Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 вересня 2022, 06:05
1223
0

Німеччина – Іспанія. Прогноз і анонс на півфінал Євробаскета

Дві міцні тренерські команди розіграють путівку до фіналу

| Оновлено 17 вересня 2022, 06:05
1223
0
Німеччина – Іспанія. Прогноз і анонс на півфінал Євробаскета
fiba.basketball

Зустріч Німеччина - Іспанія відбудеться у п'ятницю, 16 вересня, в Берліні. Початок поєдинку о 21.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.

Другий півфінал на Євробаскеті-2022 має набагато більш інтригуючу вивіску, ніж перший. У ньому зійдуться Німеччина, яка приймає вирішальні ігри турніру та національна команда Іспанії. Між господарями континентальної першості та найтитулованішою європейською збірною у ХХІ столітті і буде розіграно другу путівку до фіналу.

Німеччина

Перед стартом чемпіонату Європи німецьку команду цілком справедливо відносили до «темних конячок» турніру. Від підопічних канадського головного тренера Горді Херберта не чекали на золоті медалі, але зазначалося, що при вдалих розкладах команда може вистрілити і поборотися за високі місця. І вона вистрілила.

Опинившись на груповому турнірі у найскладнішому октеті В, німці провели стартовий етап Євробаскета більш ніж гідно, поступившись збірній Словенії в особистій зустрічі за першість у групі, але обігравши і обійшовши в турнірній таблиці непростих суперників із Франції, Литви та Боснії.

У 1/8 фіналу Німеччина більшу частину ігрового часу впевнено лідирувала в поєдинку з Чорногорією, але провал у другій половині змусив уболівальників «німецької машини» понервувати під завісу зустрічі. І все ж таки німці свого не втратили і оформили перепустку у вісімку найсильніших – 85:79.


fiba.basketball

На чвертьфінальній стадії попередні розклади були проти Німеччини. Адже в суперники їм дістався один із головних фаворитів турніру в особі збірної Греції з її топовим лідером Яннісом Адетокунбо. Очікувалося, що домашній Євробаскет на цьому для команди Горді Херберта закінчиться, але німецький порядок переграв грецький клас. Після програної першої половини Бундестім декласував греків у третій чверті – 26:10, а після вилучення Янніса у четвертій десятихвилинці стало ясно, що перемога від німців не втече. Так і сталося: фінальний свисток зафіксував вікторію збірної Німеччини – 107:96.

Цей успіх багато в чому пов'язують з успішною командною грою німецької збірної. Маючи під рукою чимало індивідуально сильних баскетболістів, Горді Херберт побудував систему, коли ніхто не перетягує ковдру на себе. І навіть такий яскравий індивідуаліст як Денніс Шредер приборкав своє ігрове его і в більшості випадків грає на команду, будучи найкращим асистентом у своєму колективі з вельми солідним показником у 7,2 передачі. При цьому він же є і найкращим снайпером Бундестіму з 20,2 очками в середньому за гру. Слідом за ним за результативністю йдуть Франц Вагнер (16,3 очки) та Маодо Ло (12,7 набраних пунктів).

Збірна Німеччини є однією із найбільш збалансованих на континентальному форумі. Маючи якісних виконавців на кожній позиції, німці можуть легко підтримувати високий темп протягом усієї зустрічі та нав'язувати супернику свій баскетбол. Такий по-німецькі якісний і добротний колектив вибити з турніру максимально важко, та й про фактор домашніх трибун забувати не варто.

Іспанія

Під час плей-оф у твіттер-акаунті ФІБА з'явився допис: «Баскетбол – проста гра: десять людей бігають за м'ячем 40 або 45 хвилин, а наприкінці перемагає Іспанія». Тим самим дуже відома футбольна фраза від Гарі Лінекера про німців була перероблена на баскетбольний мотив. І справді, на європейському континенті в нинішньому столітті складно знайти більш підходящу команду на місце стабільних переможців, ніж іспанська збірна.

Так було і на цьому Євробаскеті. Перебуваючи в самому епіцентрі зміни поколінь, іспанці, звичайно, належали до претендентів на медалі, але знаходилися в цьому списку далеко не першими чи другими. А, найімовірніше, п'ятими після Словенії, Греції, Сербії та Франції. І ось більшість цього списку вже дивиться чемпіонат Європи по телевізору, а піренейці продовжують похід за медалями. Складається враження, що ця команда просто не може вилетіти на ранніх стадіях. Вдумайтеся самі, Іспанія не пропускає півфінали Євробаскетів з 1999 року.

На цьогорічному чемпіонаті Європи іспанці продовжують демонструвати чемпіонську ДНК. У поєдинку 1/8 фіналу проти Литви підопічні Серджіо Скаріоло були на межі поразки, грали овертайм, але у грі нервів перебороли прибалтів – 102:94. Непросто склався для «Фурії Рохи» й чвертьфінал проти Фінляндії. У ньому іспанці вперше за історію чемпіонатів Європи пропустили за першу половину 50 очок, але після перерви показали фінам, хто тут справжній топ континентального баскетболу. Іспанія перемогла – 100:90 та вийшла до півфіналу.


fiba.basketball

Лідерами команди у відповідності до статистики є брати Ернангомеси з НБА (у Віллі – 17,9 очок + 7,1 підбирання, а у Хуанчо – 10,7 очок + 5,3 підбирання) та натуралізований американець Лоренцо Браун (13,4 очок + 7,3 передач). Однак дуже хочеться відзначити ветерана мадридського «Реала» Руді Фернандеса. Представник ще тієї, золотої та майже непереможної іспанської збірної є справжнім серцем команди. Його величезний досвід дозволяє йому приймати безліч правильних рішень та забивати ключові м'ячі, а масштаби його внеску у переможні результати не відобразяться у жодних статистичних цифрах.

Збірна Іспанії навіть у своєму перебудовному режимі залишається грізною силою, яка може зламати будь-якого суперника. Піренейці можуть знайти слабкі місця навіть у номінально більш міцніших команд і дуже сильно вдарити по них. Залишається тільки дізнатися, чи вийде у тренерського штабу «Фурії Рохи» на чолі з досвідченим Серджіо Скаріоло знайти ахіллесову п'яту у німців.

***

У другій півфінальній парі передбачити переможця набагато важче, ніж у першій. Обидві збірні мають у своєму складі досвідчених та майстерних баскетболістів і можуть запропонувати супернику свої козирі. Ризикнемо припустити, що домашні стіни таки допоможуть німцям пробитися до головного матчу турніру.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Німеччини

Parimatch
  • 1.60
  • 12.0
  • 2.60
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.62
  • 12.0
  • 2.58
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце
Футбол | 03 травня 2024, 23:59 17
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.