Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 06 вересня 2022, 20:13
3335
0

Перша ліга. Чергові перемоги Полісся та Карпат, дебют Нагорняка

Огляд другого туру Першої ліги

| Оновлено 06 вересня 2022, 20:13
3335
0
Перша ліга. Чергові перемоги Полісся та Карпат, дебют Нагорняка
ФК Полісся

Відбулися поєдинки другого туру Першої ліги України з футболу. Матчі Групи Б (10 голів у трьох зустрічах) виявилися результативнішими, ніж поєдинки у Групі А (6 голів у чотирьох іграх). Також для любителів цікавої статистики пропонується такий факт, що більше команди забивали у другому таймі (з 16 точних ударів 10 припали на другу половину поєдинків). А зараз розберемо ці протистояння докладніше.

Матч «Маріуполь» - «Прикарпаття» завершився внічию 1:1 і таким чином обидві команди набрали по першому очку у новому сезоні. Цікаво, що головний суддя матчу показав три червоні картки (дві – маріупольській команді та одну – івано-франківській).

Матчем проти «Полісся» дебютував на тренерському містку «Епіцентру» Сергій Нагорняк. Перший тайм завершився «нулями» на табло. А у другій половині поєдинку команди розщедрилися на три голи. На точний удар Пучковського житомиряни відповіли забитими м'ячами у виконанні Грицука та Кушніренка. Зазначимо, що для «Полісся» це друга поспіль вікторія і з шістьма балами підопічні Юрія Калітвінцева лідирують у Першій лізі.

Також другу поспіль перемогу здобули львівські «Карпати». У рамках західноукраїнського дербі у Тернополі «зелено-білі» виграли зустріч із рахунком 1:0 завдяки голу Чачуа. До речі, Амбросій забиває у другому поєдинку поспіль. Львів'яни зі стовідсотковим показником ділять першу позицію із «Поліссям».

Поєдинок між «Буковиною» та «Діназом» завершився нульовою нічиєю. До речі, для колективу із Чернівців це перший бал у новому сезоні. У свою чергу, вишгородці, яких тренує Олександр Головко, записали до свого активу другу нічию.

У другому матчі поспіль «Кремінь» забив три м'ячі. Цього разу підопічні Романа Локтіонова забили тричі у ворота «Скорука», але, на відміну від попереднього поєдинку, перемогли з рахунком 3:1. Полегшив матч колективу із Кременчука епізод на 15-й хвилині, коли рефері показав червону картку півзахиснику томаківців Плахтиру. Скориставшись чисельною перевагою, «Кремень» здобув перемогу завдяки дублю Вівдича та точному удару Куця. Голом престижу вже у додатковий час відзначився досвідчений форвард гостей Антон Шарко, який реалізував пенальті. До речі, колектив із Кременчука із шістьма голами є найрезультативнішою командою Першої ліги.

Знову зіграв домашній матч у Запоріжжі «Металург». І знову час початку зустрічі та перебіг поєдинку трималися в секреті, оскільки «Славутич Арена» знаходиться у прифронтовій зоні. Цього разу, на відміну від минулої нічийної зустрічі, «металурги» перемогли. Знову за запорізьку команду відзначився дублем 21-річний форвард Олексій Сидоров, який із 4 голами в активі впевнено очолив гонку бомбардирів. «Металург» переміг з рахунком 2:1, а в черкаському «ЛНЗ» відбулися пертурбації на тренерській лаві. Команду замість Олексія Бакалова очолив найкращий голеадор УПЛ сезону 2008/2009 Олександр Ковпак, який тоді захищав кольори сімферопольської «Таврії».

Цікавий матч відбувся у столиці України, де «Оболонь» приймала «Полтаву». Перша половина зустрічі завершилася внічию 1:1. Здавалося, що команди так і дограють поєдинок, але на 90-й хвилині взяв слово Ігор Краснопір, який своїм голом приніс «пивоварам» вікторію з рахунком 2:1 та три очки у скарбничку.

Знову було перенесено матч за участю «Гірника-Спорт». Цього разу команда з Горішніх Плавнів мала зіграти з «Черніговом». Причина того, що поєдинок перенесено, невідома. Нову дату зустрічі команди мають погодити до 9 вересня.

Дмитро КОТКОВ

Перша Ліга України. Група А. 2-й тур

2 вересня

ФСК «Маріуполь» – «Прикарпаття» – 1:1
Голи:
Михайленко, 29 – Оринчак, 61.

Вилучення: Доброхотов, 56, Скиба, 85 - Тітаєвський, 39.

3 вересня

«Епіцентр» – «Полісся» – 1:2
Голи:
Пучковський, 56 – Грицук, 47 (з пенальті), Кушніренко, 77.

4 вересня

«Буковина» - «Діназ» - 0:0

«Нива» Т – «Карпати» – 0:1
Гол
: Чачуа, 82.

Перша Ліга України. Група Б. 2-й тур

2 вересня

«Кремінь» - «Скорук» - 3:1
Голи:
Вівдич, 45+1, 48, Куць, 71 – Шарко, 90+1 (з пенальті).

Вилучення: Плахтир, 15 («Скорук»).

3 вересня

«Металург» З – «ЛНЗ» - 2:1
Голи:
Сидоров, 65, 70 – Тищенко, 23.

«Оболонь» - «Полтава» - 2:1
Голи:
Батальський, 23, Краснопір, 90 – Томенко, 11.

«Гірник-Спорт» - «Чернігів» - перенесено

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.