Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 21 вересня 2022, 02:23
1945
5

Йожеф САБО – Петракову: «Ліга націй – це заміна товариських ігор»

Фахівець хоче заспокоїти головного тренера команди

| Оновлено 21 вересня 2022, 02:23
1945
5
Йожеф САБО – Петракову: «Ліга націй – це заміна товариських ігор»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній наставник київського «Динамо» та збірної України Йожеф Сабо поділився очікуваннями від матчу Шотландія – Україна у рамках перенесеного першого туру Ліги націй.

— Мені здається, шанси у цьому матчі — 50 на 50. Петраков скаржиться, що багато гравців основного складу вийшли з ладу. Хочу заспокоїти – нічого страшного не сталося. Ліга націй – це просто заміна товариських ігор. Тим більше, у цих матчах можна перевірити хлопців, які не завжди грають в основному складі.

Більшість шотландських футболістів грають через кожен третій-четвертий день у АПЛ. Тому вони будуть не надто свіжими. Ми маємо цим скористатися. Плюс ми кращі в технічному плані і футболісти у нас більш майстерні. Шотландія – міцна, силова команда. Вони приймають нас удома перед своїми вболівальниками, які поженуть їх уперед, і найголовніше для нашої команди – не здригнутися. Вони гратимуть довгими передачами за спину захисникам, а не через короткий пас. Буде багато боротьби. Це те, у чому вони сильні.

Може бути дві тактики. Ми почнемо пресингувати відразу після втрати м'яча або ми відійдемо в середину поля і там вже зустрічатимемо противника. Обидві тактики мають право на життя. Ми маємо Яремчука. Після того, як він перейшов у «Брюгге», видно його старання. Тим більше, у збірній він завжди показував хорошу гру. Відзначу і Ярмоленка, щоправда, я не бачив, як він грає у Реброва, але це є лідер збірної. Я чекаю, що він заб'є у цьому матчі. Мудрик добре виглядатиме з Шотландією, бо суперник відкриє йому зони. Шотландці не вдесятьох сидітимуть біля своїх воріт при домашніх уболівальниках, вони намагатимуться атакувати. Провалів у захисті у них буде повно і Мудрик за рахунок своєї швидкості повинен десь втекти.

Їхні гравці відразу намагатимуться нас накривати після втрати м'яча. Буде багато боротьби та довгих передач. Головне — не поступитися ним у цьому компоненті. Це такий старий англійський футбол. Нинішні «Ліверпуль», «Арсенал», «Ман Сіті» грають вже по-іншому - у пас і з контролем м'яча. Зазначу, що шотландці не дуже добре вміють захищатись. Потрібно цим скористатися.

Наші втрати? Зінченко та Шапаренко – це основні гравці середньої лінії. Бущан – основний воротар. Звісно, ​​це втрата для нас. Відсутність Соболя не така критична. Я не знаю, який вигляд зараз має Маліновський. Мабуть, у нього якийсь конфлікт із тренером «Аталанти». В останній грі він вийшов на п'ять хвилин. Я аж здивувався, як же так? Адже він забиває, віддає, працездатний. Думаю, він піде з «Аталанти» взимку, тим більше, на нього є попит.

Не знаю, чи зараз Циганков готовий. Пишуть, що його не відпустили з «Динамо», тому він грає абияк. Але футболіст не може виходити на поле та просто відстояти 90 хвилин! Або виходь на поле і віддавайся грі, або не виходь взагалі! Раніше я казав, що Циганков росте як футболіст і поїде до АПЛ, але зараз я змінив свою думку. Ми бачимо, як зустрічають футболістів в Англії та Італії – усі п'яти відбивають, не дають м'яч прийняти. Ці чемпіонати не підходять Циганкову. До АПЛ я взагалі переходити йому не раджу, там дуже жорсткий футбол. Думаю, для Циганкова оптимальний варіант - це Бельгія, Нідерланди, можливо, Німеччина.

Прогноз? У нас не буде чотири-п'ять основних гравців. Це забагато. Тому я ризикну поставити на нічию, — сказав Сабо.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Burevestnik
можливо я помиляюсь, але
перше місце в групі дає право на другий кошик при жеребкуванні на ЕВРО-2024.
Чи це так ?
Remark
Сабо как всегда! 
После фразы, что шотландцы будут уставшими (не свежими - как сказал великий тренер), и что нам нужно этим воспользоваться - я дальше перестал читать что он ещё советовал.
Если бы было так, то английские клубы на фоне постоянной "не свежести" вылетали бы со всех еврокубковых турниров.
DK1961
Чуть ли не единственный раз, когда я согласен с ежиком