Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 16 сiчня 2023, 13:57
45
0

Стартова решітка та шини як фактори ставки на Формулу-1

отуємо ставки на Формулу-1 з урахуванням нюансів від експертів

| Оновлено 16 сiчня 2023, 13:57
45
0
Стартова решітка та шини як фактори ставки на Формулу-1

"Формула-1" по праву вважається найсильнішим видом перегонів - не дарма їх ще називають "королівськими". Та й загалом це 1 із найпопулярніших видів спорту, і серед уболівальників, глядачів, і для ставок. Готуючи останні, варто врахувати найрізноманітніші нюанси. Зокрема значення мають такі фактори, як стартова решітка і те, які шини і хто як їх використовує.

Стартова решітка

У "Формулі-1" вкрай важливо зайняти якомога вигіднішу стартову позицію. Бажано спершу дізнатися, яке місце гонщик посідає у стартовій решітці, і тільки потім уже ставити на його перемогу. Особливо на деяких трасах, таких, як Монца. За підрахунками, 80% тих, хто вигравав кваліфікацію, потім перемагав і на етапі загалом. Цей фактор не завжди настільки вирішальний, наприклад, у Монреалі перемагає приблизно кожен третій "власник" "поул-позиції".

Гравцям важливо знати особливості трас. Наприклад, у Монако гран-прі проводять просто на вулицях. Місця часто просто мало, і важче звичайного здійснювати обгони, особливо якщо порівняти зі згаданим Монреалем. 1-2 позиції ще можна відіграти, але загалом залишається чекати тільки помилок суперників. Тож лише справжні майстри-пілоти, стартувавши не з 1-2 місця, здатні виграти на Лазурному березі.

Досвідчені гравці не тільки вивчають досконально всі особливості траси наступних перегонів. Вони ще й намагаються дочекатися результатів кваліфікації. Також не зайвим буде згадати, як раніше той чи інший гонщик тут виступав - у кожного є свої улюблені та невдалі етапи гран-прі.

Шини

Шини начебто не найвагоміше, принаймні, для того, хто не заглиблювався в нюанси "Формули-1". Але вони відіграють ключове значення у водінні загалом і тим паче в перегонах, безпосередньо впливаючи на результати пілотів на різних трасах. Вибираючи певний комплект, команда вибудовує тактику на перегони загалом. Зокрема й те, чи розраховує учасник гран-прі зберігати шини, чи змінюватиме їх часто. Ті пілоти, що віддають перевагу агресивному стилю, зокрема й Льюїс Хемілтон, не бережуть колеса, і змушені за це розплачуватися - вони частіше роблять піт-стопи для того, щоб змінити собі "гуму".

У кожного постачальника, у кожної марки шин свої особливості. І буває, що вони просто підводять пілотів, особливо в непростих погодних умовах. З іншого боку, хороші шини допомагають здійснювати обгони. Тож варто враховувати цей нюанс, готуючи свій власний прогноз-ставку на той чи інший раунд "Формули-1".

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 31
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 9
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.