Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 18 вересня 2022, 03:35
11822
2

Канело ризикує боєм проти Головкіна. Але це шанс підтвердити, що він топ

І все ще може перемагати, не дивлячись на поразку від Бівола

| Оновлено 18 вересня 2022, 03:35
11822
2
Канело ризикує боєм проти Головкіна. Але це шанс підтвердити, що він топ
twitter.com/MatchroomBoxing. Сауль Альварес (зліва) та Геннадій Головкін

В ніч проти неділі відбудеться фінальна частина трисерійного, але вкрай довгого протистояння. Сауль Альварес та Геннадій Головкін проведуть третій поєдинок, який, з одного боку, мав би інтригувати, а з іншого - стає ледь не найтихішим поєдинком Канело останніх років.

При цьому, ризиків для Альвареса не менше, ніж перед попередніми протистояннями. Якщо не більше.

Перші два поєдинки – найбільш спірні бої в кар’єрах обох спортсменів. Дуже близькі поєдинки, в яких судді не віддавали на користь казаха

Зустрічей Сауля Альвареса та Геннадія Головкіна справді чекали. У 2017 році здавалось, що більш значущого поєдинку знайти дуже важко. Причому, важливий був не тільки в плані протистояння головних бійців дивізіону, а й у стилістичному. Обидва з важкими ударами, технічні та потужні.

При цьому, шанси реально ділились приблизно 50 на 50. Багато фанатів і експертів не розуміли, як Альварес триматиме важкий удар Головкіна, а Геннадій виглядав, як людина, якій по силах звалити опонента з Мексики.

Склалось все зовсім по-іншому. Боксери влаштували дванадцятираундову перестрілку на середній дистанції. Канело витримав усі влучання візаві, віддав багато, але судді не нарахували на перемогу когось із суперників: 118-110 Альваресу, 113-115 Головкіну і 114-114. Нічия.
Другий поєдинок відбувся за рік. Сауль боксував після періоду поза боксом через звинувачення у прийманні допінгу. Головкін провів цей час продуктивно, за два раунди забивши Ванеса Мартіросяна. Обговорення першого поєдинку не вщухали через те, що фанати розділились. Більшість пояснювала, чому мінімально переміг Головкін, частина – чому так само мінімально переміг Канело. Абсолютно ніхто не розумів аж 118 на користь мексиканця.

Друга зустріч вийшла схожа на першу. Багато розмінів, багато обопільних влучань, багато роботи на ближній та середній дистанціях. І знову один суддя дав нічию 114-114. Двоє інших віддали в один бік – мексиканський: 115-113 двічі на користь Альвареса. Цього разу прибічників перемоги Головкіна стало чи не більше, але на підсумковий результат це ніяк не вплинуло.

З третьою зустріччю тягнули довго – цілих чотири роки. Тепер вона одночасно менш інтригуюча і більш небезпечна для Сауля Альвареса.

Поразка моментально вдарить по Канело, але він і фанати впевнені у перемозі, а може, і нокауті.

Останні роки бійці займались різними справами. Головкін ставав старішим та змінював стиль. Перейшов у більш економний та технічний варіант боксу, згадав про школу, і виходить непогано.


twitter.com/MatchroomBoxing. Геннадій Головкін

Після тієї самої першої і поки що єдиної поразки у кар’єрі, казах перебоксував Стіва Роллса, Сергія Дерев’янченка, Каміля Шеремету та Рьоте Мурату. Українця – умовно, бо судді побачили те, що скоріше спірно, ніж було насправді у ринзі. З Роллсом були епізодичні проблеми, але потім відбувся швидкий нокаут у четвертому раунді. Шеремету Геннадій замучив за сім раундів, а з Муратою вийшла класна бійка з нокаутом у дев’ятому раунді.

Канело підкорював вагові категорії та історію. Став чемпіоном у чотирьох дивізіонах, заліз у напівважку, грозився навіть йти у крузервейт, але розбилось це все об реальність, коли у ринзі проти нього вийшов просто одночасно добротний, габаритний та не старий боксер. Бівол легко та впевнено перебоксував невеликого візаві, і Сауль взяв час на перезарядку.

Загалом, DAZN підписував контракт із Головкіним після поразки Альваресу саме для цього. Не для зустрічей із Шереметами та Роллсами. Бій проти Дерев’янченка – цікаво та весело. Проти Мурати – також, плюс новий ринок. Але загалом контракт підписували для того, щоб фінал трилогії був саме у стрімінгової платформи. І вони його отримають.

Безумовно, Головкін став старшим, повільнішим та вже не має тої потужності. Йому треба більше часу, щоб розігнатись, та простір, щоб контрити візаві. Фізично потягнути все ще молодого Канело у 40 буде важко.
З іншого боку, Геннадій все ж хороший боксер. Він зміг перебудуватись з новим тренером, боксувати по-іншому, залишивши вибуховість в руках та небезпеку. І в 40 років казах може видати класний бій, нехай для цього і треба розкачатись за довший час.

Поразка після зустрічі з Біволом у поєдинку, в якому тобі однозначно приписують роль фаворита-панчера, вдарить Канело головою об бетонну стіну. Зараз абсолютна більшість впевнена в перемозі Сауля. Сам Альварес розганяє цей поєдинок, як особисте протистояння, в якому йому обов’язково треба бити суперника, бо той «наговорив забагато зайвого». Канело потребує реабілітації і бере на себе виклик, в якому не можна помилитись. Фанати пробачать, час на відновлення буде, але репутацію буде зіпсовано.

Хто фаворит?

Сауль Альварес з відривом. На мексиканця можна поставити за 1,20, на Геннадія Головкіна – за 4,33.


twitter.com/MatchroomBoxing. Сауль Альварес

Абсолютно розумно, враховуючи всі фактори. Вік, швидкість та потужність не на стороні казаха. Якщо Головкін зможе втримувати натиск суперника та знаходити кути для своїх атак, буде вкрай цікаво. Якщо здоров’я не дозволить – Канело матиме змогу повернутись після поразки яскраво.

Геннадій вже декілька разів виглядав після влучань так, неначе переносити їх все важче. Далеко не факт, що черговий удар від мексиканця не стане останнім. З іншого боку, якщо Сауль знову діятиме виключно як проти Бівола, легкої прогулянки чекати буде не варто. Тому що грати з суперником Головкін вміє все ще чудово.

Поєдинок Сауль Альварес Геннадій Головкин відбудеться в ніч проти неділі, 18 вересня, в Лас-Вегасі. Орієнтовний час початку бою – 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(79)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі
Хокей | 06 травня 2024, 14:00 3
Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A

IBF позбавить свого титулу переможця бою Усик – Ф'юрі. Стала відома причина
Бокс | 06 травня 2024, 20:36 2
IBF позбавить свого титулу переможця бою Усик – Ф'юрі. Стала відома причина

Звання абсолюту буде у переможця 2 тижні – до поєдинку Хргович – Дюбуа

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Добрий Кіт
Скоріш за все кленбутерольщик переможе за рахунок молодості.
IronValdemar
Нокаут від Канело. З часу останнього бою пройшло 4 роки. Канело вийшов на пік в свої 32, а Головкіну вже 40 років.