колоса» лінія оборони, яка за чотири тури пропустила лише один гол. Саме завдяки такому показнику на голкіпера ковалівців Євгена Волинця звернув увагу головний тренер збірної України Олександр Петраков, який вперше запросив воротаря до головної команди країни. Причому у заключному матчі Ліги націй Україна – Шотландія Волинець вже перебував на лаві запасних.

Хоча з іншого боку, «Колос» виграв всі три поєдинки на своєму рідному стадіоні в Ковалівці (нехай і без глядачів), а з «Металістом 1925» доведеться грати у Києві на НСК «Олімпійський». Чи матиме цей фактор велике значення, поки що сказати важко. Але в єдиному виїзному поєдинку з «Минаєм» гра ковалівської команди, м'яко кажучи, не вразила.

Як і харків'яни, футболісти «Колоса» заповнили перерву в чемпіонаті контрольним матчем. Їхнім суперником була луганська «Зоря». Перемогу здобув «Колос» завдяки влучному удару свого ветерана та капітана команди Вадима Мілька. Крім того, до складу ковалівського клубу повернувся досвідчений півзахисник Андрій Богданов, який практично від початку війни проходив службу у Збройних Силах України та захищав нашу країну від російських агресорів.

Статистика матчів

«Металіст 1925» та «Колос» розпочали своє суперництво ще на рівні першої ліги. В сезоні 2018-2019 років обидві очні зустрічі завершилися з однаковим рахунком 0:0. У Прем'єр-Лізі команди вперше зіграли одна з одною в попередньому чемпіонаті. Тут обидва рази перемагав «Колос» - 1:0 вдома (гол забив Денис Костишин) та у Харкові 1:0 (відзначився бразильський легіонер гостей Дієго Каріока). Ще один матч у суперників був контрольний перед цьогорічним чемпіонатом. Тоді перемогу здобули харків'яни з рахунком 2:1.

Орієнтовні склади:

«Металіст 1925»: Мозиль, Жичиков, Безуглий, Курило, Рудавський, Мартинюк, Габелок, Вачіберадзе, Бичек, Ременюк, Борячук

«Колос»: Волинець, Чорноморець, Гончаренко, Чоботенко, Золотов, Болбат, Мілько, Оріхівський, Ільїн, Смирний, Безбородько

Прогноз на протистояння:

Зважаючи на те, що свій останній офіційний матч у Прем'єр-Лізі обидві команди провели 11 вересня, зараз навряд чи можна впевнено сказати, хто в якій формі, і назвати переможця протистояння. Тож ставимо на нічию 1:1.

Parimatch
  • 3.05
  • 3.25
  • 2.40
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 3.05
  • 3.24
  • 2.42
Зробити ставку Зробити ставку

30 вересня, п'ятниця

«Металіст 1925» – «Колос»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
МЕТАЛІСТ 1925 – КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр – Юрій Іванов (Донецька область)
Прогноз Sport.ua – 1:1

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
а мне импонирует работа Кривенцова. Не ожидал, но игру он ставит хорошо.
Интерсно было бы его посмотреть с хорошим материалом.
Gargantua
я бы поставил на ТМ 2.5
Злий Глобинець
Едмар перебіг до "клонів"? Розчарував. Ех, а я його так поважав, як гравця справжнього Металіста Ярославського.