Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 05 вересня 2022, 18:37
15855
2

Нідерланди – Україна. Прогноз та анонс на матч 1/8 фіналу чемпіонату світу

Суперник сильний. Але і з ним також можна боротися і навіть його перемагати

| Оновлено 05 вересня 2022, 18:37
15855
2
Нідерланди – Україна. Прогноз та анонс на матч 1/8 фіналу чемпіонату світу
volleyballworld.com

На чоловічому чемпіонаті світу з волейболу, який проходить у Польщі та Словенії, продовжуються матчі плей-оф. У понеділок, 5 вересня, в поєдинку 1/8 фіналу у Любляні зустрінуться збірні Нідерландів та України.

Нідерланди

Збірна Нідерландів по праву є однією із найкращих команд світу. За силою її можна порівняти з Сербією, з якою наша команда зустрічалася в одній групі. Адже не дарма ці збірні зараз посідають сусідні місця у світовому рейтингу, відповідно 12 та 11.

На цьому турнірі збірна Нідерландів спочатку була посіяна в групу F. Тут вона перемогла Єгипет 3:0, Аргентину 3:2 і у вирішальному третьому поєдинку завдала поразки Ірану 3:1. В результаті, набравши 8 очок, нідерландські волейболісти посіли у групі перше місце.

Якщо брати за особистими показниками, то головною дійовою особою в атаці Нідерландів, безумовно, є діагональний Абдель-Азіз Німір. В матчі з Єгиптом він набрав 21 очко, з аргентинцями в його активі було 32 очки і у грі з Іраном ще 32 очки. Уявіть собі – 85 очок за 3 матчі!

Звісно, є й інші сильні виконавці. Це насамперед зв‘язуючий Вессел Кімінк, догравальники Тіс Тер Хорс і Бенні Джуніор Туінстра, центральні блокуючі Фабіан Плак і Міхаель Паркінсон, а також ліберо Роберт Андрінга. Саме ці волейболісти складають кістяк збірної Нідерландів і до кожного з цих виконавців треба ставитись з повагою й дуже серйозно.

Україна

Підопічні Угіса Крастіньша теж сильно провели груповий етап. Навіть у матчі із Сербією, програному 0:3, вони виглядали зовсім непогано. Їм явно забракло трохи досвіду, особливо при завершенні першої партії, коли наші волейболісти не змогли реалізувати три сетболи. Натомість в іграх з Тунісом (3:0) та Пуерто-Ріко (3:1) українці були значно сильнішими за своїх суперників і по праву заслужили друге місце в групі А.

Нагадаємо, що незадовго до старту чемпіонату світу збірна України провела контрольні матчі із командами з першої десятки. Тоді вона поступилася Польщі, причому на її майданчику за підтримки місцевих вболівальників лише з рахунком 2:3, а у Ірана виграла 3:1. Так, звичайно, можна зробити знижку на те, що товариські матчі складно порівняти з офіційними, особливо такими, як чемпіонат світу.

Але, з іншого боку, пригадаємо, що українські волейболісти анітрохи не знітились перед іменитими суперниками. І як заявив їхній головний тренер, настав час, коли його підопічні вже нікого не бояться.

Хотілося б сподіватися на те, що наші волейболісти знайдуть шляхи, як закрити головного бомбардира нідерландців Німіра. І взагалі, основний склад української збірної, а це насамперед Олег Плотницький, Юрій Семенюк, Ілля Ковальов, Максим Дрозд, Дмитро Канаєв, Віталій Щитков, Василь Тупчій та інші зуміють створити труднощі для сильних суперників. Якщо гра піде за нашим сценарієм, тоді можна буде розраховувати на позитивний результат.

Особисті зустрічі

Команди вже грали одна з одною на чемпіонаті світу. Було це у вже далекому 1998 року, коли Україна вперше та єдиний раз виступала на світовому форумі. Так ось, тоді обидві команди на першому етапі опинилися у групі С. Нідерланди виграли у нашої збірної з рахунком 3:0 (до речі, тоді партія тривала до 15 набраних очок) – 15:8, 15:10 та 15:7. У другому груповому етапі суперникам знову довелося з'ясовувати стосунки. І знову нідерландці перемогли, тепер вже з рахунком 3:1 (14:16, 15:11, 15:8, 16:14). В підсумку на тому турнірі Нідерланди посіли 6 місце, а Україна – 10.

Наш прогноз

Матч триватиме п'ять партій, а його переможець визначиться на тай-брейку. Віримо, що це буде збірна України.

5 вересня, понеділок

Нідерланди - Україна
Любляна (Словенія). 18:30
ТБ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
НІДЕРЛАНДИ - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:3

Оцініть матеріал
(73)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну
Футбол | 18 квітня 2024, 13:38 7
10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну

Новий спортдир «Полісся» раніше допоміг пристойно «затаритися» легіонерами «Зірці» та «Карпатам»

ЧС з хокею U-18. Україна у напруженому матчі обіграла Угорщину
Хокей | 18 квітня 2024, 16:46 11
ЧС з хокею U-18. Україна у напруженому матчі обіграла Угорщину

Українські хокеїсти закинули 7 шайб

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy1
Верю что затащат. Нидерланды самый сладкий соперник из всех кто мог попасться 
⬆️
Ясно что беглый иранец это будет зубная боль но значит надо свои подавать без ошибок 
 Время хорошее для игры и зрителей а спасибо УНИАН и телевизору Самсунг