Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 вересня 2022, 17:32
13215
1

Руїс переміг Ортіса, повалявши того по рингу. Він хоче йти на Вайлдера

А ще мексиканець хоче проводити більше поєдинків на рік

| Оновлено 05 вересня 2022, 17:32
13215
1
Руїс переміг Ортіса, повалявши того по рингу. Він хоче йти на Вайлдера
Getty Images/Global Images Ukraine. Луїс Ортіс та Енді Руїз (праворуч)

Мексиканець Енді Руїс (35-2, 22 КО) переміг кубинця Луїса Ортіса (33-3, 28 КО) одноголосним рішенням суддів. При цьому, тричі Луїс побував у нокдауні, але зміг не тільки не програти достроково, а й дати конкурентне протистояння молодому супернику.

Мексиканцю точно не буде просто претендувати на титул чемпіона.

Енді Руїс тричі відправляв суперника у нокдаун. Але Ортіс при цьому не мав поганого вигляду, а ще забирав раунди

Енді Руїс провів попередній поєдинок більше року тому. У травні 2021 року мексиканець повернувся після практично дворічної перерви та вийшов у ринг проти Кріса Арреоли. Бій видався складним – ветеран відправляв суперника у нокдаун, але добити не зміг.

Від раунду до раунду Енді набирав оберти і переміг впевнено – рішенням суддів, що точно не мало б ні у кого викликати подив. А потім зник більше, як на рік. Тобто, Руїс був у інфопросторі, але не боксував. Йому довго шукали суперника. Знайшли Тайрона Спонга, навіть оголосили про поєдинок, але потім все змінилось і бій скасували.

Через деякий час з’явився, а згодом і офіціально підтвердився варіант з Луїсом Ортісом. Хто краще у спортивному плані зараз? Мабуть, все ж Ортіс. Він загалом по-боксерськи краще, та й у Спонга останнім часом то проблеми зі здоров’ям, то дивні поразки не менш дивним росіянам у ММА.

Луїс, звісно, значно старший. І за Спонга, і тим більше за Руїса. Енді молодший аж на одинадцять років, але іменем та навичками кубинець гучніший за нідерландця, тож вибір логічний та достатньо правильний. Перед боєм мексиканець сказав, що буде полювати за нокаутом – хотів показати, що він все ще готовий боксувати за титул і взагалі збирається йти за найгучнішими поєдинками.

І з другого раунду так все і вийшло. Якщо у першому дій практично не було – більше перевірка дистанції та рефлексів. То у другому Руїс та Ортіс пішли у розміни. В одному з них точнішим та жорсткішим виявився Енді. Він пропустив у відповідь, але влучив так, що, коли кубинець підіймався, було зрозуміло, що йому все ще достатньо погано.

Згодом настав і другий нокдаун, але нічого серйозного. Ортісу все ще було важко навіть рухатись, а як тільки пішла атака мексиканця, він трохи звалився вперед. Тим не менш, ще мінус бал і аж 10-7 за результатами програного раунду на користь мексиканця.

Чи то Руїс розслабився та вирішив, що справу зроблено, чи то зробивши собі запас за балами, вирішив відпочити, але наступний більш активний раунд – п’ятий. І то, завдяки одному сплеску активності. Насправді ж, сьомий. У цьому раунді Енді знову добився нокдауну, влучивши правим боковим у клінчі. Всі раунди між другим та сьомим, боксери більше ходили довкола одне одного. Ортіс викидав джеб та час від часу лівий прямий. Суперник контратакував моментально. На цьому все.

Наступний сплеск активності відбувся у десятому раунді, коли на початку боксери пішли у бійку, але згодом заспокоїлись. Та у одинадцятому, коли Енді знову дістав голову суперника правим прямим – очі Ортіса закотились, Льюїс, що коментував бій, радив звернути на це увагу. Але і тут добитись дострокової перемоги не вийшло.

Що робив Луїс? Викидав багато джебів – вони часто досягали мети. Іноді бив силовими – здебільшого у голову. Тут вже влучав не так часто, тому що мексиканець ефективно контратакував. Ще кубинець добре захищався – частина атак суперника пішла повз через це.

Але загалом боксерам, як наче не хотілось закінчити це все раніше. Між потужними сплесками та цікавими моментами часто проходили хвилин, а іноді і раунди, коли спортсмени фактично не діяли – базово набирали бали та не спішили йти у конфронтацію.

Ортіс не збирається йти з боксу, Руїс хоче більше боїв та зустріч з Вайлдером

43 роки, 2 поразки нокаутом, одна рішенням суддів, але і тут довелось впасти аж тричі. Здавалось би, саме час, поки фізична форма адекватна, але боротись з молоддю все важко. Але ні.

Луїс Ортіс у ринзі посміявся з питання про те, чи хоче він йти на пенсію і заявив, що ще точно з’явиться у ринзі. З ким? Точно не з чемпіонами та претендентами. Зараз на кубинцеві можна тестувати молодь. Для гейткіпера він все ще достатньо хороший боксер, але навряд хтось, хто вже має заробіток, захоче ризикувати у ринзі проти нього. Хіба умовно перспективні боксери типу Філіпа Хрговича.

Руїс заявив, що заморився чекати на бої. Хоче близько трьох поєдинків на рік та йтиме за титулами. Зараз він офіційний претендент на титул WBC, але оскільки Ф’юрі то боксує, то ні, і планує об’єднання, варто розглянути і інші варіанти. Щось на кінець року, наприклад.

Якраз, відбоксує Ф’юрі, відбоксує Вайлдер – і там можна буде вирішувати. Оскільки Тайсон ймовірно піде наступного року до Усика, треба буде вирішувати долю першого рядка рейтингу. Якщо Вайлдер переможе Роберта Хеленіуса, можна влаштувати мегафайт.

Черговий поєдинок, у якому будь-хто може впасти надовго у будь-який момент.

Оцініть матеріал
(98)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сміх
І так на тонко переміг, а якби не було нокдаунів - то взагалі все сумно для мекса було б.