Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 19 вересня 2022, 09:56
6387
0

Канело переміг Головкіна. На вершину не повернувся, але виглядав чудово

Головкін програв більшість раундів, але про пенсію не думає

| Оновлено 19 вересня 2022, 09:56
6387
0
Канело переміг Головкіна. На вершину не повернувся, але виглядав чудово
twitter.com/MatchroomBoxing

Сауль Альварес знову переміг Геннадія Головкіна. Другий раз із трьох мексиканський боєць став переможцем, цього разу так, що питань бути не може. Канело закінчив протистояння проти Головкіна таким результатом, як хотів, але не настільки впевнено, як збирався.

А Головкін не виправдав сподівань тієї частини фанатів, які у нього щиро вірили.

Сауль просто перебоксував Головкіна. Геннадій фактично не створив жодної небезпеки

Перші два поєдинки були насиченими подіями. Бійці добре боксували, але як тільки з’являлась можливість, йшли у рубку та розмінювались цілими серіями. Не сказати, щоб ці розміни змушували затамовувати подих, тому що обидва тримають навіть занадто добре, але виглядало весело.

У третьому протистоянні якийсь час очікувалось те ж саме. А все через обіцянки Сауля розірвати суперника. Канело буквально казав, що для нього цей бій надважливий і він йтиме за нокаутом та шукатиме його постійно. Мексиканець розумів, що після поразки в ідеалі треба повернутись не просто переможцем, а переможцем, що нокаутував одного з найважливіших суперників у кар’єрі.


twitter.com/MatchroomBoxing

Але навряд можна сказати, що Сауль зробив для цього достатньо чи багато. Альварес діяв, як завжди. Просто був ще більш агресивним, жорстким та швидким. Мотивованим, так. Справді вкладався в удари, не жалів суперника, ні. Але чи достатньо цього для нокауту? Точно так, коли перед тобою хтось інший. Точно ні, коли тут Головкін. Геннадій останнім часом важко переносив влучання по тулубу від інших суперників. Але з Канело склалось нормально, та й сам Альварес не сильно туди цілився.

Канело зарядився на удар в голову і цілив туди весь бій. Добре лягали ліві бокові, та й загалом на швидкості Альварес просто забирав все, що міг. У п’ятому раунді залетів правий оверхенд, і стало остаточно очевидно, що Головкіна так просто не звалити. І в 40 років Геннадій тримає удар чудово, тож просто упіймати та завалити його – нереально. Треба зробити ще щось, а мексиканець просто не захотів.

Взагалі поєдинок пройшов по чіткому сценарію: Альварес б’є, Головкін приймає. Це не було тотальне руйнування, але більш ніж впевнена перемога – так. Геннадій банально не встигав, причому всюди. Не міг знайти відстань для атаки, не встигав за суперником на ногах, не встигав за його роботою корпусу. 40 років – не жарти. Коли проти тебе Рьоте Мурата, якому теж багато років, і він ніколи не був надшвидким – це одне. Коли цілий Канело з мотивацією – геть інше.

Головкін не був поганим весь бій. У кінці він прокинувся, коли Альварес трохи підсів фізично. Сауль почав економити сили та вмикатись точково, Головкін трохи повернув собі ініціативу. Можливо, навіть забрав раунд чи два перед чемпіонськими і якийсь один із чемпіонських. І тут Геннадій отримував завдяки швидкості суперника, але не так багато, і своє забирав масованістю атак.

Взагалі Джонатан Бенкс, як тренер казахського спортсмена – суперечлива ситуація. Американець ще до бою заявляв, що хоче побачити від Головкіна саме бокс. Щоб той крутив суперника, боксував розумно, як у першому бою. Звучить класно, але у першому бою Геннадію було 35, а не 40, і з того часу Головкін точно не став краще. Якась дивна ідея, що ніяким чином не виходить з кондицій спортсмена.


twitter.com/MatchroomBoxing

Судді побачили рівний бій: 116-112, 115-113, 115-113. Це якесь повернення боргів за минулі протистояння чи що? Головкін точно не програв першу зустріч, а то і виграв – побачили нічию. Геннадій, цілком ймовірно, напрацював на нічию у другій – віддали Канело. Казах повністю програв у третьому бою – дали близький рахунок.

Що тепер?

Головкін залишається. Так, у 40 років і після такої поразки. Геннадій впевнений – це остання серія протистояння з Альваресом. Але він все ще чемпіон у середній вазі (цей поєдинок проходив у другій середній) і там є чим займатись і з ким боксувати.

Більше того, Геннадій – чемпіон за двома версіями і у нього зараз немає ніякого контракту з трансляторами, адже це був останній поєдинок на DAZN. Боєць, з яким зараз захочуть боксувати всі – можна забрати одразу два пояси, побити цілого Головкіна, ще й заробити.

Серед чемпіонів є Джермалл Чарло та Жанібек Алімханли. І з тим, і з тим буде цікаво. З першим давно пора було зустрітись, і зараз цей бій вигідний американцю. Поєдинок з другим вигідний Казахстану. Серед претендентів – Ерісланді Лара, у якого звичайний пояс WBA, Майкл Зерафа, можливо, Брайан Кастаньо чи Тім Цзю. Все непогано, але об’єднання – краще і шансів організувати його повно.

Канело хоче реванш з Біволом, але пізніше, коли відновиться організм. Насправді ж, дочекається результату зустрічі з Зурдо Раміресом, щоб розуміти, як диктувати умови при перемовинах. Затягнути до себе у вагу, поставити у рамки – нормальний варіант. Перемоги не гарантує, але шанси точно підвищує. Тим більше, Дмітрій сам казав, що може спуститись на одну категорію вниз, щоб поборотись за титули Сауля. А це, на секундочку, статус абсолютного чемпіона світу.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.