Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 03 вересня 2022, 20:29
2789
3

Українка Блашко посіла 2 місце на Martin Fourcade Nordic Festival

Виграла гонку чешка Маркета Давидова

| Оновлено 03 вересня 2022, 20:29
2789
3
Українка Блашко посіла 2 місце на Martin Fourcade Nordic Festival
Український біатлон. Дар'я Блашко

Martin Fourcade Nordic Festival розпочався змаганням жінок. Їм потрібно було подолати дистанцію вісім з половиною кілометрів, тобто 5 кіл по 1,7 км. На вогневих рубежах вони мали по три додаткових патрони. Якщо не закриваєш ними - штраф 10 секунд, але спортсмени при цьому не біжать, як зазвичай, а знаходяться в очікуванні у спеціально призначеному для цього місці біля стрільбища.

Для Дарії Блашко гонка розпочалася чудово. Провівши влучно першу стрільбу, вона вирвалася в лідери, у трьох секундах позаду неї відправилися долати наступне коло співвітчизниця організатора фестиваля Хлое Шевальє та Дідра Ірвін з США.

На другий вогневий рубіж першою прийшла француженка. Але хоча Даша останню мішень і не змогла вразити з першого разу, та все ж наша спортсменка залишилася першою. Щоправда, в межах секунди від неї знаходилися переслідувачки - Дідра Ірвін та Доротея Вірер.

На першій стійці українська біатлоністка і Доротея Вірер використали по одному додатковому патрону та продовжили лідирувати, але очолила проміжний протокол уже італійка. Позаду неї, на півтори секунди пізніше, відправилася на дистанцію і Дар'я Блашко, а Маркета Давідова одразу після неї. Інші спортсменки на той час уже значно відставали від цієї трійки.

Перед останнім рубежем Блашко ще трималася, але здавалося, що вже з останніх сил. Безпосередньо перед стрільбищем Даша відстала на три секунди. У розв'язці цієї біатлонної п'єси Доротея Вірер заробила 10 секунд штрафу, Маркеті Давідовій довелося використовувати додатковий патрон, а ось Дар'я Блашко блискуче відстрілялася і вийшла першою, випереджаючи на дві з половиною секунди Давідову. Вірер через промахи втратила багато, програючи уже майже 20 секунд.

На жаль, сил на останнє коло в українки вже майже не залишилося. Чеська спортсменка одразу її обійшла. У такому порядку біатлоністки й дісталися фінішу: Маркета Давідова, Дар'я Блашко та Доротея Вірер. Як приємно бути другою при такій серйозній конкуренції! Вітаємо, Даша!

Результати гонки:

1. Маркета Давідова (0) 23:13,1
2. Дар’я Блашко (0) +10,5
3. Доротея Вірер (1) +19,8

Біатлонний сезон-2022/23: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Arctic
Чудовий сюрприз від Дар'ї! 
alekos59
Шаховец, что там насчет першого рядка ???