Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 16 вересня 2022, 02:10
6618
8

Вдале повернення на Кіпр. Дніпро-1 впевнено переграв Аполлон

Боротьба в групі тільки розпочинається

| Оновлено 16 вересня 2022, 02:10
6618
8
Вдале повернення на Кіпр. Дніпро-1 впевнено переграв Аполлон
Твіттер Аполлона

Чомусь перед матчем були дуже скептичні сумніви в спроможності нинішнього «Дніпра-1» набрати перші очки в Європі. Адже, як говорив відомий наш тренер, вдалі виступи в УПЛ - то одне, а Ліга конференцій - це зовсім інший турнір. Невдалі матчі проти кіпрського ж таки АЕКа та нідерландського «АЗ Алкмаар» тільки підкріплювали ці не зовсім втішні прогнози.

Стартовим складом Олександр Кучер не здивував. До гри Сарапія в центрі захисту та появи в основі Рубчинського ми вже звикли, а інші виконавці вийшли на своїх звичних позиціях. Було очевидно, що попередня гра в чемпіонаті проти «Металіста 1925» - це тільки можливість дати відпочити кільком футболістам.

Те, що ці прогнози залишаться тільки в теорії, стало ясно вже на 11 хвилині. Стартовий проміжок гості витратили на звикання до умов, а потім відразу ж забили. Причому зробив це той, від кого ніхто цього не чекав - Валентин Рубчинський довів, що його недаремно ставить тренер в основу. Так, він забивав з метра в порожні ворота після того, як Довбик вийшов сам на сам і прокинув м'яч мимо голкіпера, але опинятися в потрібному місці теж треба вміти.

Фото - СК Дніпро-1

Викликали занепокоєння дії нашого захисту в своїй штрафній. Декілька разів футболісти виключалися з епізодів і просто спостерігали за розвитком подій, і тільки дивом не виникало серйозних проблем. Крім того, досить швидко «Аполлон» провів дві вимушені заміни - в єдиноборстввах «зламалися» Панайоту та Ба.

Але в середині тайму вдалося забити ще раз. Після шикарної діагоналі Гуцуляк справа на фланзі прийняв м'яч. Тоді, зміщуючись вліво, шукав момент для удару, але вирішив віддати на самотнього Рубчинського, який вдало відкрився. Перед Валентином був тільки воротар, але наш півзахисник вирішив віддячити Довбику за гольовий пас таким же - Артему залишалося тільки прийняти, можна було бити відразу, але форвард вирішив вкласти захисника і покотити в порожні ворота. Все вийшло - 0:2. Щоправда, в момент пасу Довбик перебував за лінією м'яча, тому претензії захисту «Аполлона», як мінімум, виникли не на порожньому місці. Проте лайнсмен і головний арбітр впевнено вказали на центр поля.

Фото - СК Дніпро-1

Кіпріоти відверто «попливли». Їхні спроби дальніх ударів виглядали легкою іграшкою для Валефа, який встиг ліквідувати і потенційно гольовий вихід на нього під гострим кутом. Здавалося, що тайм так і закінчиться, але своє слово ще раз сказав Довбик - Бузанелло промчав по лівому фланзі аж до лицьової, зблизився з кіпером і віддав під удар Артему. 0:3 - і хто чекав на таке?

Фото - СК Дніпро-1

Були сподівання, що розгром в другому таймі зміниться побиттям, але господарі спробували зберегти обличчя перед своїми вболівальниками. Фанів було не те щоб багато, але вони голосно гнали команду вперед і раділи через кожний виграний епізод. І пораділи один раз по-справжньому - Піттас в падінні замкнув навіс з правого флангу і скоротив розрив. Щоправда, там теж були великі підозри на офсайд.

Впевнена гра Валефа в першому таймі змінилася на вже звичні нам елементи авантюризму і ненадійності - кіпер міг собі дозволити то пожонглювати м'ячем замість того, щоб відразу його взяти в руки (в результаті випустив на кутовий), то зависоко підняти ногу і не спинити пас (на щастя, до воріт було далеко). Щоправда, і якісні сейви теж були - на останніх хвилинах рахунок міг цілком бути іншим, але то штанга грала за нас, то Валеф таки рятував після небезпечних ударів.

Фото - твіттер Аполлона

Могли б оформлювати розгром і дніпряни, але забити не вдалося ні Амашу, ні Довбику після виходу сам на сам. Добре, що і не пропустили.

1:3 - несподівана, але заслужена і приємна перемога. В паралельному матчі «АЗ Алкмаар» виграв і набрав 6 очок, але закінчився тільки другий тур. Шанси на вихід з групи для «Дніпра-1» залишаються досить непоганими, треба тільки не збавляти темпу. Наступна гра - 6 жовтня проти ліхтенштейнського «Вадуца».

Ліга конференцій 2022/2023. 2 тур. Група Е.

«Аполлон» (Кіпр) - «Дніпро-1» (Україна) - 1:3.

Піттас, 57 - Рубчинський, 11, Довбик, 26, 45.

Піттас, 48 - Адамюк, 17, Бабенко, 62, Сарапій, 90+1.

«Аполлон»: А. Йованович - Панайоту (Кабрал, 10), Пейберн (Йостен, 46), Роберж, Алісамі - Хам. Кіріяку, Коль - Шахар, Ба (Онженда, 20), Хаммас (Шполярич, 46) - Піттас.

«Дніпро-1»: Валеф - Адамюк, Сваток, Сарапій, Бузанелло - Бабенко, Рубчинський (Балулі, 83) - Гуцуляк (Танчик, 83), Піхальонок (Горбунов, 90), Амаш (Назаренко, 83) - Довбик (Когут, 90).

Арбітр: Адам Фаркаш (Угорщина).

Стадіон: ГСП (Нікосія, Кіпр).

АПОЛЛОН - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

58’
ГОЛ ! М'яч забив Іоанніс Піттас (Аполлон Лімасол).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
26’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
11’
ГОЛ ! М'яч забив Валентин Рубчинський (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey_1992
Молодці!!! Дай Бог, щоб у нас була достойна третя сила в єврокубках
Sunrise
Хорош! Интересная игра, уверенная победа.
Боковой напорол нормально. Второй гол Днепр-1 из оффсайда забил, по-моему, ну а гол киприотов даже не обсуждается. 
Макс Максов
Приємна несподіванка, молодчики! Довбик, Гуцуляк крута зв'язка! Ще би Динамо так вміло дивувати...
mayakovskiy1
По красоте. Очки в копилочку очень нужны
avk2307
Аз кстати победил после удаления вратаря основного, так что будет легче Днепру
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил