Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 14 вересня 2022, 19:32
12949
25

Шахтар – Селтік. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів

Продовжити розпочате у першому турі

| Оновлено 14 вересня 2022, 19:32
12949
25
Шахтар – Селтік. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів
ФК Шахтар

14 вересня в рамках другого туру Ліги чемпіонів «Шахтар» зустрінеться із «Селтіком». Матч найкращих колективів минулого сезону України та Шотландії відбудеться у Варшаві на стадіоні імені Юзефа Пілсудського – номінально домашньому полі «гірників».

Шахтар

Перед грою з чемпіонами Шотландії «гірники» у рамках четвертого туру УПЛ перемогли «Чорноморець» – 2:1. Матч вийшов дуже складним для підопічних Йовічевича. «Шахтар» першим пропустив, а переможний гол забив на останніх секундах зустрічі. Причому гол вийшов дуже курйозним: м'яч після удару Очеретька влучив у Траоре, і від ноги Лассіни залетів у ворота.

Одразу після гри з одеситами «Шахтар» відбув до Варшави. У столиці Польщі донеччани готувалися до поєдинку другого туру ЛЧ на тренувальній базі «Легії».

У лазареті «гірників» – лише один пацієнт: Віктор Корнієнко. Проте захисник вирушив із командою на гру проти «Селтіка», щоб підтримати партнерів морально.

Йовічевич зараз має фактично по два рівноцінні виконавці на кожну ігрову ланку, тому вгадати стартовий склад команди дуже складно. Але не виключено, що з деякими нюансами хорватський фахівець продублює переможний склад із матчу першого туру ЛЧ – проти «Лейпцигу».

Для півзахисника «гірників» Шведа гра проти «Селтіка» апріорі буде особливою. Свого часу Мар'ян грав у цьому клубі, але безуспішно: так і не зміг закріпитись. Здається, що тепер півзахиснику буде що довести своїй колишній команді.

Ігор Йовічевич, головний тренер «Шахтаря»:

- «Селтік» - хороший опонент із відмінними гравцями, командними діями. Після гри з «Чорноморцем» вже перемикаємось на «Селтік». Я забороняв футболістам думати про «Селтік» до матчу, але, знаєте, вони молоді пацани, ми молода команда, і не навмисно, а десь у підсвідомості вони думають про те, що за чотири дні є матч у Лізі чемпіонів. І, можливо, десь вони поділили концентрацію на гру УПЛ. Не можу їх ні в чому дорікнути – це нормальний процес. А ми маємо навчити їх, коли будуємо команду, що після ЛЧ та виплеску енергії потрібно вміти на такому ж високому рівні грати і в чемпіонаті.

Селтік

Поразка «Селтіка» від «Реала» в першому турі Ліги чемпіонів виглядає цілком логічною, якщо виходити суто з логіки того матчу. Тим не менш, вона стоїть особняком у низці останніх ігор «біло-зелених», оскільки вони до цього постійно вигравали: здобули сім перемог поспіль.

Зокрема, у чемпіонаті Шотландії «кельти» впевнено посідають перше місце, випереджаючи найближчого переслідувача на п'ять очок.

У стартових шести турах чемпіонату Шотландії підопічні Постекоглу забили аж 25 м'ячів, пропустивши лише один. В останній на даний момент ігровий день внутрішньої першості «Селтік» розгромив свого принципового суперника – «Рейнджерс» - 4:0. А до цього на виїзді було знищено «Данді Юнайтед» - 9:0.

Напередодні матчу проти «Шахтаря» шотландська команда отримала незаплановані вихідні. Через смерть королеви Великобританії Єлизавети ІІ поєдинки сьомого туру чемпіонату було перенесено на пізніший термін.

Ангелос Постекоглу, головний тренер «Селтіка»:

- Кожна гра Ліги чемпіонів – дуже важлива для нас, оскільки це можливість набути нового досвіду. А ще це можливість показати, що ти сильніший за суперника. Для цього ми повинні бути кращими за свого опонента і на своїй, і на чужій половині поля.

Особисті зустрічі

Майбутній поєдинок стане для суперників п'ятою очною дуеллю. Поки що – паритет: опоненти здобули по дві перемоги. Перемагали винятково у домашніх стінах (у груповому турнірі ЛЧ у 2004 та 2007 роках).

Прогноз

У першому турі чемпіонської Ліги «Шахтар» у феєричному стилі розгромив на виїзді «Лейпциг», тоді як «Селтік» за підтримки своїх уболівальників крупно поступився «Реалу». Здавалося б, фаворит у протистоянні найкращих команд України та Шотландії очевидний. Але не все так просто.

Гра проти «кельтів» обіцяє стати для «гірників» складнішим випробуванням, ніж матч проти німецьких «биків». Тому що там були очевидні проблеми у суперника з реалізацією, можливо, була й недооцінка.

Гра у Варшаві буде, мабуть, іншою – важкою, в'язкою, контактною. У таких випадках на перший план виходять не так емоції, як ігрова дисципліна та «фізика». А у цьому плані у гостей буде невелика перевага. До того ж, найімовірніше, «кельти» спробують зіграти на контратаках – така манера гри буде дуже незручною для донеччан.

Проте, припустимо, що «гірникам» за рахунок високої швидкості та непоганої індивідуальної техніки вдасться здобути мінімальну перемогу.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайличенко, Степаненко, Судаков, Швед, Мудрик, Бондаренко, Траоре

«Селтік»: Харт, О'Райлі, Хатале, Макгрегор, Тейлор, Йєнц, Картер, Юранович, Якумакіс, Абада, Жота.

14 вересня, середа

«Шахтар» – «Селтік»
Варшава. Стадіон імені Юзефа Пілсудського. 19:45
ТБ-трансляція на видеосервісе MEGOGO
ШАХТАР СЕЛТІК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Гленн Нюберг (Швеція)
Прогноз Sport.ua — 1:0

Parimatch
  • 3.30
  • 3.65
  • 2.18
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 3.30
  • 3.78
  • 2.23
Сделать ставку Зробити ставку

Опитування

Голосів 128
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу 2-го туру 🏆 Ліги чемпіонів між командами Шахтар та Селтік, який пройде 14 вересня у Варшаві.

Велика перемога Шахтаря

6 голосів 4.69 %

Мінімальна перемога Шахтаря

44 голоса 34.38 %

Нічия

44 голоса 34.38 %

Мінімальна перемога Селтіка

24 голоса 18.75 %

Велика перемога Селтіка

10 голосів 7.81 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Хорошо, если ничья будет. А рассчитывать на то, что снова дикий фарт будет - не стоит
Умник
Думаю будет 1:1.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maks_krot
Будет трудно ну нужен положительный результат в такое трудное время это важно для всей Украины!!Удачи родной клуб !!!
nick07
2-1 хотілося б.
але швидше всього буде нічия 1-1 
Злий Глобинець
Давайте побажаємо нашому Шахтарю сьогодні - ПЕРЕМОГИ! Для них це теж фронт - не просто гідно представити, а й прославити Україну у найпрестижнішому клубному турнірі світу. У часи воєнного лихоліття це особливо цінно.
ХАЙ БУДЕ ТАК!!!
BARA.bass
Тут соглашусь что игра будет тяжёлой. СЕЛТИК дисциплинированная команда и физически сильная и где-то даже жёсткая в игре.
Я буду очень рад если мы зацепимся за ничью, не говоря уже о победе.
Матчи ЕВРО кубков всегда идут в пользу даже если они и проигранные, так как уровень игры совсем другой, и чтобы сталь лучше нужно играть с лучшими.
Шахтёру желаю показать характер и хорошую игру.
mayakovskiy1
Шахта уже перевыполнила план на ЛЧ. И им по идее сейчас должно быть очень легко. Выиграют - супер кайф, проиграют - им никто слова не скажет
Oliynuk_sport
Може 2:1
Віталій Ткачук
Та всі бачили як Селтік грав з Реалом в перші півгодини. І всі бачили як Шахта перемогла кризовий Лейбциг. А тут ще Королева померла (толкова жінка була, її вся Великобританія поважала), Селтік буде рвати і метати, якщо Шахта не програє, то це буде подвиг.
Злий Глобинець
Бачу суркіснява продажна ботва дружно сповзлася і мінусує, мінусує, мінусує. Агов, фаньки, шпроти, семіраміди? Що це вам дає? Моральну сатисфакцію за гучні провали вашого "суперклюбу"?
Хуакин Лоэра Гусман
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Мля, могли когда то Абаду подписать Дк.
Хорош еврейчик сейчас в Селтике.
Фанькин кот
Главное - сохранить боевой настрой, драйв и концентрацию - как в матче против Лейпцига. А также продемонстрировать волю к победе, играть до последней секунды, доигрывать каждый эпизод до конца - как в поединке с Черноморцем. И проявить огромное, запредельное желание всем доказать, что донецкий Шахтёр никакой не аутсайдер, а настоящий лидер. Команда, которая способна решать задачи даже в группе, где играет лучшая футбольная команда мира.