Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 вересня 2022, 00:27
12059
3

Руїс та Ортіс створені, щоб дати шоу. Але для Енді бій не буде простим

Чудове стилістичне протистояння супертяжів

| Оновлено 05 вересня 2022, 00:27
12059
3
Руїс та Ортіс створені, щоб дати шоу. Але для Енді бій не буде простим
Getty Images/Global Images Ukraine. Енді Руїс (зліва) та Луїс Ортіс

Перший великий поєдинок осені 2022-го року – Енді Руїс проти Луїса Ортіса. Протистояння за найближче майбутнє та перше більш незручне випробування мексиканця після бою-повернення, що відбувся після поразки Ентоні Джошуа у реванші.

Чудовий бій суперників, що стилістично можуть дати тільки шоу та нокдауни. Варто дивитись.

Руїс вже повертався після поразки, але зараз суперник точно більш складний, ніж рік тому

Шлях Енді Руїса в боксі цікавий, як і його візуальна складова. М'яко кажучи, не найбільш атлетичний боксер відбоксував уже на цей момент не з одним топовим візаві. Ще у 2014-му, як відомо українцям, рівно вісім років назад, Енді зустрічався з Сергієм Ляховичем. Нічого незвичайного, але свого часу білорус примудрився пошуміти: тоді він перебоксував Леймона Брюстера, завоював титул WBO, а потім на останніх секундах вилетів з рингу після влучання Шеннона Бріггса у повністю виграному поєдинку.

Після цього Енді бомбив різних суперників, але попадались і з ім’ям, як той же Рей Остін, що програв мексиканцю вже у четвертому раунді, бо не зміг продовжити. Але все ж першу велику увагу він привернув до себе, коли програв – Джозефу Паркеру. Поразка вийшла відносною. З одного боку, Джозеф начебто був точним. З іншого, Енді зробив достатньо: володів ініціативою, йшов вперед, атакував та влучав. Здебільшого фанати та експерти зійшлись на думці, що Руїса пограбували – він точно не програв, і це як мінімум. Скоріше, навіть переміг.

Після цього були непогані перемоги над Кевіном Джонсоном та колишнім українцем Олександром Димитренком, але постріл у космос популярності відбувся 1 червня 2019 року. Тоді на підготовку до битви проти Ентоні Джошуа у мексиканця було трошки менше місяця. Спочатку Ентоні мав битись проти Джаррелла Міллера, але не склалось – американець провалив тест на допінг. Підкорювати Америку Джошуа вирішив проти Енді Руїса, і не склалось вже у самого британця.


Getty Images/Global Images Ukraine. Енді Руїс проти Ентоні Джошуа

Не пішло всюди. Ентоні давав супернику та його тренеру тримати його пояси, посміхався та вже планував майбутнє, а Енді готувався. У ринзі британський чемпіон прогулювався, грався, а після нокдауну, який він створив для суперника, нарвався сам. Руїс провів ідеальний поєдинок. Мотивований, жорсткий, класний та переможний.

У реванші мексиканець розсипався, бо не готувався. Все одно епізодично діставав та бив суперника. Виглядав класно, коли зближувались, але все інше програв та повернув титули Джошуа, які зараз на руках у Олександра Усика.

Повернення проти Кріса Арреоли видалось хорошим. Мексиканці влаштували махач. Енді побував у нокдауні, але влучав більше та працював краще комбінаційно. Добити ветерана не вийшло, хоча той час від часу бував на межі – Руїс переміг рішенням суддів.
Головне, що той бій – все ж проти зручного візаві. Арреола – невеликий мексиканець з ім’ям, що любить битись, тому накидувати комбінації йому, будучи молодшим та сильнішим – одне задоволення.

Інше питання Луїс Ортіс. Так, кубинцю вже багато років, але останнім часом він все такий же хороший боксер. У 2019-му також програвав востаннє – Деонтею Вайлдеру. Загалом, кубинець бив американця. Набирав бали, розбирав за рахунок кращого боксу. А потім нарвався на постріл правою – все закінчилось моментально у сьомому раунді.

Повернення для Луїса склалось: спочатку постраждав Александер Флорес нокаутом вже у першому раунді, потім Чарльз Мартін, що протримався шість раундів. Дуже і дуже впевнено, як для боксера, якому 43 і якого вже років п’ять усі списують, а він ніяк не спишеться.

Хто фаворит поєдинку?

Букмекери визначили фаворитом більш молодого та моторного боксера. На Енді Руїса можна поставити за 1.28. На Луїса Ортіса – за 3.50.

Насправді, різниця у коефіцієнтах доволі значуща. Фактично, Енді – явний фаворит, але прогнозувати впевнену перемогу Руїса важко через декілька факторів. Перше – рівень боксу кубинця. Ортіс – не просто ветеран. Він класний боксер з ударом та навичками, який може дати відповідь будь-кому. Окрім цього, Луїс габаритніший. Кубинець вище на п’ять сантиметрів – його зріст 198 см та має довші на 10 сантиметрів руки – 198 см.

Getty Images/Global Images Ukraine. Луїс Ортіс

Енді буде банально непросто вийти на дистанцію. З іншого боку, Руїс молодий, мотивований та класний боксер. Якщо йому вдасться прориватись до опонента без втрат, то вдасться і мучити ветерана своїми комбінаціями. Голова мексиканця не бетонна, але якщо вийде витримувати влучання, далі діло за малим.
Мексиканець має взяти своє активністю та молодістю. Якщо вийде змушувати кубинця працювати активніше, можна розраховувати і на яскравий бій, і на проблеми для Ортіса. Все ж, проти віку не попреш.

Поединок Енді Руїс – Луїс Ортіс відбудеться в ніч з 4 на 5 вересня в Лос-Анджелесі.

Оцініть матеріал
(74)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сміх
Не бачу інтриги, у бою з Мартіном - Ортіз виглядав дуже незбалансованим. Його час минає. Дуже здивуюся, якщо зможе дати гідний бій Руїсу.