Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 05 вересня 2022, 01:08
7465
0

Португалія – Україна. Прогноз та анонс відбіркового матчу чемпіонату Європи

За тиждень суперниці зустрінуться знову, але вже на Піренейському півострові

| Оновлено 05 вересня 2022, 01:08
7465
0
Португалія – Україна. Прогноз та анонс відбіркового матчу чемпіонату Європи
CEV

В четвертому турі відбіркового турніру чемпіонату Європи з волейболу серед жінок у групі С зіграють збірні Португалії та України. Тиждень тому вони з'ясовували стосунки у чеському місті Табор, де номінальними господарками майданчика були українки. Тепер же в поєдинку у відповідь приймаючою стороною буде португальська команда.

Португалія

Збірна Португалії, разом з Україною та Угорщиною, перед початком відбіркового турніру вважалася одним із претендентів на вихід із групи С до фінального етапу. Але вже в першому турі португальські волейболістки вдома програли Угорщині з рахунком 0:3. І хоча потім була перемога на головним аутсайдером групи Кіпром 3:0, поєдинок з Україною знову був провалений.

Особливо безпорадними португальські гравці були в третій партії, яку вони програли 8:25. Та й у перших двох сетах гості явно виглядали слабшими. Тож питання про переможця у тій грі, можна сказати, було знято заздалегідь.

Повторний матч із Україною для Португалії може стати останнім шансом зачепитися за друге місце. Чесно кажучи, важко віриться, що господарки майданчика можуть настільки перетворитися, щоб розраховувати на перемогу. Втім чинник свого поля та підтримка трибун можуть допомогти місцевим волейболісткам чинити гідний опір підопічним Івана Пєткова.

Україна

Першу частину відбіркового турніру Євро-2023 наша команда провела на хорошому рівні та виграла всі три матчі. Єдиним розчаруванням став нереалізований матчбол в поєдинку з Угорщиною, коли все могло завершитися успіхом українок в четвертій партії. Зрештою, на тай-брейку збірна України дотиснула своїх суперниць, але одне очко в турнірній таблиці вона все ж таки втратила.

Щодо першого матчу з Португалією, то тут особливих проблем не було. Хіба що на перших хвилинах стартового сету, коли наші дівчата деякий час були в ролі наздоганяючих. Але далі все пішло за українським сценарієм, і перемога жовто-синіх ні в кого не викликала сумнівів.

Особливо порадувала упродовж всіх ігор відбіркового турніру наша найдосвідченіша волейболістка Олеся Рихлюк. У матчі з Кіпром вона набрала 15 очок, у грі з Угорщиною – 32 очки та у зустрічі з Португалією – ще 25 очок. Поки що суперниці нічого не можуть зробити з українською діагональною і це для нас, звичайно ж, добре. Можна ще відзначити у складі збірної України догравальницю Олександру Міленко, центральну блокуючу Світлану Дорсман, які теж набирали досить багато очок, а також зв’язуючу Дар'ю Великоконь та ліберо Христину Нємцеву. Саме цей кістяк команди дає необхідний результат.

Прогноз

При впевненій грі в атаці та надійній обороні у збірної України не повинно виникнути проблем і у повторній зустрічі з Португалією. Але особливо розслаблятись не треба. В спорті іноді бувають несподівані повороти, тож про це теж не варто забувати.

Тому, ставимо на перемогу збірної України 3:0.

4 вересня, неділя

Португалія - Україна
Санто Тирсо (Португалія). «Desportivo Minicipal». 20:00
УКРАЇНА - ПОРТУГАЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 0:3

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки заробили Світоліна, Калініна, Ястремська в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 17:11 0
Стало відомо, скільки заробили Світоліна, Калініна, Ястремська в Маямі

Далі за всіх з українок пройшла Ангеліна, яка зупинилася на стадії 1/8 фіналу

Волейболістки Прометея стали другими фіналістками Суперліги
Волейбол | 23 березня 2024, 15:27 0
Волейболістки Прометея стали другими фіналістками Суперліги

Обидва півфінальні поєдинки з «Балтою» дніпровська команда виграла з рахунком 3:0

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.