Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 08 вересня 2022, 10:51
14800
20

Україна боролася до кінця, але все ж поступилася Словенії у чвертьфіналі

Наша команда з гордо піднятою головою залишає чемпіонат світу

| Оновлено 08 вересня 2022, 10:51
14800
20
Україна боролася до кінця, але все ж поступилася Словенії у чвертьфіналі
volleyballworld.com

У словенській Любляні сьогодні був зіграний чвертьфінальний матч чемпіонату світу з волейболу серед чоловіків, в якому збірна України зустрічалася з господарями майданчика волейболістами Словенії. Наша команда вже й так досягла великого успіху, вперше дійшовши до цієї стадії турніру. Але дуже хотілося «продовження банкету», настільки здорово тут виступають українці.

І стартова партія лише зміцнила надію на те, що ми можемо ще більшого. З перших розіграшів підопічні Угіса Крастіньша повели у рахунку і ближче до середини партії їхня перевага досягла чотирьох очок 6:10. Наставник словенців взяв один тайм-аут, потім другий, але нічого не змінювалося. Українці грали чудово та йшли все далі і далі – 12:18, 13:20, 15:23. Доля партії була вирішена наперед – 18:25, а переможну точку в ній поставив наш діагональний Василь Тупчий.

Другий сет вже краще розпочали місцеві волейболісти. За несамовитої підтримки своїх вболівальників вони одразу зуміли піти вперед 4:1. Довелося нашому тренеру брати перерву, щоби заспокоїти хлопців. Це подіяло на них і незабаром на табло з'явилися однакові цифри 5:5. Більш того, українці навіть повели 5:6, але не надовго. Словенці заграли ще сильніше та знову відірвалися від українців 11:8. Однак і наші волейболісти не здавалися. Видавши чудову серію, вони знову вийшли вперед 12:14, змусивши суперників вдатися до тайм-ауту. Отак команди, наче на гойдалках йшли до кінцівки партії. Мабуть, одним із ключових моментів став розіграш за рахунку 15:15, коли волейболісти Словенії дістали два найскладніші м'ячі та зуміли взяти очко. Натхненні таким успіхом вони виграли ще кілька розіграшів 19:16, а потім заробили подвійний сетбол 24:22. Але й тут українці не опустили руки та відігралися 24:24. Шкода тільки, що у вирішальний момент атака Олега Плотницького вийшла неточною – 26:24.

Рівна гра йшла й у третій партії. Українці абсолютно ні в чому не поступалися іменитим суперникам, та ще й на їхньому майданчику. Вони то наздоганяли словенців, то самі виходили вперед. Знову порадував наших вболівальників своїми ейсами Олег Плотницький, чудово на блоці діяли Юрій Семенюк та Максим Дрозд, потужними ударами завершували атаки Василь Тупчий й Ілля Ковальов, надійним у захисті був ліберо Дмитро Канаєв, а діями партнерів уміло керував Віталій Щитков. Але все ж таки, чим довше тривав матч, то відчувалося, що у словенців трохи більше сил. Все ж таки позначився той факт, що вони грали матч 1/8 фіналу на два дні раніше. Після рахунку 15:15 господарі майданчика стали віддалятися від наших хлопців 19:16, 23:17 і завершилася партія 25:19 на їхню користь.

Попри все, українці продовжували боротися і в четвертій партії. І на початку її кілька разів виходили вперед. Але словенці явно спіймали кураж та зуміли зробити відрив 12:9. Було чути, як під час тайм-ауту Угіс Крастіньш закликав хлопців діяти спокійніше та продовжувати діяти за наміченим планом, проте надто багато у нас було власних помилок, що не дозволяло наблизитися до суперників. Коли рахунок став 16:11 на користь Словенії, було зрозуміло, що вони вже свого не втратять. Так воно й сталося. Словенці виграли партію 25:23, разом із нею матч 3:1 і вийшли до півфіналу. Хоча й тут українці ледь не створили диво. З рахунку 24:19 на подачі Олега Плотницького вони змогли скоротити відставання до мінімуму 24:23. Але, на жаль...

Тож нашій збірній знову і знову треба сказати велике спасибі за цей чемпіонат світу та побажаємо їй нових перемог надалі.

Чемпіонат світу з волейболу. Чоловіки
Чвертьфінал. Любляна (Словенія). 7 вересня
Словенія – Україна

3:1 (18:25, 26:24, 25:19, 25:23)

Нагадаємо, що раніше у першому чвертьфіналі збірна Італії виграла у Франції 3:2. Ще два матчі 1/4 фіналу відбудуться у четвер 8 вересня. В них зіграють:

Аргентина – Бразилія, Польща – США

СЛОВЕНИЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(96)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Шкода, що два поспіль ідеальних матчі зіграти не вдалося. Сьогодні після нервового гойдалкового другого сету словенці спіймали кураж, а наші, навпаки, розклеїлися. Важко їм за це висувати претензії, адже грати під таким вболівальницьким пресом дуже важко. І все ж могли зачепити вчисту програну четверту партію, якби гра у Плотницького пішла на 3-4 очки раніше, ніж це сталося в реальності.
Тим не менше, збірній можна лише подякувати за класно проведений турнір і за найкраще досягнення в історії. І хлопці, і тренерський штаб - великі молодці. Вірю, що кращі результати попереду.
pytlak1990
Дякуємо хлопці за гру і емоції!) У нас молода команда, ми ще перевершимо цей результат!)))
Sunrise
Это была хорошая игра. Были классные отрезки и равная игра на протяжении практически всего матча.
За турнир - спасибо! За эмоции и достижения - браво!
Макс Максов
Нажаль дива не сталося, але грали достойно! 1/4 це все рівно хороший результат!
Andrey_1992
Респект, хлопці! Ви і так у вісімці найсильніших збірних світу!!!
Сергей Лаврик
Молодчинки!
СЛАВА УКРАЇНІ!
Віктор Савчук
Словенці виграли завдяки домашній шаленій підтримці трибун. Було б це в Україні, думаю результат був би повністю протилежним. Вкінці Плотницький чуть не зробив диво, але на жаль, як кажуть "один в полі не трактор".
Дякую за чудовий волейбол протягом тижня. Молодці!
Oleksandr Turovskyi
Дякуємо за емоції. Вірив до останнього,  три пачки валерянки звісно випив. Чекаємо на наступні виступи. 
SportsMan
5-6 подач в аут или сетку в последней партии. А не хватило всего 1 очка, чтоб продолжить игру.
vitaha33
1 подачі Плотницкого не вистачило щоб зрівняти рахунок в 4 партії і зробити неможливе.
Дякуємо хлопці за гру. 
Питання, хто в темі. Чому на чс не було Вієцького, Тєрьомєнка, Брови і Єрещенка? Їх реально не хватало, особливо перших двох
Сершей Волюх
Могли срубить...на легке.Не поверили...да затяжной бой...а отыха и сил было и становилось меньше.Красавцы !🔥🔥🔥👍👍👍💪💪💪🇺🇦🇺🇦🇺🇦
Ivan Vismutenko
Соперник был явно сильней и даже позволил нам  показать все свои способности в первом сете 
А потом начался буль буль 
Это наш потолок но посмотрим кто там остался и это всё таки ЧМ
32may
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил