Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ATP
| Оновлено 16 вересня 2022, 02:47
2250
0

Я сміявся і плакав, була радість та біль! Прощальний лист Федерера

Легенда світового тенісу зворушливо прощається зі спортивною кар'єрою

| Оновлено 16 вересня 2022, 02:47
2250
0
Я сміявся і плакав, була радість та біль! Прощальний лист Федерера
Instagram. Роджер Федерер

Легендарний тенісист Роджер Федерер повідомив, що завершить кар'єру після Кубка Лейвера.

Швейцарець зіграє на прощальному турнірі за команду Європи, в якій його партнерами будуть Новак Джокович, Рафаель Надаль та Енді Маррей.

Федерер написав прощальний лист усьому тенісному співтовариству. Легенда світового тенісу зворушливо прощається зі спортивною кар'єрою.

Моїй тенісній родині і не лише

З усіх подарунків, які теніс зробив мені за ці роки, найбільшим, без сумніву, були люди, яких я зустрів на своєму шляху: мої друзі, мої суперники і, насамперед, уболівальники, які віддають спорту життя. Сьогодні я хочу поділитись з усіма вами новинами.

Як багато хто з вас знає, останні три роки подарували мені багато проблем у вигляді травм та операцій. Я багато працював, щоб повернутися на повну спортивну форму. Але також я знаю можливості та межі свого тіла, і останнім часом його послання стало ясним. Мені 41 рік. Я зіграв понад 1500 матчів за 24 роки. Теніс поставився до мене щедро, ніж я коли-небудь міг мріяти, і тепер я повинен зрозуміти, що настав час закінчувати свою змагальну кар'єру.

Кубок Лейвера наступного тижня у Лондоні стане моїм останнім турніром ATP. Я, звичайно, продовжу грати у теніс у майбутньому, але тільки не на турнірах Великого шолома чи в турі.

Ви всі неймовірні, і я насолоджувався кожною хвилиною з вами!

Я хочу подякувати своїм вірним спонсорам, які для мене дійсно як партнери; та працьовиті команди та турніри ATP Tour, які незмінно вітали всіх нас із добротою та гостинністю.

Я також хотів би подякувати своїм суперникам на корті. Мені пощастило зіграти стільки епічних матчів, які я ніколи не забуду. Ми билися чесно, з пристрастю та інтенсивністю, і я завжди намагався поважати історію гри. Я почуваюся дуже вдячним. Ми підштовхували один одного та разом вивели теніс на новий рівень.

Перш за все, я маю висловити особливу подяку моїм неймовірним уболівальникам. Ви ніколи не дізнаєтесь, скільки сил і віри ви дали мені. Надихаюче почуття гри на повних стадіонах було одним із найгостріших відчуттів у моєму житті. Без вас ці успіхи здавалися б самотніми, а не наповненими радістю та енергією.

Останні 24 роки у турі були неймовірною пригодою. Хоча іноді здається, що це минуло за 24 години, це було настільки глибоким і чарівним, що мені здається, що я вже прожив повне життя. Мені пощастило грати перед вами у більш ніж 40 різних країнах. Я сміявся і плакав, відчував радість і біль, і найбільше відчував себе неймовірно живим. Під час своїх подорожей я зустрів багато чудових людей, які залишаться друзями на все життя, які постійно знаходили час у своєму щільному графіку, щоб подивитися, як я граю, і підбадьорити мене по всьому світу. Дякую!

Коли моя любов до тенісу зародилася, я був ще хлопчиськом у рідному Базелі. Я спостерігав за гравцями з подивом. Вони були для мене, як гіганти, і я почав мріяти. Мої мрії змусили мене працювати старанніше, і почати вірити в себе. Маленький успіх додав мені впевненості, і весь мій шлях – найдивовижніша подорож, яка вела мене до цього дня.

Отже, я хочу від щирого серця подякувати всім вам, усім у всьому світі, хто допоміг втілити в життя мрії маленького швейцарського хлопчика з м'ячем і ракеткою.

Теніс, я люблю тебе і ніколи не залишу!

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.