Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 06 вересня 2022, 19:41
828
3

Міністр спорту України: «Зробимо все, щоб росії не було на Олімпіаді-2024»

Вадим Гутцайт сподівається на санкції

| Оновлено 06 вересня 2022, 19:41
828
3
Міністр спорту України: «Зробимо все, щоб росії не було на Олімпіаді-2024»
lb.ua

Міністр спорту України Вадим Гутцайт сподівається, що на Олімпійських Іграх 2024 року у Парижі російських спортсменів не буде. Навіть під нейтральним прапором.

- Які перспективи заборони спортсменам рф брати участь в Олімпіаді? Чи ймовірно, що МОК допустить росіян до змагань?

- Складно сказати, працюємо над цим питанням. У більшості видів спорту росіяни вже відсторонені від міжнародних змагань. Але для нас дуже важливо, щоб до кінця війни їх не було взагалі на турнірах. Тому з великою допомогою Андрія Єрмака відпрацьовуємо це питання з міжнародними федераціями, Міжнародним олімпійським комітетом і Національним олімпійським комітетом. Це складно, це дуже складно, тому що Росія намагається взяти участь під білим прапором, під нейтральним прапором, щоб усе-таки бути представленою на міжнародних турнірах. Багато її представників інтегровані в міжнародні федерації, багато спонсорських коштів ідуть з росії, вони працюють, вони намагаються повертатися.

- Відсторонення рф від Олімпійських ігор – це, напевно, найбільш потужна зі спортивних санкцій. Чим рішення важливе з погляду тиску на росію?

- Олімпійські ігри через два роки, нам дуже хочеться перемогти і закінчити війну до цього часу. Звісно, це буде великий удар по російських федераціях, якщо їхні спортсмени не поїдуть на Олімпіаду, це реально буде великий удар. Будемо все робити для того, щоб їх там не було.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Коновалец
Щось я нічого не зрозумів.... Гутцайт, проросійський  чоловік, говорить нам про те, що він покладе всіх зусиль на те, щоб РФ не була присутня на ОІ в 2024 році ?  НЕ ВІРЮ! Все це брехня! Ні він, ні Бубка НІКОЛИ не підуть прот и РФ. В кабінетах вони можуть говорити все що завгодно, а на ділі, нічого не роблять для того,щоб відсторонити РФ від ОІ....
valerafan1
Віремо, що російських негідників на Іграх не буде.