Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 23 вересня 2022, 19:49
2410
0

Брозе Бамберг – Будівельник. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЛЧ ФІБА

На киян чекає найскладніший суперник у відбірковій пульці

| Оновлено 23 вересня 2022, 19:49
2410
0
Брозе Бамберг – Будівельник. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЛЧ ФІБА
БК Будівельник

Зустріч «Брозе Бамберг» «Будівельник» відбудеться в п’ятницю, 23 вересня, в Лісабоні. Початок поєдинку о 20.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал УНІАН.

Після розминочної перемоги над чемпіоном Швеції на столичний «Будівельник» чекає продовження свого шляху у відбірковому раунді Ліги чемпіонів ФІБА. Сьогодні у півфінальній стадії кваліфікації підопічні Валерія Плеханова зійдуться з німецьким «Брозе Бамбергом». І багато в чому це буде ключове протистояння для українського клубу.

Схема нинішнього відбору така, що кожен матч є вирішальним. Однак одразу після жеребкування саме німецький клуб явно виділявся на тлі інших учасників кваліфікаційного шляху С, оскільки він єдиний у ньому представляє топові європейські чемпіонати. Саме представник Бундесліги є основним фаворитом міні-турніру в Лісабоні.

Наш сьогоднішній суперник був заснований у далекому 1955 році, але його найкращий період у розвитку припав на два останні десятиліття. За цей час клуб виграв одразу дев'ять чемпіонських титулів у Німеччині (2005, 2007, 2010, 2011, 2012, 2013, 2013, 2015, 2016, 2017) і непогано заявив про себе на міжнародній арені, зокрема і в Євролізі. Однак після цього «Бамберг» зменшив оберти і скотився до рівня місцевого середняка. У минулій першості «Брозе» посів підсумкове восьме місце в регулярному чемпіонаті та у чвертьфінальній серії плей-оф з рахунком – 0:3 поступився майбутньому чемпіону «Альбі».

Перед стартом цього сезону «Бамберг» традиційно для себе серйозно оновив склад. Клуб підписав чергову порцію нових американських легіонерів середнього рівня, сподіваючись знайти серед них трансферний діамант. А серед вже відомих виконавців, які прийшли до німецького колективу, варто виділити литовського захисника Вайдаса Каріняускаса (перейшов із вільнюського клубу «Лєтувос Рітас») та його колегу за амплуа Яроміра Бохачіка (перейшов із французького «Страсбура»), який у першій половині вересня непогано провів Євробаскет у складі збірної Чехії (8 очок + 2,8 підбирання + 2 передачі, в середньому за шість ігор).

Також варто звернути увагу і на тренерський місток німецького клубу. Його очолює ізраїльський наставник Орен Аміель, який у сезоні 2019/2020 був визнаний найкращим наставником Ліги чемпіонів ФІБА. Фахівець прийшов до «Бамберга» посеред минулого сезону, але серйозно покращити результати команди не зміг. Проте цього літа керманич «Брозе» мав можливість пройти з командою повноцінну передсезонну підготовку та набрати склад під своє бачення баскетболу.

Поєдинок між «Бамбергом» та «Будівельником» цілком може стати достроковим фіналом відбірного раунду в Лісабоні. Адже саме ці дві команди мають найбільш укомплектовані ростери серед усіх учасників міні-турніру. По суті, сьогодні підопічні Валерія Плеханова можуть власноруч прибрати зі свого шляху основного опонента. Суперник, безумовно, складний, але непереможним його точно не можна назвати. Залишається побажати київському клубу зібратися та зіграти у якісний баскетбол, який зможе нівелювати переваги німецького колективу та принести переможний результат.

Прогноз Sport.ua: перемога «Будівельника»

Parimatch
  • 2.04
  • 11.0
  • 1.86
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.