Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 09 вересня 2022, 12:35
17063
18

Не критичне фіаско. Україна закрила боротьбу в групі поразкою від Хорватії

Команда Айнарса Багатскіса може фінішувати другою у групі С

| Оновлено 09 вересня 2022, 12:35
17063
18
Не критичне фіаско. Україна закрила боротьбу в групі поразкою від Хорватії
fiba.basketball

«Синьо-жовті» достроково гарантували собі місце у плей-оф континентального форуму. Головним залишалося лише питання підсумкової позиції команди у таблиці групи В. Навіть у разі поразки від хорватів українці мали шанси на те, щоб фінішувати другими. Вони могли поступитися менше, ніж 8 очок і сподіватися на перемогу збірної Італії над командою Великої Британії.

Перша чверть матчу із хорватами пройшла під знаком переходу ініціативи від однієї збірної до іншої. Досить переконливими не були ані хорвати, ані українці, які спочатку відпустили суперників уперед на 4 очки, а згодом більшу частину 10-хвилинки вели в рахунку. А у підсумку вийшла нічия – 21:21.

Другу чверть балканці розпочали зі спурту 9:0, а невдовзі розвинули його до 12-очкового відриву – 41:29, 43:31. На честь наставника української збірної Багатскіса, він зміг знайти потрібні слова для підопічні, і ті змогли гру розгорнути на свій бік. Як наслідок, під завісу 10-хвилинки вже баскетболісти збірної Хорватії не могли стримати завзяття українців. І на велику перевагу суперники пішли за лише триочкової переваги «клітчастих» - 45:42.

По завершенні третьої чверті гри на табло взагалі був нічийний рахунок – 67:67. Він гарантував розпал пристрастей у четвертій чверті, і ці очікування виправдалися. Якоїсь миті українські баскетболісти змогли піти вперед на 4 очки – 79:75. Це був успіх, але лише локальний - він нічого не гарантував. Хорвати відразу набрали 11 очок поспіль, і вже вони здобули більш ніж комфортний гандикап – 86:79. Українці під завісу 10-хвилинки зробили все можливе, щоб не програти з непотрібними «мінус 8» і більше. Втім, у хорватів у результаті не виявилося бажання добити команду Багатскіса: Богданович спеціально не забив останній штрафний, обираючи суперника в чвертьфіналі (не Словенію), а його партнери дозволили супернику набрати очки без боротьби у атаці у відповідь.

У підсумку 85:90 – «синьо-жовті» програли, але з великою ймовірністю можуть стати в групі С другими.

Наразі Україна в таблиці третя, перебуваючи за Хорватією (обидві збірні мають по 8 очок). Але зрівнятися з ними може Італія, коли у вечірній програмі дня обіграє Велику Британію. І тоді буде «закрутка» трьох команд – України, Хорватії та Італії – тут і має українська збірна піднятися на другу позицію. Загалом, чекаємо.

Чемпіонат Європи з баскетболу. Група С. 5-й тур

Хорватія – Україна – 90:85 (21:21, 24:21, 22:25, 23:18)

Хорватія: Сімон (11 очок+6 підбирань), Богданович (27+7), Зубац (10+8), Шаріч (3+3), Сміт (7+1), Мавра (13+2), Хезоня (6+1), Матковіч (10+6), Рамляк (3+3).

Україна: Лукашов (5+1), Михайлюк (14+5), Близнюк (16+8), Герун (21+6), Лень (6+3), Бобров (8+2), Пустовий (4+2) , Санон (11+3), Зотов, Сидоров, Ткаченко (0+1).

Мілан (Італія). Спорткомплекс «Медіоланум Форум».

Оцініть матеріал
(132)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Странная игра, вся разбита на отрезки из провалов и отрывов. Прям чувствовалось что матч не решающий. 
За то что сделали в концовке хорваты обычно наказывает первый же соперник в плей-офф) 
Даже ставочку на финнов сделаю. 
Stanislav Matusevych
Цікава кінцівка. Хорвати дуже хотіли залишитися третіми, щоб вийти на фінів. Буде дуже смішно, якщо Маркканен їх закидає дальніми)
А щодо самої гри, варто відзначити ті самі проблеми з командною грою. Тільки у другій половині третьої чверті щось схоже почало вимальовуватися. Але у клатчі все стало на свої місця. Купа дурних втрат проти чіткої гри хорватів. Добре, що їх влаштовувала перемога з різницею до 8 очок.
Тепер чекаємо вечірніх матчей, щоб дізнатися суперників по 1/8. Польща чи Ізраїль. Чесно кажучи, на мою думку це кращі варіанти, ніж фіни, вибрані Мулаомеровичем. Але сперечатися з ним не буду, він свою справу знає.
FCDK_87
Поясніть  хто-небудь редакторам значення слова фіаско
misastefanko
  Хорвати не захотили в четвертьфинали потрапити на пару Словения- Бельгия,на яку потрапиме ми( якщо пройдемо) ,Вони для себе вибрали пару Испания Литва,що теж не мед.
Brian
Не дуже цікавлюсь євробаскетом, так як дивлюсь лише Дрім Тім. Тож цікаво яка збірна на вашу думку являється фаворитом цього турніру?
vitaha33
Можливо хорвати хотіли уникнути зустрічі з Дончічем в 1/4? Незрозуміло і неспортивно це було
bolelschik
Вы так открыто об этом пишете, что не захотел забросить штрафной, позволили без борьбы забросить. Как бы глядя на эту игру, итальянцы не подали протест 
osso
А чего вы решили что Хорваты третьи?  На всех таблицах они сейчас вторые.