Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 03 сiчня 2024, 14:13
11185
20

Костюк розповіла, чому не потиснула руку Азаренко після матчу

Марта пояснила свою позицію

| Оновлено 03 сiчня 2024, 14:13
11185
20
Костюк розповіла, чому не потиснула руку Азаренко після матчу
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк розповіла, чому не потисла руку Вікторії Азаренко після матчу другого раунду US Open 2022.

«Я просто не думаю, що це (потиснути руку) було б правильно з мого боку з огляду на обставини, в яких я зараз перебуваю. Мені здається, я не знаю жодної людини [гравця з білорусі чи росії], яка публічно засудила б війну і дії своєї влади. Тому мені не здається, що я можу це підтримувати (таку поведінку).

Не знаю. Це був мій вибір. У нас був чудовий матч, не зрозумійте мене неправильно. Вона – великий боєць, я поважаю її як спортсменку, але це не стосується того, якою вона є людиною. Ті, хто не дивився цей матч, напевно, будуть мене критикувати і говорити: «Ось стерво, слава Богу, Віка її обіграла, вона занадто багато говорить, тому це справедливий рахунок». Але насправді ми боролися на рівних.

Якщо Азаренко хоче зі мною поспілкуватися, я досить відкрита для спілкування. Але були речі, які я сама хотіла сказати їй перед грою. Я щиро хотіла її попередити, що не тиснутиму їй руку, бо в нас не було особистої розмови, вона не говорила зі мною особисто, не говорила, що вона думає, яка її позиція, тому… Цього не було. Я не думаю, що я йтиму до неї і намагатимуся розпочати розмову», – сказала Марта.

Оцініть матеріал
(92)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 5
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Хутин Пуйло
Все по делу
mayakovskiy1
Умничка
Elis
Марта занадто переймається почуттями білоруски, хоч лукашенківська чіпса Мартиними почуттями зовсім не переймається. Не потисла і правильно зробила. Вони той турнір взагалі по телеку мали дивитись, якби в оргів яйця були, як у британців. 
Октавий Фландрийский
Все правильно, наши теннисистки играют за деньги, и им до фонаря с кем, хоть путиным или шойгу, лишь бы деньги платили. Многие даже не подозревают, что у нас война с орками, 100 %.
Выталкиватель парашутистов
Бред сивой кобылы... Был только один путь - не выходить на игру с Азаренковой, и сказать всем, кто собирался  смотреть этот матч - я не буду играть со спортсменкой потому, что Лукашенко поддерживает РФ в войне против Украины.... Вот тогда она была бы полный молодец и НАСТОЯЩАЯ патриотка Украины. Да, ее бы наказали, но это пыль по сравнению с тем, что она бы приобрела от всех украинцев - УВАЖЕНИЕ.... А так, базар ни о чем, стыдно за нее....
SandroKing
Марта, где ты раньше была? Война идет 8 лет. Ты шуры муры водила с рашистом который в то время был военнослужащим российской армии. А сейчас кстати является спарринг-партнером Азаренко.
Sashamar
Там багато кейсів, хто не бачив, гляньте на btu i Костюк і Азаренко. Але тут треба мати на увазі, що професійна спільнота перш за все дивиться на професійні досягнення. Тобто слово Вікі тут важить більше, ніж слово Марти, подобається це нам чи ні, так влаштований світ. І рецепт змін теж відомий.
igor semenyk
Березні треба було в першу чергу виграти і тим самим доказати,що Украіна бачила бульбашів в одному місці(а можливості були,багато невимушених помилок),а потом розпатякувати про іі професіоналізм і повагу,як до спортсменки і про іі громадську позицію.