Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 16 вересня 2022, 11:04
16952
8

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Окрім перемоги Шахтаря, нічого втішного немає

«Шахтар» здобув перемогу, а «Динамо» та «Дніпро-1» у мід-вік очок не набрали

| Оновлено 16 вересня 2022, 11:04
16952
8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Окрім перемоги Шахтаря, нічого втішного немає
ФК Динамо Київ

Три українські команди зіграли матчі 1-го туру єврокубків у мід-вік, і в таблиці коефіцієнтів УЄФА відбулися деякі зміни.

У вівторок, 6 вересня, «Шахтар» у Лізі чемпіонів завдав поразки німецькому «РБ Лейпциг» (4:1), і це єдина світла пляма цього тижня.

А от у четвер, 8 вересня, два українські клуби зіграли невдало. На старті Ліги Європи столичне «Динамо» на виїзді поступилося турецькому «Фенербахче» (1:2), пропустивши вирішальний гол у компенсований час. А «Дніпро-1» зазнав поразки від нідерландського АЗ Алкмаар (0:1) у Лізі конференцій.

Таким чином, Україна додала до рейтингу 0.400 балів за рахунок успіху «гірників» (2 очки за перемогу, поділені на 5 клубів). Сезонний набір становить 2.300, і це лише 34-те місце у поточній єврокампанії.

Якщо вивчати 5-річний рейтинг, який набуде завершеного вигляду наступної весни, то Україна залишається на 16-му місці (26.100 бала), не зумівши дістати цього тижня дискваліфіковану рф. Це питання відкладено до наступного туру: будь-яке набране очко означатиме підйом на одну позицію.

Щодо конкурентів, то цікаво, що Бельгія наздогнала Австрію у боротьбі за 9-ту позицію. Набір за тиждень у сусідів поза топ-10 становив:

  • Сербія: +0.250 (два клуби у грі)
  • Норвегія: +0.500 (два клуби)
  • Чехія: +0.500 (три клуби)
  • Швейцарія: +0.500 (два клуби)

І якщо Сербія попереду на пристойній дистанції, то з трьома рештою федерацій цілком можна боротися, оскільки всі знаходяться в інтервалі одного бала.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2023

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2024/25)

Оцініть матеріал
(72)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pytlak1990
На жаль такі реалії, зараз на першому місці не це. Нічого страшного хлопці, ми у вас віримо. Прогнозую цього сезону 5-7 балів!
nick07
якраз залікові бали приніс той від кого найменше очікували.
В принципі рф мали б обійти, а от з іншими тягатись то навряд чи при такій грі (хоча попереду ще 5 матчів, і, надіюсь, що і ДК, і ДД принесуть бали, і ШД ще декілька мав би принести)
Кирилл Бондаренко
Может,кто то обьяснит,как у деревянной,рейтинг 4.333 в этом сезоне,это 1-2 место на данный момент?!
u6464u
шеф всё пропало,всё пропало ,мы в заднице  , главное братцы мирного неба нам.
Krasvchik
ВСЕ КАК ОБЫЧНО...
alekos59
Автор,  ти ж обiцяв що ми швидко наздоженемо та переженемо отморожених норгiв ??? Ну i де ??? Виявляеться, що нас обiгнали серби, чехи та швейцари. А тюркi дихають в спину !!! То такой же експёрд як Циганик  !!! Та головне, що нiхто не думает вибачатися за провальнi iгри та прогнози!!! Ми тут пiд бомбами, хлопцi гинуть на фронтi, а Луческу переживае що мажори 2 мiсяцi не бачили сiмей. Брехня, вони всi в Европi, Монако, Стамбул, Кошице и т.д. баскетболiсти та волейболiсти, легкоатлети, плавцi,  всi  борються! Лише футбулери позорники як з гуся вода! Для цього iх выпустили за кордон ??? А, ще й бiатлонiсти - повна задниця!!! Якийс експёрд шаховець обiцяв першу строчку залiку,  ГИ ГИ ГИ !