Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 06 вересня 2022, 17:05
29535
51

Список Петракова: є питання

Чому є Лунін, а немає Трубіна, і чому в основному списку немає гравців «Зорі»?

| Оновлено 06 вересня 2022, 17:05
29535
51
Список Петракова: є питання
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Петраков

Догодити абсолютно всім – завдання практично нездійсненне. Особливо, коли ти головний тренер національної збірної. Тому кого б не ставив в основу своєї команди Олександр Петраков, кого б не викликав до тренувального табору, питання щодо його вибору були, є й будуть.

Є такі питання і зараз, коли Олександр Васильович оголосив список кандидатів на вересневі матчі національної збірної в рамках Ліги Націй.

Зізнатися, нині не варто шукати шорсткості в складних питаннях, бо такі шорсткості будуть завжди. Проте дозволю собі кілька реплік щодо кадрового вибору наставника «синьо-жовтих».

Отже, одразу впала в око відсутність серед голкіперів основного воротаря «Шахтаря» Трубіна. Анатолій непогано розпочав сезон – у його активі немає жодного пропущеного м'яча, тоді як головний його конкурент за місце у «рамці» – динамівець Бущан – в останніх чотирьох зустрічах пропустив аж 11 м'ячів.

Розумію, що Петраков довіряє Георгію, і що його провину у тих голах треба ділити як мінімум порівну з динамівським захистом, який зараз відверто не вражає. Але чому тоді весь цей захист «скопом» опинився в основному списку?

Так, я знаю, що Трубіна викличе Ротань на матчі «молодіжки». Однак, на мою думку, в даному випадку важливо розставити пріоритети: національна збірна – це найвищий статус для гравця. Туди повинні потрапляти найкращі. Щоб була мотивація грати, зростати, розвиватись. Але в підсумку Трубін, який має повноцінну ігрову практику і відмінну статистику, туди не потрапляє, а Лунін, який не має ігрової практики від слова абсолютно, отримує повноцінний виклик. На мою думку, не зовсім правильний підхід до питання.

Про повний «кошик» динамівських захисників у списку я згадав вище: все-таки Олександр Васильович у цьому випадку переборщив. Як і з викликом нинішнього «гірника» Михайличенка, до речі.

Виходить, що для того, щоб потрапити до збірної, потрібно «лише» грати в топ-клубі. Хоча б за нашими мірками. Хоча б епізодично. Із «Андерлехта» Богдана не викликали до збірної – не мав ігрової практики. У «Шахтарі» поки що має, але його нинішня гра навряд чи дотягує до рівня головної команди країни. Аванс на майбутнє?

Але чому б такий аванс не адресувати іншим гравцям? Не з двох наших грандів. З тієї ж «Зорі», наприклад. Виходить, луганська команда – беззаперечний лідер УПЛ, але у поле зору тренерів збірної України потрапив лише один футболіст луганської команди (Назарина), та й той пішов до резервного списку.

Там само, тобто серед резервістів, виявився і захисник «Дніпра-1» Сарапій. А це приємно. Гра Едуарда стала справжнім одкровенням на старті чемпіонату.

А ось гра Бесєдіна відверто розчарувала. Але він все одно потрапив у поле зору. Нехай і в статусі резервного, проте. А чому б не спробувати копати глибше? Чому б, приміром, не викликати Борячука, який чудово проявив себе в «Металісті-1925»?

І чому не дочекався на виклик найкращий (на мій суб'єктивний погляд) півзахисник нинішнього «Шахтаря» Бондаренко, а ось Зубков із того ж «Шахтаря», який поки що явно не потрапляє в «ноти», на цей виклик заслужив.

Загалом питання до вибору головного тренера головної команди країни як завжди є. І ці питання – не від шкідливості, а для користі справи. Але Петракову, звичайно ж, з висоти свого становища видніше. Тому що саме йому відповідати за результат.

Якщо потрібний результат буде – подібні питання, напевно, матимуть відтінок «собаки гавкають – караван йде». А якщо, не дай Боже, результату не буде?

Оцініть матеріал
(206)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 51
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Валерий скажите вы действительно считаете что за 2 матча игроки зари должны быть в сборной вместо игроков того же динамо, потому что динамо в яме?
Тренер подбирает игроков под свою схему.
Это странно выглядеть будет.
Это тоже самое что сейчас тренер после 0:4 от айнтрахта не вызовет в сборную швеции форсберга, или после 4:0 от Селтика, тренер сборной хорватии не вызовет чолака.
aleks8-48
Дублёр лучшего вратаря мира,который участвует в спарингах с лучшими игроками мира и любой вратарь украинского чемпионата-это две большие разницы в пользу первого. В остальном согласен,Петраков кроме игроков Динамо и Шахтёра других не видет. Дело Фоменко живёт. Как бы кто не относился к Шеве,но он освободился от комплекса старой гвардии,при нём в сборной играли не фамилии,а лучшие на конкретный момент игроки, появилась молодёжь. 
Sunrise
Назарину я бы пробовал именно в Лиге Наций. Возраст Степаненко и Сидорчука всем известен. Надо замену проверять.
Назарина пока нестабилен, но хорошего в его действиях больше и будь он сейчас в ДК или ШД - был бы в основном списке, нет сомнений у меня. 
McLay
А може вже Василенко хай тренує збірну? Щодо Трубіна то сьоодні побачимо.
Віталій Яценко
Питань завжди багато. Але і так зрозуміло, що Тимчик і Михайліченко грати не будуть. Та й при всьому наборі центрбеків гратимуть Забарний і Матвієнко. Стартові 11 легко прогнозувати. По суті є лише 2 позиції, де може бути альернатива. Це Циганков і Мудрик, Малиновський і Шапаренко.  І то Мудрик і Шапаренко - все ж поки у Петракова перші резервні гравці.
Gargantua
автор делает далеко идущие выводы из двух-трех матчей текущего чемпионата и при этом игнорирует как матчи в еврокубках, так и предыдущий чемпионат и его итоги. Так может состав сборной после каждого тура менять?  Сборная это тоже команда, и поскольку сборы у нее короткие то нужна сыграность, взаимопонимание.
Руслан Полищук
Такі гравці, як Кочергін,Буяльський, Коноплянка,Підлепенець були в нагоді та ще й Швед і Петряк форму наберуть і будуть готові в збірну. Но у Петракова інша думка.
Михаил Степанов
це вічні питання)))
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
aleks8-48
Умник,вы сами ответили на свой вопрос-"Потому что Динамо в яме". У игроков хорошо проведшим две игры больше основания быть вызванными в сборную,чем у тех, кто провалил две игры. В долгосрочной перспективе,финал ЧМ или ЧЕ, ещё можно было учесть опытность игроков,но речь идёт об 1-2 матча и в ближайшее время,когда должен быть преоритет не у тех,кто сейчас в функциональной яме,а у тех,кто сейчас наподъёме.
Бензар Євген
Дійсно з Трубіним не по совісті! Тобто він собі зібрав список гарнюнів своїх і як би вони не грали, залишаються любимчиками і трава не рости! Можеш хоч як напружуватися все одно марно, бо тренер має свій смак і своїх любимків! Таке вже було коли динамівські серця своїх накатували у збірній, роблячи їм піар, посилюючи трансферну вартість! 
alekos59
Зоря за злив еврокубку смокче, льодяник, та вирощуе новi шарики як признак мужикiв !!!!!!