Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 02 вересня 2022, 10:22
6452
25

Костюк програла експершій ракетці світу на шляху до третього раунду US Open

Марта у двох сетах поступилася Вікторії Азаренко

| Оновлено 02 вересня 2022, 10:22
6452
25
Костюк програла експершій ракетці світу на шляху до третього раунду US Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (№65 WTA) завершила виступи в одиночному розряді Відкритого чемпіонату США.

У другому колі українка програла експершій ракетці світу Вікторії Азаренко (№26 WTA).

US Open. Друге коло
Марта Костюк (Україна) – Вікторія Азаренко – 2:6, 3:6

Перед матчем головними питаннями була форма Азаренко та налаштування Костюк. Гру Марту ми вже бачили минулого тижня, та й у першому колі теж. Костюк зараз не у найкращих своїх кондиціях, але до турніру була готова. На рівні другого кола ТВШ можна грати, але вигравати далеко не у всіх.

Азаренко у першому раунді не показала чогось надприродного, тому з нею можна було змагатися на рівних. Що Марта й робила за одним винятком. Щойно справа доходила до важливих м'ячів, все одразу ж ставало погано. У першому сеті українка тричі зарубалася в геймах на прийомі, мала чотири брейкпойнти, але реалізувати їх не змогла. Було багато помилок, а на такому рівні це дуже швидко призводить до поразки.

У другому сеті Азаренко без особливого домінування повела з рахунком 4:0, після чого Марта увімкнулась. Їй вдалося виграти три із чотирьох геймів, відіграти подвійний матчбол суперниці, але на цьому успіхи закінчилися. Завершилося все невимушеною помилкою з форхенду.

Прикро з таким рахунком програватиме матч, в якому було дуже багато шансів на перемогу. Це розуміла і сама Костюк, але правильних висновків зробити не змогла.

Це була перша зустріч тенісисток. Костюк утретє зіграла в основі US Open і вперше вибула у другому колі.

У наступному раунді Азаренко зіграє проти Паули Бадоси (№4 WTA) або Петри Мартич (№54 WTA).

Раніше з матчу другого кола через хворобу знялася Ангеліна Калініна.

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
Одна світла пляма цього турніру для нас це гра Снігур проти Халеп. Інше і коментувати не хочеться. Деградація нашого тенісу продовжується
Sashamar
Ті, хто вважає, що Снігур промінь світла в темному царстві, охолоньте. Вона лише видала одну гру. Та ж Марта таких ігор видала вже не одну, і що?
Снігур по суті не грає в Турі, крім кваліфікації мейджорів тільки кваліфікації до трьох турнірів цього року. Все інше ITF, причому так: вийде - добре, не вийде - не треба. Це вада пострадянської ментальності, не ставити високих цілей, описується класичним: "Нас і тут непогано годують".
Stanislav Matusevych
Охохо. Просто ходячий анекдот, а не Марта. Виграти купу складних м'ячів, і розпуляти куди завгодно прості, які потрібно було просто забити в один удар. Якщо Даяна будь-який м'яч лупить з усієї сили, і там вже влучить-не влучить, то Марта вміє грати і так, і комбінаційно, і як завгодно. Але коли починає думати на корті - виходить бозна-що. Коли грає на інстинктах, на голому таланті, виграє шедевральні очки. Це найкраще видно по статистиці першого сету. Азаренка виграла 52% на першій подачі, і аж 77 - на другій. Причому другу вона подавала доволі слабку. Як тільки Марта мала час на прийняття рішення - починалися помилки. А чисто на рефлексах виходило куди краще.
Ну і, звичайно, програні майже всі важливі м'ячі. Білоруска не мала особливої переваги, незважаючи на рахунок, але варто лише подивитися на процент виграних брейкпойнтів. А така статистика є типовою для Марти. На високому рівні так грати не можна.
І ніби ж у ментальному плані є прогрес. Відвертих психів на корті стало обмаль. Але концентрація кращою не стає. Поки ще 20 років, деякий час є. Але ж час іде, змін у цьому компоненті не стається. Хто у світі здатен її навчити вимикати голову на корті, не видумувати всяку хрєнь, діяти простіше? Адже все людина вміє, і сама собі фактично заважає.
Елена Джура
Ментально слабка - тому без шансів.
Kylee Soprano
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Santk86
В каждом гейме была борьба, но Марта все их проиграла, с такой психикой на больших турнирах делать нечего, надо нанимать психолога и хорошего тренера, а то так и останется всю жизнь перспективной. 
aleks8-48
Чем больше смотрю Ястремску и Костюк,тем больше убеждаюсь,что будующее украинского тенниса Даша Снегур-талантливая девочка,добавит физики и её не остановить.
Billy Bons
Швидко відстрелялись усі. Як кажуть: "Всего хо-ро-ше-го!")))
Александр Ад
помилка на помилці,таке враження,що Марта пародировала гру Ястремської
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kollekciy
Знову у Марти повна відсутність хорошої подачі. Була б подача, були б хороші шанси. Навіть з Пегулою трималася пока подача була. Але ще в перші грі тут, було видно, що подачі не буде в Марти на цьому US open. 
Boghdan1222
Марта програла сама собі і своїм "псіхам в голові" (з таким характером  пару днів кожен місяць ніхто Марті не попадається на очі😅)
Александр Науменко
Дарина, єдиний промінь світла.
Володимир Коваленко
.Здається , повірила в себе , але запізно
sirjoga
ось і закінчився шолом для нас, може хоч Фрухвіртова сьогодні порадує
Олександр Радченко
Бедная китаянка ей ещё играть с этой больной. 
Обсервер Влад
Костюк закостеніла на юніорському рівні, в першу чергу в психологічному плані. Потенціал для хорошої стабільної гри є, але на жаль таракани в голові все ще табунами бігають...(((
Vik_77
Начебто й розгром,але рахунок зовсім не по грі, практично в кожному геймі була боротьба. Особисто мені Марта сподобалась, бачив її зарядженність і вогник в очах