Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 вересня 2022, 10:06
7094
14

Провал Скрипника. Металіст 1925 вирвав перемогу над Ворсклою

Команда з Полтави в четвертому матчі поспіль пропустила два або більше голів

| Оновлено 04 вересня 2022, 10:06
7094
14
Провал Скрипника. Металіст 1925 вирвав перемогу над Ворсклою
ФК Металіст 1925

Головний тренер «Металіста 1925» Валерій Кривенцов порівняно з минулим туром зробив деякі зміни у стартовому складі. Замість Шершеня, Рудавського та Русина на поле вийшли Жичиков, Кравченко та Капінус. Керманич «Ворскли» Віктор Скрипник також зробив декілька перестановок після поразки від «Вересу». Замість Яворського, Філіпе, Тотре з перших хвилин гри на поле вийшли Пердута, до речі, вперше з початку чемпіонату, Марлісон та Челядін.

Номінальні гості після двох поразок на старті активніше почали поєдинок. Особливо старався Марлісон, який у минулому сезоні виступав саме за «Металіст 1925». Після розіграшу кутового бразилець пробивав головою, але м’яч влучив у сітку з іншого боку воріт. Згодом забракло влучності і удару зльоту Сефері, якому асистував Пердута.

Активність «біло-зелених» призвела таки до пенальті у ворота харківського клубу – за гру рукою Курила. Як і в першому турі, з «позначки» пробивав досвідчений Олійник, проте цього разу Денис не зумів реалізувати 11-метровий удар. Для Олійника це 2-й нереалізований пенальті в УПЛ, а вперше Денис схибив ще у 2007 році, коли виступав за охтирський «Нафтовик». Цікаво, що тоді його команді протистояв інший представник Харкова – «Металіст». Для вихованця львівського футболу Мозіля, який у цьому сезоні дебютував в УПЛ, це була перша пенальтійська дуель, яка виявилася переможною.


Фото - УПЛ

«Металіст 1925» відповів небезпечною атакою та передачею Борячука, але Різник зумів ліквідувати загрозу. Міг відкрити лік голів харківського клубу у цьому чемпіонаті Бичек, котрий під гострим кутом не влучив у ціль. Забракло влучності і Степанюку, який після пасу Скляра пробивав у дальній кут воріт господарів поля.

І все ж, активність команди Віктора Скрипника призвела в кінці тайму до голу. Марлісон у боротьбі з Курилом заробив пенальті, і сам же бразилець потужним ударом відкрив рахунок матчу. Марлісон другий раз в УПЛ пробивав з «позначки» і вдруге свого шансу не втратив.

Другий тайм активніше почали гравці «Ворскли», але Марлісон не зумів оформити дубль, пробивши над поперечиною воріт. Натомість «Металіст 1925» провів результативну контратаку. Після подачі Жичикова у падінні влучно пробив головою Борячук, забивши свій перший гол у складі харківського клубу і відкривши лік голів команди Валерія Кривенцова у 32-му чемпіонаті України.

Окрилені таким розвитком подій господарі поля продовжували шукати шляхи взяття воріт суперника. Небезпечно пробивав здалеку Жичиков, але м’яч пролетів поруч з рамкою воріт. Обидва тренери почали робити заміни і в складі «Металіста 1925» дебютував в УПЛ 21-річний Чирук.


Фото - УПЛ

Тим часом господарі створили ще один небезпечний момент, коли досвідчений Мартинюк головою пробив над рамкою воріт. І все ж, атакувальні зусилля харківського клубу матеріалізувалися у гол. Після пасу Ременюка за спини захисникам точно пробив Дмитренко, вперше відзначившись в УПЛ (у 14-й грі). Проте вже через декілька хвилин полтавчани провели результативну атаку правим флангом і після пасу Олійника головою влучно пробив Степанюк, забивши ювілейний 20-й гол в УПЛ.

На цьому футбольна «перестрілка» не завершилася і в компенсовані хвилини Борячук після пасу Мартинюка оформив свій 2-й дубль в чемпіонатах, ставши першим дуплетистом «Металіста 1925» в УПЛ. У підсумку «Металіст 1925» здобув вольову перемогу і перервав дві клубні рекордні безвиграшні серії: загальну з 8-ми матчів (2 нічиї та 6 поразок) та в ролі господарів поля – з 3-х (нічия та дві поразки).

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Металіст 1925» – «Ворскла» - 3:2

Борячук, 54, Дмитренко, 79, Борячук, 90+2 – Марлісон, 44 (пен.), Степанюк, 83

На 17-й хвилині Денис Олійник («Ворскла») не забив пенальті (воротар).

Курило, 16 – Скляр, 32, Челядін, 64

«Металіст 1925»: Мозіль – Капінус (Рудавський, 81), Курило, Безуглий, Жичиков – Мартинюк – Ременюк, Кравченко (Чирук, 70), Габелок, Бичек (Дмитренко, 70) – Борячук.

«Ворскла»: Різник – Мельничук (Крупський, 72), Зайков, Челядін, Пердута – Олійник, Толі (А. Кравчук, 67), Скляр – Сефері, Марлісон, Степанюк.

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево).

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ).

Удари (у площину): 13 (5) – 13 (5)
Кутові: 11 – 7
Оффсайди: 1 – 0.

МЕТАЛІСТ 1925 - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Ворскли новий бомбардир-рекордсмен
Футбол | 05 травня 2024, 01:32 0
У Ворскли новий бомбардир-рекордсмен

Руслан Степанюк забив 29-й м'яч в УПЛ у складі полтавців

Анчелотті оцінив перемогу Реала та згадав Луніна на прес-конференції
Футбол | 04 травня 2024, 20:50 0
Анчелотті оцінив перемогу Реала та згадав Луніна на прес-конференції

4 травня королівський клуб виграв у «Кадіса» з рахунком 3:0

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Ни болельщик "Ворсклы", но их уже откровенно жаль... Вроде и подбор игроков неплохой, и играют не совсем плохо, но не везёт по-взрослому 
KvlaD
Скрипник дно
igor shmuylo
Зачем поменяли Максимова ,еще так Ворскла не играла в старте чем.чтобы было 3 поражения . А по игре просветов нету , поменял пол состава, а толку нету. 
BekXan
С перемогою Харків вони її заслуговували.Ворскла тут без варіантів Скрипник пішов в дупу.Ще одна повинна бути поразка щоб керівництву дійшло
Ihor Moroz
Ворскла дійсно ніякуща при Скрипнику. Та мені як вболівальнику МХ1925 дуже приємний результат.Порадувала гра наших хлопців у 2-му таймі. Борячук- 2 голи + Дмитренко красиво у 9-ку замкнув комбінацію.Відмітив би ще Ременюка і безперечно Мозіля. Браво командо!
Добрий Кіт
Скрипник той ще фізрук. Спочатку з Вердера його погнали ссаними тряпками, далі із Зорі поперли, тепер Ворсклу топить.
SeM077
Ворскляни імпотент к*нчені. Щоб ще раз заставив себе дивитись на ось цих ігрочил, краще чимось кориснішим займусь. Хтось з журналістів спитайте Скрипника, яку гру він прививає команді, бо щось взагалі не зрозуміло. Перші тайми ще норм, а от другі то жах (постійні обрізки, відкриті зони куди суперники  просто входять, не можуть нормально боротись), а остнанні хвилини матчів просто немає слів. ВЕРНІТЬ МАКСИМОВА!!
Stanislav Matusevych
О, вже до всіх починає доходити рівень геніальності недотренера. Не пройшло й трьох років. Чекаємо його відправки до шостого німецького дивізіону, де він щось там тренував до повернення в Україну. Бо то його справжній рівень і є.