Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
|
1158
0

Андрій МЕДВЕДЄВ: «Мої гравці – справжні бійці»

Капітан чоловічої збірної України з тенісу – про майбутній матч з угорцями

Андрій МЕДВЕДЄВ: «Мої гравці – справжні бійці»
delfi.it. Андрій Медведєв

Капітан чоловічої збірної України з тенісу Андрій Медведєв поділився очікуваннями від матчу проти збірної Угорщини, що відбудеться у Вільнюсі 15-16 вересня.

«Передусім хочу подякувати народу Литви за прийом, турботу і допомогу. Я говорю не тільки про те, як про нас тут дбають, а й про вашу зброю та гуманітарну допомогу Україні. У ці важкі для нашої країни часи Вільнюс відчувається як другий дім. Ми вдячні, що у нас є такі добрі сусіди. Що є люди, які підтримають Україну, литовці, поляки, багато інших європейських країн. Ми намагаємося якнайкраще представляти нашу державу на міжнародній арені.

Наша країна та її народ демонструють залізну волю, щоб продовжувати боротися за остаточну перемогу, але також виборює перемоги на всіх фронтах, і одна з них днями буде у Вільнюсі. Спорт для нас дуже важливий, українські захисники дуже чекають новин про те, як ми зіграємо у зустрічі Кубку Девіса та взагалі у всіх спортивних змаганнях, у яких Україна зараз бере участь.

Нашим гравцям справді важко психологічно. Є ті, хто не був удома усі півроку, хто поїхав на початку війни чи вже був за кордоном, коли все почалося. Це теж важко, фінансове становище теж непросте, тому справді не всі гравці мають можливість брати участь у змаганнях. Багато хто з них втратив не лише можливість тренуватися, а й дім. Наприклад, Владислав Орлов, який є у нашій команді, він із Харкова, у нього там зруйнований будинок. Неможливо повністю зосередитись на тенісі, тренуваннях, коли такі речі відбуваються у твоїй країні. Ми дякуємо тенісним організаціям, особливо в Європі, які приймають у себе наших гравців, щоб у них була можливість тренуватися.

Ми всім серцем боротимемося за нашу країну, хоча у поєдинку з угорцями ми не є фаворитами. Однак спорт – не математика, тут не завжди перемагає той, хто має найкращий рейтинг. Ось що і робить його таким чарівним. До того ж ми гратимемо до двох виграшних сетів і м'яч круглий. Я вважаю, що мої гравці – справжні бійці, як і ті, хто зараз воює на передовій. Ми докладемо всіх зусиль і спробуємо спростувати попередні прогнози. Адже багато хто пророкував нам розгромну поразку 24 лютого», – сказав Медведєв.

Матч проти збірної Угорщини відбудеться 15-16 вересня.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.