Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 17 вересня 2022, 23:26
9340
10

Андрій МЕДВЕДЄВ: «Лише один із гравців Угорщини висловив підтримку Україні»

Головний тренер збірної України з тенісу прокоментував протистояння з Угорщиною

| Оновлено 17 вересня 2022, 23:26
9340
10
Андрій МЕДВЕДЄВ: «Лише один із гравців Угорщини висловив підтримку Україні»
Getty Images/Global Images Ukraine

У п'ятницю, 16 вересня, завершився матч між збірними України та Угорщини у Першій Світовій групі Кубка Девіса. Українські тенісисти дали бій сильнішим суперникам і навіть зуміли забрати 1 очко завдяки перемозі у парному матчі.

Зазначимо, що протистояння мало пройти в Україні, але через вторгнення російських окупантів ігри проходили у Вільнюсі (Литва).

Головний тренер збірної України з тенісу Андрій Медведєв поділився думками після закінчення ігор:

У нас був хороший тиждень тут. Як ви знаєте, ми повинні були грати цей матч вдома, в Україні, і ми отримали тут, у Вільнюсі, практично свій другий дім. Дуже хочу подякувати Федерації тенісу Литви, тенісній академії Вільнюса за допомогу з тренуваннями, за прекрасний прийом. Ми відчували вашу підтримку. Ми почувалися майже так, як ніби грали вдома. Єдина річ, якої нам не вистачало в цьому матчі, - домашньої атмосфери на трибунах, наших уболівальників. Дуже незвично було чути тишу перед важливими очками.

Звичайно всі ми сподіваємося, що нам більше не доведеться грати домашні матчі за межами нашої країни. Ми сподіваємося, що переможемо у війні незабаром... або не знаю скільки часу на це знадобиться, але ми переможемо і повернемося до нормального життя.

Було б чудово зіграти проти такої команди, як Угорщина, в Бучі, Ірпені або Маріуполі. Можливо в Херсоні, який ми незабаром звільнимо, або в Харкові. Тому що протягом усього цього тижня тільки один представник з їхньої команди - це був Мартон Фучович, хто приходив, щоб висловити свою підтримку і симпатію нашій команді. Я був по-справжньому здивований, що ніхто більше з їхньої делегації не знайшов хвилинки, щоб просто побажати нам зіграти наступний матч вдома. І звичайно дивлячись на політичну ситуацію, на дії їхнього уряду, дуже сподіваюся, що ми ще зіграємо з цією командою в нашій країні, в одному з міст, які були зруйновані їхніми партнерами – росією.

Крім цього, я дуже пишаюся стараннями нашої команди. Дуже радий тому, як зіграли сьогодні Владислав та Ілля свій парний матч. Вони дуже хотіли перемогти, показали бійцівський дух. Слідом Ілля показав свій потенціал, борючись проти дуже хорошого гравця і ось тут, на мій погляд, нам не вистачило тієї самої домашньої підтримки. Був момент, коли Ілля вів 3:1 у другому сеті і якби він відчув підтримку від трибун, то йому було б легше ментально, власне цим і відрізняється Кубок Девіса від інших турнірів. Безумовно цей поєдинок - чудовий досвід для нашої команди, який допоможе нам вигравати матчі в майбутньому.

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кіченок та Остапенко вибили других сіяних і вийшли до 1/2 фіналу Істборна
Теніс | 26 червня 2024, 23:12 0
Кіченок та Остапенко вибили других сіяних і вийшли до 1/2 фіналу Істборна

Людмила та Альона у двох сетах переграли тандем Крейчикова / Зигемунд

Президент Зеленський відреагував на виліт збірної України з Євро-2024
Футбол | 27 червня 2024, 06:55 56
Президент Зеленський відреагував на виліт збірної України з Євро-2024

Українська команда розписала суху нічию з Бельгією

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
WhoKnows
Угорщина традиційно обирає не ту сторону. 3 із 3 за останні 120 років
Віталій Ткачук
А чого він дивується? Серби і угорці - то підху.ловці. Політики годуються з кацапстану, - то й пропаганду відповідну забезпечують.
GloryUkraine
Ви знаєте, відносно мадярів, треба забути про всі принципи моралі і поводитися надалі з ними так, як вони того дійсно заслуговують. 
Мадяри це фашисти. Вони були на боці німецьких фашистів під час Другої Світової, а зараз на боці срашистських фашистів. 
І як бачите на ділі, це не тільки Сіярто з Орбаном, а майже весь народ.
Vytas Meskauskas
Врагов надо знать, любые попытки венгерских нациков внедрять их права в Украине надо сразу законом пресекать как они это делают против украинцев у себя в стране.