Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 23 вересня 2022, 02:05
2027
0

Волков прокоментував рішення Прометея знятися із чемпіонату України

Екс-глава ФБУ займає сторону Михайла Бродського

| Оновлено 23 вересня 2022, 02:05
2027
0
Волков прокоментував рішення Прометея знятися із чемпіонату України
fbu.ua. Олександр Волков

Почесний президент Федерації баскетболу України Олександр Волков прокоментував рішення «Прометея» знятися з наступного розіграшу Суперліги.

При цьому, слід відзначити, Волков не розповів, чому ФБУ змушує «Прометей» платити стартовий внесок у 4,5 мільйони гривень.

«Сьогодні дуже важкий час для України та нашого баскетболу. В такий час, я вважаю, кожен суб’єкт Федерації має консультуватися та спілкуватися з керівництвом ФБУ, з її президентом та узгоджувати свої дії і лише після цього приймати рішення, розуміючи наслідки для всього баскетболу.

Як всі знають, для нас був дуже важкий момент, коли «Прометей» заявився в Єврокубок. Ми дуже щільно співпрацюємо з ФІБА, яка йде нам назустріч в усіх напрямках. Виглядали ми, м’яко кажучи, не дуже, коли наш клуб пішов в Єврокубок.

Друга історія: незрозуміло, яка мета запропонованого фінансування окремим клубам з боку «Прометея». Це було зроблено, знову ж таки, в обхід Федерації. Ці дії є абсолютно незрозумілими. В цьому випадку ФБУ має реагувати і я повністю підтримую рішення президента.

В цій ситуації має бути пряма комунікація. Коли питання були у «Прометея», все вирішувалося між керівниками ФБУ та клубу. Федерація лише захищала інтереси клубу. Я не бачу жодних проблем, щоб зараз керівництво «Прометея» виходило на прямий контакт із президентом Федерації та вирішувало проблеми. Якщо є можливість утримувати клуб із високим бюджетом та фінансувати інші клуби, це можна робити через ФБУ під гарантію того, що всі гроші підуть саме на допомогу клубам Суперліги.

Є давно працююча аналогія — Luxury Tax в НБА (податок на розкіш). Якщо клуб хоче більший бюджет та створити команду з суперзірок, він платить додаткові гроші в лігу, і ці кошти потім розподіляються. Нічого особливого в цьому немає і якщо у «Прометея» є бажання підтримати клуби напряму, правильно це робити саме через Федерацію», – сказав Волков.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі
Футбол | 25 квітня 2024, 05:00 2
Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі

Маурісіо Почеттіно має вивести «пенсіонерів» до єврокубків, інакше залишить пост коуча

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.