Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Веслування
| Оновлено 12 вересня 2022, 18:49
1053
1

Іван СЕМИКІН: «Головний тренер називав нас четвіркою дурнів»

Український байдарочник розповів про конфлікт із наставником

| Оновлено 12 вересня 2022, 18:49
1053
1
Іван СЕМИКІН: «Головний тренер називав нас четвіркою дурнів»
Instagram. Іван Семикін

Український байдарочник Іван Семикін розповів про конфлікт у веслувальній збірній з головним тренером Ігорем Нагаєвим.

«З 2022 року головним тренером збірної України з веслування є Ігор Нагаєв. До нього на цій посаді працював наш олімпійський чемпіон Юрій Чебан. Саме він сформував гарну команду, яка давала результат, трималась разом.

Натомість Нагаєв став по-хамськи себе поводити з командою, а загострення стосунків команди з ним сталось на цьогорічних етапах Кубках світу.

Наприклад, за два дні до другого етапу він, наш тімлідер, зник з веслувального каналу. Ми виграли цей етап, але коли на нагороджені викликали тімлідера, нікого не було. Це менша з проблем, адже без тімлідера не можна подати чи оскаржити протест, через що ми одразу можемо опинитись в програшній позиції.

Після цього ми запитали його, в чому річ, але він відповів, що в нього були невідкладні справи щодо нашого перебування в Румунії. Але коли ми запитали в керівництва румунського клубу про це, виявилось, що ніяких справ він з ними не мав. Тобто, людина просто кинула команду і поїхала.

Після цього його ще вітали з цим результатом, через що мене прорвало остаточно, бо ніякого стосунку він до цього результату не мав. Ми тримались командою, яку сформував і зробив з нас людей Чебан, і завдяки цьому весь сезон давали якийсь результат. Заслуги Нагаєва в цьому нема зовсім.

Є взагалі в команді проблеми з логістикою, за яку має відповідати головний тренер як менеджер. Проживання, харчування, системи відбору - це все його компетенція.

Нам потрібно було доставити човен нашої байдарки-четвірки до Канади. І це питання ми вирішували самі, бо головний тренер казав, що на місці будуть нормальні орендні човни. Хоча наш досвід показує, що нема нормальний орендних човнів. І коли йде боротьба за міліметри, це відіграє велику роль.

Далі Нагаєв взагалі почав морозитись і не відповідати на дзвінки та повідомлення. І ми все вирішували самотужки, в тому числі питання з візами для поїздки на чемпіонат світу. Через це переривали підготовку, їздили на чотири дні до Румунії, бо в Україні не працює консульство [Канади].

Проблеми усюди, команда розвалена, логістики ніякої нема. Багато потрібно просто вивозити на своїх плечах. Юніорська та молодіжна команди взагалі знищені - Нагаєв коли приходив [на посаду], то сказав, що вони його не цікавлять.

У результаті на молодіжних чемпіонатах світу та Європи ми маємо результат тільки в каное, а байдарка повністю провалена. Хоча ми завжди мали медалі там. Це шок, за нами нема заміни. Так само він методично знищує жіночу команду. Наша згуртованість як команди падає.

Я написав про це пост з претензіями, тегнув Мінспорту і міністра. Крім цього подавав на ім’я міністра офіційного листа зі скаргою на бездіяльність головного тренера - мені прийшла відповідь, що результат роботи головного тренера буде оцінюватись після чемпіонатів світу та Європи, тоді й буде розглядатись питання, чи продовжувати з ним контракт. І порекомендували виявляти взаємоповагу до тренерів.

Хоча людина іноді дозоляє собі не дуже добрі висловлювання на нашу адресу - наприклад, називав нас четвіркою дурнів. Не знаю, кому це краще рекомендувати виявляти взаємоповагу.

Після цього нас викликали в міністерство на збори, були тренери та спортсмени. Ми озвучили ще раз претензії. Федерація також зверталась, але результату я не побачив - якби дійсно хотіли щось зробити, то б дотиснули. Федерація наче й на нашому боці, але тихенько.

Я пропонував також, щоб як у 2012 році - просто усунути цю посаду, щоб людина не заважала тренерам із видів хоча б. Бо альтернатив [Нагаєву] ми не бачимо.

У наступному році в нас ліцензійний чемпіонат світу, і там гонки будуть ще жорсткіші, ніж були цього року. Якщо нічого не зміниться, нам доведеться йти в кожній такій ситуації напролом, щоб взяти ліцензію. А вони будуть виникати.

Плюс жіноча команда ще в гіршому становищі, ніж чоловіча. Є великий ризик, що в нас просто буде мало ліцензій або не отримати нічого. А в нас шанс вперше взяти чоловічою байдаркою ліцензію на Олімпійські ігри.

Ризикуємо усім, що поступово будувалось багато років. І це вже стосується усієї команди - не лише особисто мене, не лише байдарочників», - сказав Семикін.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 3
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladik
Що за фігня робиться ????Чому про це говорить учасник команди журналістам,а не міністерству,а загадав ,він казв їм ,але їм пофіг , бо вони разом з цим уродом,Нагаєвим ,крадуть через схеми і їм пофіг на наших спортсменів,наший імідж,здобутки , та й Україну .Прошу хто знає цього урода ,який знищує все , що вибудовувалося роками,дайте знати ,дуже хочеться з ним поговорити ,в той час,коли наші хлопці виборюють нашу свободу,незалежність ,успішно виборюють,багато людей все віддають на армію,а ті як це(саме воно ,я не вважаю його людиною)вбивають системи ,які працювали ,давали результат і були успішними.Цей спіч означає ,що такі як Нагаєв ,Бубка та інші знайдуть своє покарання