Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 09 вересня 2022, 20:20
984
1

Ярослава МАГУЧІХ: «Вірю, що можу стрибнути на 2.10 м. Потрібно тренуватися»

Легкоатлетка ставить перед собою високу мету

| Оновлено 09 вересня 2022, 20:20
984
1
Ярослава МАГУЧІХ: «Вірю, що можу стрибнути на 2.10 м. Потрібно тренуватися»
Getty Images/Global Images Ukraine

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх завершила сезон перемогою на етапі Діамантової ліги з результатом 2.03 м. Спортсменка сподівається, що у майбутньому візьме планку 2.10 м.

- Звісно, хотілося стрибнути вище, але я витратила багато енергії до того, коли 1.97 метрів подолала з другої спроби й 2.03 з третьої. Якщо ти хочеш високо стрибати, таких помилок припускатися не можна. Але я завершила сезон стрибком вище двох метрів і я маю діамант. І знаєте, коли взяла його до рук, відчула, наскільки він важкий, ніби весь мій сезон. Тому я дуже щаслива, що перемогла тут і повезу цей трофей додому, в Україну!

- Після етапу в Брюсселі світові ЗМІ вибухнули новинами про те, наскільки близькими ви були до світового рекорду і як давно світ не бачив таких спроб на 2.10 метрів…

- Я обожнюю атмосферу в Брюсселі. Я добре там стрибала минулого року, цього встановила особистий рекорд. 2.05 метрів. І це той стадіон, на якому я спробувала 2.10. У першій спробі я збила планку ліктем. Я вперше так зробила, й коли падала на мат, навіть сміялася. Але я дуже щаслива, що спробувала цю висоту, бо я відчула й повірила, що можу стрибнути.

- А до цього ви не вірили?

- Вірили, але ж ми не пробували. А тут я усвідомила, що мені це дійсно під силу і я можу стрибати навіть вище, ніж на 2.10. Потрібно тренуватися. У нас у планах трішки підкоригувати техніку, а саме розбіг. Тому зараз можна буде трішки відпочити – й потім знову в бій.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
valerafan1
Наш український діамант.