Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 вересня 2022, 21:25
3029
0

Польща – Франція. Прогноз і анонс на півфінал Євробаскета

Головна «попелюшка» турніру спробує зупинити потужних французів

| Оновлено 16 вересня 2022, 21:25
3029
0
Польща – Франція. Прогноз і анонс на півфінал Євробаскета
fiba.basketball

Зустріч Польща - Франція відбудеться в п'ятницю, 16 вересня, в Берліні. Початок поєдинку о 18.15 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.

На Євробаскеті настав час вирішальних зустрічей. Четвірка найкращих команд турніру спочатку у півфінальних, а після й у медальних матчах визначать володарів нагород. Склад даного квартету вийшов дуже несподіваним, достатньо сказати, що в нього не пройшов жоден із трійки головних фаворитів чемпіонату Європи (Словенія, Греція, Сербія). А відкриє півфінальні протистояння гра між сенсаційними поляками і французами, які завжди претендують на високі місця.

Польща

Наші географічні сусіди однозначно стали головним відкриттям континентальної першості. Своє завдання-мінімум на турнірі поляки виконали, коли вийшли із групи. Після перемоги над збірною України у 1/8 фіналу Євробаскета-2022 явно став для Польщі дуже успішним, а зламавши опір Словенії у чвертьфіналі, підопічні Ігоря Мілічіча піднялися просто на фантастичний для себе рівень.

Сказати, що у грі з балканцями біло-червоні були андердогами – це не сказати нічого. Майже всі експерти та шанувальники баскетболу впевнено пророкували для поляків завершення турнірного шляху, питання викликала лише різниця в рахунку. Проте Матеуш Понітка та компанія осоромили всіх скептиків і піднесли справжню сенсацію.

Словенці вийшли на поєдинок занадто впевненими у своїй перевазі та швидко відпустили нитки гри, а Польща скористалася цим подарунком і змогла втекти до великої перерви майже на двадцять очок. У другій половині словенці ліквідували відставання, але поляки показали вміння тримати удар, знову відірвавшись в рахунку. Наприкінці матчу біло-червоні були кращими і вкрай несподівано, але при цьому цілком заслужено, пройшли далі за турнірною сіткою.

Левова частка в успіхах поляків належить двом лідерам – Матеушу Понітці та Ей Джею Слотеру. Особливо хотілося б виділити капітана «кадри». Матеуш у грі зі Словенією просто виблискував, відпрацьовуючи на обох половинах майданчика. Статистично його внесок вилився в такий рідкісний для континентальних першостей тріпл-дабл (26 очок + 16 підбирань + 10 передач), який став лише четвертим в історії Євробаскетів. Не менш хороші і його середні цифри на турнірі – 15 очок + 6,4 підбирання + 6,9 передач.

Натуралізований американець Слотер також неабияк вимучив словенську оборону і при цьому закинув кілька ключових кидків у четвертій чверті матчу. Він завершив чвертьфінальну зустріч з показниками у 16 ​​очок + 6 підбирань + 4 передачі. Його середня статистика на поточному Євробаскеті складає 14,3 набраних пунктів + ​​2,4 підбирання + 3,1 передачі.

Саме від успішної гри цього дуету в майбутній дуелі з французами для поляків буде залежати дуже багато, якщо взагалі не все. Втім, як би не завершився півфінал, команду Ігоря Мілічіча все одно зустрічатимуть вдома як національних героїв.

Франція

Сама собою присутність французів серед півфіналістів чемпіонату Європи не викликає подиву. «Триколірні» завжди належать до головних претендентів на нагороди і вихід до квартету найсильніших для них є, мабуть, програмою-мінімум.

Однак варто подивитися на турнірний шлях підопічних Венсана Колле і французів уже впевнено можна назвати головними везунчиками турніру. Справа в тому, що двічі у своїх матчах плей-оф вони відверто «відскакували» від поразок в основний час. Це було у поєдинках з Туреччиною (1/8 фіналу) та Італією (у чвертьфіналі).

Особливо фантастичним був матч із турками, коли за рахунку – 75:77, після неспортивного фолу від французів, Чеді Осман не закинув обидва штрафні, а після Туреччина примудрилася втратити м'яч в атаці, яка могла закрити зустріч. Далі Руді Гобер врятував гру для своєї команди та зрівняв рахунок – 77:77, а в овертаймі французи дотиснули морально надламаного суперника.

Так само неймовірним був і поєдинок з Італією. За шістнадцять секунд до закінчення четвертої чверті рахунок також був – 75:77 (магія цифр, не знаходите) на користь Італії. Сімоне Фонтеккіо кидав штрафні та міг виводити свою збірну до півфіналу, але схибив свої кидки. Французи у своїй останній атаці зрівняли рахунок – 77:77, а далі знову був переможний овертайм.


fiba.basketball. Руді Гобер – лідер збірної Франції

Найкращим на турнірі у складі «триколірних» прогнозовано є зірковий бігмен з НБА Руді Гобер, середні показники якого йдуть на рівні дабл-дабла (14,7 очок + 10,9 підбирань). Однак, при цьому варто відзначити і солідний внесок від захисника Евана Фурньє (15 очок + 3 передачі) і ще одного великого Гершона Ябуселе (13,8 набраних пунктів + ​​4 зібраних відскоки).

***

У майбутньому протистоянні явними фаворитами будуть французи. Вони мають все необхідне (індивідуальний клас, більш глибший ростер, досвід команди та окремих гравців тощо), щоб впевнено обіграти поляків і пройти далі. Проте все це можна було сказати і перед матчем Польщі зі Словенією, тож вдруге поспіль наперед приписувати біло-червоним поразку точно не варто. І все ж таки ризикнемо припустити, що до недільного фіналу пройдуть Руді Гобер та компанія.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Франції

Parimatch
  • 4.20
  • 15
  • 1.27
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 4.19
  • 15
  • 1.26
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.