Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 26 вересня 2022, 19:53
6139
6

Олександр ПЕТРАКОВ: «Вірю, що зможемо не пропустити зі стандартів»

Наставник збірної України провів прес-конференцію перед матчем із Шотландією

| Оновлено 26 вересня 2022, 19:53
6139
6
Олександр ПЕТРАКОВ: «Вірю, що зможемо не пропустити зі стандартів»
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Петраков

Напередодні поєдинку 6-го туру Ліги націй Україна – Шотландія, який відбудеться у вівторок, 27 вересня, у Кракові (початок – о 21.45) Олександр Петраков відповів на запитання журналістів.

– Ви вже майже рік керуєте збірною України. Вперше в історії українська збірна зараз має кожен матч як фінальний. Це на вас тисне чи, навпаки, мобілізує?
– Я вже адаптувався. Спочатку мені було важко, тому що у збірній кожна гра дуже відповідальна. Рівень ігор збірної дуже високий. Один матч збірної коштує як десять матчів національного чемпіонату. Але я швидко відходжу, швидко відновлююсь.

Із Шотландією грав один склад, з Вірменією – інший. Чи буде рішення завтра по складу для вас найскладнішим у кар'єрі?
– Ні. Я не хочу кривдити ані гравців збірної Вірменії, ані футболістів збірної Шотландії — це гравці високого індивідуального рівня. Вони у матчах з нами показали хороший рівень. Щодо завтрашнього матчу, то для мене рішення відносно нашого складу в ньому не буде найскладнішим.

Чи зможе завтра збірна України зіграти сильніше, ніж було кілька днів тому у Глазго?
– 1 червня ми обіграли Шотландію у плей-оф ЧС-2022 з рахунком 3:1, а декілька днів тому програли. Тому зараз загальний рахунок 1:1. Я вдячний шотландській збірній за ту підтримку, яку вони нам надали, коли цього року в березні погодилися перенести стикову гру відбору на Мундіаль.

Чи буде, на вашу думку, завтра складніше Шотландії без трьох гравців основного складу?
– Я не стежу за збірною Шотландії.

Після поразки в гостях від Шотландії ви поскаржилися на відсутність деяких гравців основного складу. Але потім була перемога 5:0 над Вірменією у гостях. Чи зможе збірна України зіграти завтра гідно без сильних футболістів?
– Ми не Франція і не Іспанія, які можуть виставити 3-4 рівноцінні склади. У нас, якщо випадають гравці рівня Зінченка чи Миколенка, це створює проблеми. Нині Миколенко вже у строю. Зрозумійте правильно, ми не маємо основного складу. Я хотів би, щоб він був, але його немає. Так, нам бракує не лише Зінченка, а й Бущана та Шапаренка.

Чи буде матч із Шотландією для вас останнім на чолі збірної?
– Переговорів жодних немає. Завтра у нас гра, після неї все стане відомо. Це питання до президента нашої асоціації.

Чи є травмовані? Хто вже відновився? Наскільки важливо для збірної України підвищитись у Дивізіон А турніру?
– У нас усі здорові з тих 23 гравців, які зараз перебувають у команді. Так, для нас важливо завоювати путівку до Дивізіону А Ліги націй.

Завтрашній матч не супроводжується таким ажіотажем, який мала зустріч із Шотландією у червні цього року, коли на кону стояла путівку на ЧС-2022. Як ви зараз відчуваєте напруження емоцій навколо поєдинку?
– Статус тієї гри був іншим, ніж нинішня. Тоді був півфінал плей-оф відбору на ЧС-2022, а нині Ліга націй. Тоді була гра перед міжсезонням, зараз сезон уже в розпалі. У нас наприкінці травня була погана ситуація щодо функціонального стану гравців. Нині все по-іншому. І не варто зменшувати значення ігор у Лізі націй. Ми хочемо завтра виграти і добитися права підвищитися до Дивізіону А. Футбол непередбачуваний, тому він і збирає багато вболівальників на трибунах.

Матч на нейтральному полі у Кракові якось вплине на гру збірної? Яку кількість уболівальників команди ви очікуєте завтра?
– Я не знаю, скільки завтра буде наших уболівальників. Але, впевнений, ми почуватимемося як удома. Дуже хочеться дожити до того дня, коли ми проведемо справжній домашній матч в Україні.

Ви здивовані тим, як збірна Шотландії діє при кутових та штрафних?
– Ми розуміємо дії наших суперників. Стандарти – це козир команд із Великої Британії. Ми про це знаємо, до цього готуємося. Вірю, що завтра ми зможемо не пропустити зі стандартів.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nick07
в принципі так, для збірної останні матчі кожен як фінальний.
Успіхів збірній завтра, а щодо відставки Петракова - навіщо? хто готовий на його місце? 
Владимир Коновалец
Не слідкую за збірною Шотландії... І це каже головний тренер команди, за добу перед грою? Він думає, що не пропустять після стандартів... Так можуть пропустити  з гри, і таке трапляється в футболі... Дивне інтервью, дуже дивне...
Владимир Копяк
Мне всегда нравились тренеры-оптимисты.Они несут только положительные эмоции перед  игрой, они заряжают оптимизмом народ и даже тех "спецов футбола", кто знает реальное положение дел. А что там будет после игры,им это не интересно, всегда можно оправдать с научной точки зрение даже разгромное поражение.
spqr-te
«Я не стежу за збірною Шотландії» - а Зря блін, це наш прямий суперник на перше місце.
Карабас Барабас
Пан, або пропав!
Minolt
Якщо проти нас будут пресенгувати, нам кришка. Вірмени цього не вміють, тому і перемогли. Малину не випускати. Він грає нижче опорників і про свою ліву забув.