Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 28 вересня 2022, 00:02
17476
32

Україна – Шотландія. Прогноз та анонс на матч Ліги націй

Реабілітуватись за гру в Глазго. І повернутися до групи А

| Оновлено 28 вересня 2022, 00:02
17476
32
Україна – Шотландія. Прогноз та анонс на матч Ліги націй
Getty Images/Global Images Ukraine

27 вересня у польському Кракові на арені «Краковія» у номінально домашньому поєдинку національна збірна України зіграє матч останнього туру розіграшу нинішньої Ліги Націй. Підопічні Олександра Петракова зійдуться із збірною Шотландії. На кону – путівка до групи А. Якщо переможуть «синьо-жовті», то наступного розіграшу Ліги Націй саме вони опиняться в елітному дивізіоні. «Тартановій армії» для того, щоб піднятися «поверхом» вище, достатньо зіграти внічию.

Україна

Одразу після розгромної перемоги над збірною Вірменії національна команда України чартерним рейсом вирушила до Польщі. Наступного дня збірна провела перше тренувальне заняття у Кракові. Працювали всі, окрім Сидорчука, який через «зайві» попередження не допоможе своїм партнерам у матчі проти Шотландії.

Нових «пацієнтів» у лазареті нашої національної команди немає. Радше, у тренерського штабу з'явився приємний головний біль: кого саме ставити в основу, адже багато футболістів, які отримали шанс у Єревані і блискуче використали його, по суті не є гравцями основи.

І хоча після гри зі збірною Вірменії Петраков і говорив, що у нього немає поділу на умовний перший і другий склади, все ж таки, здається, наставник «синьо-жовтих» трохи лукавив. Очевидно, він навмисно дав відпочити перед найважливішою грою проти «скоттів» деяким своїм лідерам. Найімовірніше, у стартовому протоколі збірної України на матч проти команди Кларка фактично не буде сюрпризів.

Олександр Петраков, головний тренер збірної України:

- Я ще не знаю, яким буде склад. Подумаю. Я ризикую, критики не боюсь. Критика була важкою для мене на старті роботи. Ми хочемо взяти реванш, хочемо обіграти Шотландію у наступному матчі. Хочемо, як це сказати, «відмазатись» за той матч. Чи продовжу я контракт із збірною України? Це питання до президента УАФ. Після гри з Шотландією ви все дізнаєтесь.

• Всі найяскравіші моменти матчу Україна – Шотландія доступні в режимі Live у нашому Telegram.

Шотландія

Після впевненої перемоги над збірною України 3:0, підопічні Стіва Кларка продовжили свою успішну серію. У непростому поєдинку проти збірної Ірландії «тартанові» здобули вольову перемогу 2:1. І повернули собі перше місце у групі (на ньому лише кілька годин розташовувалася збірна України, яка розбила в Єревані вірменів).

Проте перемога над земляками коштувала шотландцям дуже дорого. Через перебір «гірчичників» вирішальний поєдинок проти українців пропустить провідний півзахисник Мактомінай. Мікроушкодження отримали Тірні та Хікі.

Стів Кларк, головний тренер збірної Шотландії:

– Ми знаємо, що нам потрібно взяти очко. Знаємо, що у нас попереду важкий виїзд. Знаємо, що маємо грати дуже добре. Якщо ми це зробимо, то займемо перше місце у групі. Тоді ми зможемо поговорити про винагороду. У цій кампанії Ліги Націй ми вже набрали більше балів, ніж у попередній. Тож ми продовжуємо вдосконалюватися.

Особисті зустрічі

Третя очна дуель між суперниками цього року і п'ята в історії. Поки що рівновага: по дві перемоги. Вперше команди зустрілися у відборі до чемпіонату Європи-2008. У Києві перемогли господарі 2:0, а у Глазго «тартанова армія» реваншувалась 3:1.

Першого червня 2022 року команди зустрілися у півфіналі плей-оф за вихід на ЧС-2022. Тоді перемогли українці 3:1. Але у нещодавньому поєдинку Ліги Націй домінувала вже Шотландія – 3:0.

Прогноз

З математичної точки зору все просто: суперників розділяють два очки, отже, гості, на чию користь різниця, можуть дозволити собі зіграти другим номером, тоді як господарям обов'язково потрібно лізти на рожен.

Але насправді все буде набагато складніше. Опоненти вже настільки добре вивчили один одного за останні три зустрічі, що здивувати традиційністю заради виконання глобального завдання вже не вийде. Для того щоб претендувати на успіх, суперникам потрібно зробити щось особливе.

«Особливість» стосується, швидше за все, тактики та манери гри, ніж складу. Кадровий набір у Кларка менш варіативний, ніж у Петракова. З іншого боку, шотландці більш досвідчені, звичніші грати у позиційний силовий футбол. А саме така формула їм може зрештою принести успіх.

Однак, якщо гості не ризикуватимуть, гратимуть строго за рахунком, можуть стати жертвою випадкової помилки. Або банально не витримати натиску опонента. Тож і Кларку теж доведеться поламати голову, щоб його команда не потрапила в халепу.

Що ж до його візаві, то Петраков просто зобов'язаний ризикувати. Голими руками шотландців не візьмеш – доведеться багато рухатися, думати, грати без м'яча. Потрібно зламати суперника на флангах, здобути чисельну перевагу в центрі поля. Однозначно, нашій команді потрібно багато атакувати, вимотувати суперника.

Вдасться? Потрібно, щоб вийшло. Індивідуально наші футболісти, як мінімум, не слабші за суперника. А враховуючи не лише турнірну, а й загальну ситуацію (в країні), мотивація у збірної України має зашкалювати. Та й у самого Петракова теж, адже, наскільки можна зрозуміти, питання пролонгації його контракту зі збірною залежить від виходу/невиходу до еліти Ліги Націй.

Зважаючи на всі «за» та «проти», припустимо, що збірна України переможе з мінімальним рахунком.

Орієнтовні склади:

Україна: Лунін, Тимчик, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Ігнатенко, Маліновський, Мудрик, Ярмоленко, Яремчук

Шотландія: Гордон, Релстон, Хендрі, Маккена, Тейлор, Гілмор, Макгрегор, Армстронг, Макгінн, Крісті, Адамс.

27 вересня, віворок

Україна – Шотландія
Краків. Стадіон «Краковія». 21:45
УКРАЇНА – ШОТЛАНДІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
ТБ-трансляція – ICTV, «Інтер», «1+1» та «Суспільне»
Арбітр: Анастасіос Сідіропулос (Греція)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Parimatch
  • 2.33
  • 3.40
  • 3.15
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2.33
  • 3.32
  • 3.06
Сделать ставку Зробити ставку

Опитування

Голосів 114
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу 6-го туру 🏆 Ліги націй між збірними України та Шотландії, який пройде 27 вересня у Кракові.

Велика перемога України

12 голосів 10.53 %

Мінімальна перемога України

66 голосів 57.89 %

Нічия

29 голосів 25.44 %

Мінімальна перемога Шотландії

6 голосів 5.26 %

Велика перемога Шотландії

1 голос 0.88 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(70)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 10
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Триразовий переможець ЛЧ дуже близький до того, щоб очолити Баварію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:13 1
Триразовий переможець ЛЧ дуже близький до того, щоб очолити Баварію

Зінедін Зідан може повернутися до тренерської діяльності

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AЛВ
Тільки ПЕРЕМОГИ збірній Україні,хлопці не підведіть.!!!🇺🇦
Макс Максов
По статистиці попередніх матчів... Наша черга перемагати, при чому з різницею у два м'ячі!
Владислав Рейский
Даёшь достойную победу, а то сжали - прижали наших в Шотландии, заодно и увидим на ск достойны мы играть в дивизионе высшем 
nick07
ПЕРЕМОГИ збірній 3-1!!!
Щодо прогнозів - так важливо щоб психологічно не програли ще до початку матчу (оті всі обрізки, роспасовки назад і т.д.)
elPadrino
если выйдет Ярмола в основе-нам труба,тогда Тымчику придется носиться по всей бровке одному,иногда пасуя на Ярмолу,чтоб тот отдавал назад
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
виталий жалыбин
откуда такой прогноз,они игры в глазго невидели?)))
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Liverpool1982r
Шотланці на виїзді слабі а вдома сильніші,так шо думаю наші їх обіграють або нічия
Умник
Вместо Мудрыка циганков. Вместо яремчука довбык.
Old
Реваншизм и поспешность в получении результата ни к чему хорошему именно нашу команду не приведут. Потом пропустят на 89 минуте с пенальти или типа того.  Англия уже реваншировалась с Венгрией дома 0:4.)  И, кстати, они уже в группе В. Вот где можно будет взять реванш
Раз турнир товарищеский, то тренер имеет полное право на различные варианты состава по его усмотрению, а не по подсказке условного чаушеску сверху.
Жаль что у нас нет своего Стерлинга, который мог бы красиво упасть в чужой штрафной, а Гармаша точно не будет на поле. Да ему и не поверят.
Злий Глобинець
Всім серцем бажаю перемоги українській збірній! 
Але розум підказує - ой, навряд чи. Шотландці кістьми ляжуть ...
Vytas Meskauskas
Здесь либо Украина играет в атакующий футбол начиная не через вратаря а то сборную сразу накрывают . Либо опять проигрыш . Но в последнее 2 игры команда очень плохо тактически играет, без высокого прессинга и атак.
Фанькин кот
Наши проиграют. Из политических соображений. Ибо бритты оказывают Украине сильную помощь в борьбе против русни. Значится, мы в ответ уже уступили Уэльсу место на ЧМ, и на этот раз должны уступить Шотландии место в элитном дивизионе ЛН.
Таковы реалии, к сожалению.