Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 24 вересня 2022, 07:02
1716
0

Стівенсон вийде проти Консейсао. Бразилець може створити йому проблеми

Оглядач Sport.ua анонсує один із головних поєдинків цього тижня

| Оновлено 24 вересня 2022, 07:02
1716
0
Стівенсон вийде проти Консейсао. Бразилець може створити йому проблеми
Getty Images/Global Images Ukraine

Шакур продовжує підкорювати бокс. Попереду опонент, який реально може принести проблеми

Шакур Стівенсон продовжує підкорювати рейтинги pound-for-pound та розривати у 2022 році. Цього разу він вийде на одного з найскладніших суперників у другій напівлегкій вазі. Американець яскраво закінчив 2021 рік, потужно почав 2022-й і не менш круто його продовжує.

Але цього разу на нього чекатиме потенційно більш важке випробування, ніж раніше.

Стівенсон – один з найталановитіших боксерів світу. Побив двох топів, а тепер виходить на непростого бразильця

Кінець 2021 року для Шакура Стівенсона – перший великий крок до визнання. І до цього було зрозуміло, що американець – вкрай талановитий спортсмен з потужною базою. Він ріс від поєдинку до поєдинку, але опоненти не відповідали всім реверансам на його користь. Звісно, візаві по типу Тока Клері, Джоета Гонсалеса чи Альберто Гуевари – це все непогано, але не більш того.

Спочатку в середині 2021 року Стівенсон зустрівся з непростим Джеремією Накатілою. Бій видався непростим, а американець, хоч і переміг, не вразив. А вже у жовтні того ж року Шакур побив колишнього чемпіона світу Джемела Херрінга. Те, що американець мав перемагати – очевидний факт, але він зробив це потужно та вкрай впевнено. Розбомбив капітана колишньої збірної США та здобув перемогу технічним нокаутом у десятому раунді.

Початок 2022-го для Стівенсона – не менш потужний. 30 квітня він пішов на об’єднання поясів проти одного з лідерів напівлегкого дивізіону. Поєдинок проти Оскара Вальдеса інтригував. Мексиканець, нехай не найрозумніший боксер та не найгабаритніший, але попередніми боями та завоюваннями довів, що списувати його з рахунків точно не варто.

До зустрічі з Шакуром Вальдес бив Мігеля Берчельта та Робсона Консейсао – обидва більші і обидва незручні суперники. Перший – потужний нокаутер, другий – майстерний контрпанчер. Але невеликий Оскар перебив і першого (нокаутом) і другого (рішенням суддів). Але зі Стівенсоном не впорався.

Американець видав урок американського боксу у ринзі. Постійний джеб прошивав захист суперника, який рвався у розміни. Класна робота на ногах не давала наблизитись мексиканцю. А коли Вальдес все ж проривався повз постійні контрудари суперника, виявлялось, що і у бійці на середній дистанції Шакур не гірший, а то і кращий за візаві.

Головне питання до Стівенсона перед поєдинком з Вальдесом було у тому, як він боксує проти справжніх топів. Одне діло перемагати Накатілу та ветерана Херрінга. Інше – вийти на чинного чемпіона та нокаутера. Виявилося, все так само легко, завдяки таймінгу та розуму.

Getty Images/Global Images Ukraine. Оскар Вальдес та Шакур Стівенсон (праворуч)

Попереду зустріч із Робсоном Консейсао, який не отримує достатньо уваги від звичайних фанатів, хоча точно на неї заслуговує. Робсон – автор тої самої дивної перемоги над Ломаченком, яку вдалось заперечити українській олімпійській команді. Але в професіоналах у нього таких проблем немає.

До вересня 2021 року Консейсао йшов без поразок та лупив всіх на своєму шляху. А потім зустрівся із Оскаром Вальдесом. Не сказати, щоб мексиканець був однозначно кращим. У певних моментах – так, але не розривав та не дивував. Проблемою бразильця стала його бездіяльність. Він міг по пів раунду просто рухатись, ухилятись, не давати по собі влучити. Але працювало це не дуже. Вальдес закривав суперника біля кутів і якщо навіть не влучав багато, візуально виглядав в рази краще та забрав перемогу виключно через це.

При цьому, Робсон показав класний бокс. Розумний, технічний та достатньо швидкий, щоб створити проблеми чемпіону та фавориту. А потім повернувся поєдинком проти на той момент непереможеного Хав’єра Мартінеса. З 24-річним американцем Консейсао займався справами у ринзі, а не відпочивав, тому перепрацював масивного візаві одноголосним рішенням суддів.

Тепер попереду у бразильця ще більший за Вальдеса виклик. Але поєдинок технічно точно буде цікавішим та важчим і для фаворита американця.

Наскільки Шакур фаворит?

Getty Images/Global Images Ukraine. Шакур Стівенсон

Американець – явний фаворит на думку букмекерів. На Стівенсона можна поставити за 1.07. На Робсона – за 7.50.

Безумовно, американець візуально має перемагати. Він молодший, він вкрай потужний боксер та боєць, на якого ставлять всі. У будь-якому близькому поєдинку навряд судді віддадуть перемогу 33-річному бразильцю.

З іншого боку, Консейсао – саме той, хто може створити проблеми Шакуру. Банально через техніку, рухливість та габарити. Робсон більший за американця – вищий на дев’ять сантиметрів та має більший розмах рук на п’ять сантиметрів.

Стівенсону же, як і всім іншим, незручно боксувати з такими суперниками. Його ідеальний візаві – агресор, що пре вперед і намагається зробити боляче. В іграх Шакур також у повному порядку, але не настільки, щоб бути впевненим на сто відсотків у його перемозі.

Тож на нас чекає інтригуюче та надтехнічне протистояння, в якому, якщо бразилець буде боксувати, а не стояти біля канатів, американцю треба буде сильно постаратись для перемоги.

Поєдинок Шакур Стівенсон – Робсон Консейсау в ніч з 23 на 24 вересня в Ньарку (штат Нью-Джерсі).

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 6
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.