Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 вересня 2022, 23:38
2201
1

Друга поразка Динамо, перемога Шахтаря у меншості, падіння Ворскли

Найцікавіші події 3-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 06 вересня 2022, 23:38
2201
1
Друга поразка Динамо, перемога Шахтаря у меншості, падіння Ворскли
ФК Зоря

Потроху чемпіонат України набирає обертів. Розширилася і «географія» стадіонів – «Чорноморець» свій матч проти «Інгульця» зіграв у рідній Одесі. Друга поспіль поразка «Динамо», друга поспіль важка перемога «Шахтаря». На чолі таблиці – «Зоря», яка має дев'ять очок. А ось замикають її несподівані аутсайдери (крім «Руху») – «Ворскла» та «Динамо».

Матч туру

Поєдинки між «Динамо» та «Зорею» завжди проходять у напруженій та цікавій боротьбі. Не став винятком і останній поєдинок. Щоправда, до матчу команди підходили у різному статусі: луганчани – у ролі лідерів чемпіонату, кияни – у ролі аутсайдерів. Матч повністю виправдав надії: багато голів забито, причому парочка справді гарних, було достатньо руху, агресії, швидкості. Однак було багато помилок. Особливо з боку «біло-синіх». Причому помилок непробачних, на «рівному місці». Саме «завдяки» своїм помилкам в обороні підопічні Луческу і програли. А підопічні ван Леувена знову заслужили компліментів.


ФК Динамо

Історія туру

«Динамо» стартувало у нинішньому чемпіонаті країни з розгромної поразки від «Дніпра-1» - 0:3. Однак і в наступному поєдинку в УПЛ кияни пропустили три м'ячі і знову поступилися. На цей раз «Зорі» - 2:3. Вперше в історії проведення чемпіонатів України «Динамо» має у своєму активі нуль очок після двох матчів.

Слова туру

Наставник «Динамо» Мірча Луческу після поразки від «Зорі» вже не казав, що може залишити київський клуб, проте справжні причини кризи своєї команди так і не назвав: «Перед матчем я сказав хлопцям, що ми зараз проходимо через скрутний момент. Окрім негативних результатів, травми отримали Циганков та Попов, а сьогодні вночі до лікарні забрали Вівчаренка. Ці моменти позначаються на загальному стані команди. На початок сезону ми провели 21 контрольний матч, 18 з яких виграли, а 3 зіграли внічию. Ми були впевнені у своїх силах. Що сталося зараз, важко пояснити. Цей момент слід пережити».

Чутка туру

Після гри «Зоря» - «Динамо» у ЗМІ з'явилася інформація про те, що асистент головного тренера «Динамо» Мірчі Луческу - Огнен Вукоєвич - найближчим часом залишить київський клуб. Нібито хорватський фахівець повернеться на Батьківщину, де очолить «Осієк». На тренерській лаві в матчі з «Зорею» Огнена не було, але, судячи з усього, він нікуди не йде. Помилкова тривога.


ФК Динамо

Голи туру

Чудовими м'ячами обмінялися динамівці Бражко та Буяльський у матчі «Зоря» – «Динамо». Щоправда, вони зараз перебувають по різні боки барикад: Влад в оренді в «Зорі», а Віталій за відсутності Циганкова намагається стати лідером «біло-синіх». Бражко чудово зіграв на «п'ятачку», обігравши Сидорчука та Забарного й потужно пробив під поперечину. Буяльському вдався шикарний удар в один дотик з-за меж штрафного майданчика в кут воріт.

Не менш ефектно вразив ціль і півзахисник «Інгульця» Запорожець у грі проти «Чорноморця». Євген протягнув м'яча правим флангом і з кута штрафного майданчику пробив сильно і точно в дальній кут воріт.

Дебюти туру

Колишній лідер «Зорі» Кабаєв дебютував за «Динамо» у матчі якраз проти свого колишнього клубу. Можливо, саме ця обставина і завадила Владу зіграти вдало.

Останній за ліком новачок «Шахтаря» Швед дебютував за «гірників» у матчі проти «Руху». Ну, дебютував номінально: його випустили на гру на третій компенсованій до другого тайму хвилині матчу. Тож за всього бажання запам'ятатися хоч чимось конструктивним Мар'яну не вдалося.

А ось дебют 23-річного півзахисника Амаша за «Дніпро-1» вдався на славу. Алжирець у своїй першій грі за дніпрян – проти «Вереса» - записав на свій рахунок гол+пас. Спочатку Яніс відзначився сам - наприкінці першого тайму, а на початку другої половини зустрічі асистував Адамюку.

Вилучення туру

На 35 хвилині матчу «Рух» – «Шахтар» гості залишились у меншості. Арбітр матчу Арановський нагородив прямою червоною карткою вінгера «гірників» Мудрика. Очевидно, рефері вчинив надто суворо: порушення з боку Михайла на Сичу справді було, але тягнуло воно скоріше на «гірчичник».

Передача туру

Результат гри «Рух» - «Шахтар» зробили два захисники «гірників» - Бондар та Конопля. Перший ідеально навісив у чужий штрафний майданчик, другий ідеальним ударом головою відправив м'яч під поперечину воріт.

Дубль туру

Перші голи за «Металіст-1925» забив орендований у «Шахтаря» форвард Борячук. У грі проти «Ворскли» Андрій спочатку зрівняв рахунок у матчі на початку другого тайму, а потім на другій компенсованій до часу другого тайму хвилині влучним ударом приніс своїй команді перемогу.

Невдаха туру

«Важко знайти слова, які пояснили б те розчарування, яке зараз панує в нашій роздягальні», - так прокоментував головний тренер «Ворскли» Віктор Скрипник чергову поразку своєї команди. На цей раз – від «Металіста-1925». Напевно, так само важко знайти слова, які точно характеризують розчарування від старту Скрипника на чолі полтавської команди: «Ворсклі» майже в один голос пророкували боротьбу за медалі, але поки що вона явний аутсайдер.


ФК Металіст 1925

Трибуни туру

«Чорноморець» проти «Інгульця» зіграв на рідному стадіоні. І господарі добре підготувалися до матчу: напис назви команди на трибунах стадіону нарешті зробили українською мовою. Щоправда, це не допомогло підопічним Григорчука здобути перемогу: нічия 1:1.

Одкровення туру

Після «нульової» гри «Кривбасу» та «Львова» головний тренер криворізької команди Юрій Вернидуб був гранично відвертим: «Важко щось коментувати. Вважаю, якби були глядачі, гра б їм не сподобалася. Гри як такої не було, було багато боротьби. Коли жодна з команд не може зв'язати дві-три передачі, це важко. Цей чемпіонат особливий, і так завжди буде. Думаю, туру так до сьомого всі матчі будуть такими».

Запасний туру

Зірковий форвард «Минаю» Селезньов на матч проти «Колоса» так і не вийшов - залишився на лаві для запасних. Мабуть, даремно, бо Євген міг бути корисним своїй команді хоча б тоді, коли вона здобула право на пенальті. Отримала – і не реалізувала: після удару Вишневського м'яч влучив у штангу.

Перемога туру

Списаний було із рахунків «Металіст» поки що не знає гіркоти поразок. Більше того, харків'яни піднялися на друге місце в таблиці. Вони були андердогом у протистоянні із міцною «Олександрією». Особливо після того, як першими пропустили. І з 35 хвилини грали в меншості через вилучення Пороха. Але «Металіст» не лише зумів знайти у собі сили, щоб зрівняти рахунок, а й забив після перерви двічі. Олександрійці на подібне явно не очікували.

Символічна збірна туру: Рибка – Конопля, Бондар, Адамюк, Мизюк – Запорожець, Крістіан, Амаш, Буяльський, – Борячук, Русин

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.