Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 05 вересня 2022, 21:43
4607
1

Україна – Італія. Прогноз і анонс на матч Євробаскета

Команда Айнарса Багатскіса спробує поквитатися за нещодавню поразку в Ризі

| Оновлено 05 вересня 2022, 21:43
4607
1
Україна – Італія. Прогноз і анонс на матч Євробаскета
ФБУ

Зустріч Україна – Італія відбудеться в понеділок, 5 вересня, в Мілані. Початок поєдинку о 22.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Після двох перемог у стартових поєдинках Євробаскета збірна України впритул наблизилась до виходу із групи. Однак тепер перед нашими баскетболістами будуть опоненти зовсім іншого калібру. Синьо-жовта команда відкриває низку матчів проти дуже міцних суперників, кожен з яких претендує на цьому турнірі на високі місця. І першою із цих зустрічей стане дуель з національною збірною Італії.

Останній поєдинок між сьогоднішніми опонентами ще надто свіжий у пам'яті всіх любителів баскетболу. Дванадцять днів тому, в День Незалежності України, наша команда дуже хотіла порадувати всіх перемогою. Перша половина матчу другого раунду кваліфікації на Кубок Світу-2023 пройшла повністю під диктування команди Айнарса Багатскіса. Нам вдалося нав'язати італійцям свою гру і результатом цього стала солідна перевага перед великою перервою – 45:34.

Але все змінилося після відпочинку. У третій чверті італійці увімкнулися на повну, змусили українців помилятися та перевели гру в комфортний для себе швидкий баскетбол. За десять хвилин після поновлення матчу Україна пропустила більше ніж за всю першу половину (38 очок). Збірна Італії поступово відіграла відставання і вийшла вперед, а знову обігнати свого суперника у синьо-жовтого колективу не вистачило сил. Підсумкова сирена зафіксувала поразку команди Айнарса Багатскіса – 89:97.

Після цієї гри представники Апеннінського півострова провели ще один поєдинок у відборі на світову першість проти Грузії, і він залишив дуже негативний шлейф для команди Джанмарко Поццеко (класного в нещодавньому минулому захисника, а нині головного тренера Італії). Крім дуже тяжкої боротьби, яка все ж таки завершилася перемогою італійців – 91:84, наші сьогоднішні суперники втратили одного з найсильніших своїх гравців. Йдеться про Даніло Галлінарі. Представник «Бостон Селтікс» порвав меніск і не зіграє на Євробаскеті. Замість нього до заявки «Скуадри Адзурри» включено бігмена Амадео Тессіторі з «Венеції».

Після вимушеної заміни Даніло Галлінарі заявка збірної Італії на Євробаскет набула свого остаточного вигляду:

Захисники: Ніко Менніон, Алессандро Пайола (обидва – «Віртус Болонья»), Марко Спіссу («Венеція), Стефано Тонут, Томасо Бальдасо (обидва – «Мілан»)
Форварди: Луїджі Датоме, Джампаоло Річчі (обидва - «Мілан»), Акілле Полонара («Анадолу Ефес», Туреччина), Сімоне Фонтеккіо («Юта Джаз», НБА)
Центрові: Ніколо Меллі, Пол Біліга (обидва - «Мілан»), Амадео Тессіторі («Венеція)

Частково домашній континентальний форум італійці розпочали з розминочної перемоги над збірною Естонії – 83:62, а вже у другому турі на підопічних Джанмарко Поццеко чекало значно серйозніше випробування. Аппенінці мали зіграти зі збірною Греції яку вів за собою сам Янніс Адетокунбо. Більшість поєдинку елліни були попереду, але Італія трималася на відстані ривка. Кілька разів наші сьогоднішні суперники наближалися до греків, а свого піку боротьба досягла наприкінці четвертої чверті, коли італійці скоротили відставання до чотирьох очок. Однак на більше їх не вистачило. Гра завершилася поразкою господарів – 81:85.

Після двох турів явним лідером Італії є Сімоне Фонтеккіо. Форвард «Юти Джаз» у двох стартових поєдинках набирав у середньому по 22,5 очок і віддавав партнерам по п'ять результативних передач. Варто зазначити, що в нещодавньому матчі проти України Фонтеккіо також став найрезультативнішим баскетболістом із двадцятьма набраними пунктами. Гарну допомогу своєму лідеру надають європейські зірки Акілле Полонара (13 очок + 10,5 підбирань) та Ніколо Меллі (12,5 очок + 5 зібраних відскоків у середньому за гру).

Проти Італії нашим баскетболістам буде дуже важко. Якщо ту ж Естонію ми обіграли з великими складнощами, то аппепінці її просто не помітили. Порівняно з ризьким матчем за «Скуадру Адзурру» тепер додатково зіграє чинник свого майданчика, а відсутність Даніло Галлінарі, звичайно, неприємна для господарів Євробаскету, але аж ніяк не критична. Загалом, шансів на перемогу у збірної України не дуже багато, але будемо розраховувати, що наша команда додаватиме від матча до матчу, а інформацію, отриману в Ризі, наш тренерський штаб зможе грамотно використати проти вже добре знайомого суперника.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.

Турнірне становище команд

5 вересня

Україна – Італія
Хорватія – Естонія
Великобританія – Греція

Parimatch
  • 4.90
  • 1.17
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 4.56
  • 1.22
Сделать ставку Зробити ставку

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил