Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 вересня 2022, 02:37
1872
1

Айнарс БАГАТСКІС: «Збираємося грати жорстко, агресивно і розумно»

Тренер збірної України – про старт Євробаскету

| Оновлено 03 вересня 2022, 02:37
1872
1
Айнарс БАГАТСКІС: «Збираємося грати жорстко, агресивно і розумно»
ФБУ. Айнарс Багатскіс

Завтра, 2 вересня, збірна України стартує на Євробаскеті-2022 матчем проти Великобританії. Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс поділився очікуваннями від турніру:

- У всіх є свої очікування, зокрема й у мене. Чекаю, що команда гратиме у якісний баскетбол. Ми збираємося грати агресивно, жорстко, і насамперед розумно. Якщо ми дотримуватимемося цих правил – то мої очікування втіляться в життя.

- Наскільки сильно вам довелося змінювати стиль гри команди після появи Олексія Леня?
- Звичайно, коли приїжджає такий гравець, як Олексій, нам, усьому тренерському штабу, треба думати над тим, як використати його найкращі якості, його атакуючі та захисні таланти. Це частина моєї роботи. Робити це непросто, на це немає часу. Олексій з нами лише трохи більше двох тижнів.

Я хочу сказати про всю команду. Порівняно з попереднім вікном на матчі збірних, у нас 4-5 нових гравців. Звичайно, з Олексієм ми стали мобільнішими. Але знайти хорошу взаємодію за такий короткий час непросто.

- У майбутньому матчі з Великобританією ви вважаєте головною перевагою своєї команди габарити? Які ще сильні сторони?
- Я не можу розкрити вам усі секрети. Перед кожною грою я розбираю за позиціями: де у нас перевага, де – у суперника. Наше завдання – використовувати сильні сторони та прикрити слабкі. Все дуже просто.

Великобританія любить грати у силовий, фізичний баскетбол, любить бігти, не зупиняється у перехідних фазах, і це проблема для нас.

- Минуло кілька днів із матчу проти Ісландії. Ви аналізували цей поєдинок? Чи знайшли ви відповідь на питання, яке всіх хвилює: що ж сталося в тому матчі?
– Є багато інформації. Ми можемо говорити про захист, про підбори, про захист один в один. Найгірше те, що ми втратили м'яч 25 разів, найчастіше без жодної причини. Будь-який тренер у світі, починаючи з дитячого рівня, вчить своїх гравців: роби будь що, але не втрачай м'яч. Це найважливіше у баскетболі. Наша проблема в тому, що ми хочемо зробити щось одразу, потрібно бути більш терплячими. Це є базова причина. Якщо ви не втрачаєте м'яч на рівному місці – ви будете у грі, навіть якщо інші компоненти просідають. Звісно, ​​ми всі аналізуємо.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitaly H
25 втрат м"яча на рівні збірної країни. Одне з двох, чи у всіх гравців в дитинстві були погані тренера, чи гравці ставляться до ігр в збірній БЕЗВІДПОВІДАЛЬНО. яка ще може бути причина ?