Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 вересня 2022, 02:21
3172
1

Експерт: «Більшість суддів обмежилися б жовтою карткою Мудрику»

Мирослав Ступар розкритикував суддівство Арановського

| Оновлено 13 вересня 2022, 02:21
3172
1
Експерт: «Більшість суддів обмежилися б жовтою карткою Мудрику»
УПЛ

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував суддівство у матчі «Рух» - «Шахтар». Нагадаємо, у першому таймі арбітр Євген Арановський показав пряму червону картку Михайлу Мудрику.

«Таке враження, що Арановський зверхньо підійшов до виконання своїх обов'язків у першому таймі, не налаштувався належним чином, припускався помилок, яких такий досвідчений арбітр не повинен допускати. Він неправильно трактував боротьбу, що нічим іншим, крім психологією, пояснити не можна. Перший ляп стався в епізоді за участю Петряка та Ляха на правому фланзі. Лях сфолив, Петряк упав і рукою торкнувся м'яча. Арановський зафіксував гру рукою з боку гравця «Шахтаря», проігнорувавши фол на Петряку.

А вже на 31-й хвилині Мудрика завалили у штрафному майданчику – і це одинадцятиметровий. Арановський проігнорував падіння, хоча на повторі чітко видно, що футболіст «Руху» фолив. Зате за чотири хвилини арбітр дуже жорстко покарав Мудрика, який сфолив проти Сича. Так, контакт між гравцями був, і цей контакт тягнув на фол. Але його ступінь можна трактувати по-різному.

За формальними ознаками Арановського можна виправдати, але більшість суддів у такій ситуації обмежилися б жовтою карткою, і це було б по-футбольному. Наприклад, як у епізоді на 65-й хвилині, коли Конопля спочатку зіграв у м'яч, а потім – у ноги супернику. Порушення Мудрика Арановський трактував як застосування сили із загрозою травмування іншому гравцю. Тому й вирішив показати пряму червону.

Це перший матч цього чемпіонату, коли до суддівства виникло стільки запитань. Арановський добре не налаштувався на перший тайм і тільки другий провів на належному рівні».

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Алтухов
А ничего удивительного, Арановский всегда был судьей по вызову. После эпизода с Петряком стало ясно, откуда дует ветер. Динамо продолжает покупать судей не только в своих матчах, но и в матчах своих соперников. Посмотрим, как будет сегодня судить динамовский прикормыш Пасхал.