Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Тренування
| Оновлено 26 вересня 2022, 17:19
958
0

Худнемо за допомогою фітнес резинок у домашніх умовах: вправи і тренування

На скільки ефективні фітнес резинки, як про них говорять?

| Оновлено 26 вересня 2022, 17:19
958
0
Худнемо за допомогою фітнес резинок у домашніх умовах: вправи і тренування

Кожна друга фітнес-зірка інстаграму бадьоро крокує з фітнес-гумкою на ногах. Цікавий спортивний снаряд позиціонують як альтернативу спортзалу. Але чи такі ефективні фітнес гумки, як про них говорять? Спробуємо розібратися.

Стрічковий еспандер (гумки для фітнесу) — варіант швидко схуднути, підтягнути фігуру, позбутися целюліту. Тим більше, що аксесуар не вимагає спеціального рівня підготовки, а найпростіші вправи з ним більш ефективно спалюють калорії. Гумка для спорту підійде навіть офісним співробітникам та вічно зайнятим молодим мамам. Комплекс вправ не потребує багато місця та особливого приміщення. Достатньо самого аксесуару та 10 хвилин часу у день.

Факти

Цифри

Рівень опору ідеальної фітнес-резинки для початківців

5-10 кг

Заняття з фітнес-резинкою ефективніше, ніж заняття без резинки

  на 200-300 ккал                         

Кількість калорій, що спалюються, за годину тренування з еластиком (досить простих вправ: випади, присідання, нахили, відкроювання, махи)

600 ккал

Переваги занять із резинкою для спорту

Фітнес резинки мають масу плюсів:

  1. Підходять для будь-якого рівня підготовки. Один аксесуар дозволить тренуватися усій родині. Дорослі, діти, пенсіонери – кожен зможе підтягнути тіло, розігріти м'язи за допомогою спеціальної смужки тканини.
  2. Доступна вартість. Прогумовані смужки коштують у рази дешевше, ніж разовий абонемент у спортзал, і в десятки разів доступніше, ніж бюджетний велотренажер для дому.
  3. Дуже легкі та компактні. Багато наборів йдуть навіть у спеціальній сумочці. Їх легко брати у подорожі та відрядження.
  4. Урізноманітнюють звичні тренування. Часто прогумовані петлі використовують у кросфіті, йозі та інших видах фізичного навантаження для розігріву тіла.
  5. Мультизадачні. Підходять для роботи з м'язами ніг, сідниць, спини, рук.
  6. Ефективні. М'язи реагують на тренування з фітнес резинками так само добре, як із силовими тренажерами та вільною вагою.

Техніка безпеки під час роботи з резинками для фітнесу

Резинки для фітнесу, як і будь-який спортивний снаряд, потребують акуратності та обережності. Наприклад, приступати до вправ можна лише після суглобової гімнастики, розминки із прогріванням м'язів. Якщо є обмеженість рухливості суглоба, болючі відчуття, то тимчасово відмовтеся від заняття.

Вправи з резинкою для пресу не проводяться при:

  • артриті та артрозі;
  • гіпертонії та гіпотонії;
  • серцевій чи нирковій недостатності;
  • на останньому триместрі вагітності та в перші 3 місяці після пологів.

Популярні вправи з резинкою

 Що потрібно для домашнього тренування? Резинкидля спорту та 10-15 хвилин часу:

  • присідання із резинкою. Надягніть стрічковий еспандер на стегна. Повільно присідайте (не глибоко, приблизно до середини можливого), коліна над носками, сідниці відведені так, ніби сідаєте на стілець. Повторіть 10 разів по 3 підходи;
  • вправи з гумками від "апельсинової скоринки". Лягайте на спину. Упор на прямі руки. Ноги зігнуті в колінах, гумка 20 см вище за коліно. Повільно розводьте ноги. Вправи з гумкою для сідниць допомагають спалити жирові відкладення, позбавитись целюліту;
  • гумки для фітнесу та гарний бюст? Легко. Для високих, пружних грудей надягніть стрічку на передпліччя, руки зігніть у ліктях. Максимально повільно розводьте руки убік. Зробіть 3 підходи по 10 разів. Другий варіант: упор лежачи на витягнутих руках. Надягніть стрічку на зап'ястя. Повільно відступайте убік. Крок вліво - вихідне положення - крок вправо - вихідне положення. Зробіть 10 разів.

Посилюємо ефект від тренування

Щоб домашні тренування та вправи з гумками приносили максимальний, тривалий результат, прислухайтесь до порад тренера та дієтолога:

  • в перші 3 години після вправи з гумкою для ніг організм активно поповнює сили, перетоплюючи жирові відкладення в енергію. Тому постарайтеся не накидатися на їжу у перші 3 години після спортивної активності. Інакше всі калорії підуть у вагу;
  • за 3 години після вправи з гумкою для рук перекусіть легким салатом, кашею з куркою, горіхами чи рибою. Клітковина та білок забезпечать тривале відчуття ситості;
  • пийте воду. Під час тренування та після нього не обмежуйте себе в рідині. Якісна питна вода допоможе організму активніше виводити продукти метаболізму після тренування.

FAQ

✅ Які різновиди резинок для фітнесу?

✔️ Подібний аксесуар буває латексним чи тканинним. Латексні продаються набором 5 шт. різного кольору та рівня жорсткості. Тканинні - це аксесуари зі спеціального полотна з рівнем опору набагато вище, ніж латексні.

✅ Буває, що ціни у місцевих спортивних магазинах на фітнес-гумки високі. Чи можна замовити такий спортивний аксесуар на Аліекспрес та подібних китайських сайтах?

✔️ Так, якщо ви новачок, та шукаєте снаряд для домашніх тренувань, варіантів з китайських сайтів вистачить з головою. Просто товари зі спеціалізованих магазинів можуть бути якіснішими та довговічнішими.

✅ Якщо ви новачок і бажаєте робити вправи з резинкою для преса, яку краще вибрати?

✔️ Рекомендуємо почати тренування зі стрічкою-еспандером (довжиною 2-2,5 м) з опором 5-10 кг. Снаряд дозволяє якісно тренувати руки, ноги, сідниці, спину.

✅ Яку фітнес резинку придбати у спортмагазині, коли є великий вибір, але для новачка вони не відрізняються нічим окрім кольору?

✔️ Традиційно фітнес гумки відрізняються за кольорами залежно від сили опору. Зорієнтувати, який саме інвентар потрібен, допоможе консультант. Або ж наші підказки: жовтий колір - м'який варіант. Підходить для розминки та розігріву; червоний - для преса, рук та ніг; зелений - для сідниць; синій та чорний – для професіоналів або добре підготовлених людей.

✅ Що робити, якщо під час занять фітнес-гумка сповзає і буквально "згортається бубликом"?

✔️ Це типова проблема латексних виробів. Найчастіше вони згортаються бубликом, якщо одягаються гумки на голе тіло, або ж людина рясно пітніє під час тренувань. Вирішень проблеми одразу дві: перше — одягнути подовжені шорти, легінси чи спортивну футболку з рукавом. Латекс по тканині практично не ковзає. Також можете спробувати заняття з тканинною гумкою. Вони взагалі не ковзають по тілу.

Валентина Литкіна
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України
Футбол | 28 березня 2024, 09:32 3
Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України

Журналіст Віктор Вацко згадав кейс з кар’єри захисника «Шахтаря»

«Не розумію, як він опинився в збірній». Ващук розкритикував гравця України
Футбол | 27 березня 2024, 14:11 16
«Не розумію, як він опинився в збірній». Ващук розкритикував гравця України

Колишній захисник збірної України не вважає, що Таловєров відповідає рівню національної команди

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.