Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 30 серпня 2022, 19:34
16879
2

Усик - Ф’юрі – хороший, та не ідеальний бій, слід дочекатись пенсії Тайсона

Занадто голосний та небезпечний Тайсон може ось-ось звільнити титул для більш цікавих опонентів

| Оновлено 30 серпня 2022, 19:34
16879
2
Усик - Ф’юрі – хороший, та не ідеальний бій, слід дочекатись пенсії Тайсона
Getty Images/Global Images Ukraine

20 серпня 2022 року Олександр Усик вперше переміг у Джидді, що у Саудівській Аравії. Другий поєдинок проти Ентоні Джошуа відбувся саме там і видався складнішим за першу зустріч. Після перемоги українець розповів щодо майбутнього і збентежив усіх:

«Я боксуватиму або проти Тайсона Ф’юрі, або не боксуватиму взагалі».

Бій проти чемпіона версії, якої не вистачає для абсолютного чемпіонства – зрозуміла річ. Але боксувати тільки з Ф’юрі, або ні з ким – дивно.

Усик виглядав гірше у реванші проти Джошуа. Тайсон може видати поєдинок, що стане реальною проблемою для Олександра

Друга зустріч проти Ентоні Джошуа видалась для Усика більш складним випробуванням, ніж перша. Під час першого поєдинку Олександр був сфокусованим, сильним, потужним та швидким, а опонент – розслабленим та впевненим, що і цієї роботи буде достатньо. В другій зустрічі українець залишився таким ж потужним, хіба трохи менш сильним фізично, а британець покращився відчутно: став влучнішим, жорсткішим і ще більш агресивним. І це ледь не спрацювало.

З одного боку, Усик мав об’єктивні причини. Наприклад, проблеми з вагою – втрата та швидкий набір точно вдарили по фізичній готовності. З іншого, боєць, якого він викликає на поєдинок – ще більший та ще потужніший фізично за Джошуа. Банально вагою, зростом та розмахом рук Ф’юрі є більш небезпечним суперником. В середньому Тайсон важчий за Ентоні на десять кілограмів – а це вже за 120 кг при стандартних 100 кг Усика. Не кажучи вже про величезний зріст – у 206 сантиметрів та розмах рук у 216 см, при тих же характеристиках Усика у 191 см та 198 см, відповідно.

Getty Images/Global Images Ukraine

Тайсону достатньо бути більш агресивним та більш жорстким за Джошуа, щоб просто фізично зупиняти Усика, давити його зверху та накидати важкі удари. Наскільки б ти не був крутим боксером, проти гігантської стіни не попреш.

Проте, не все так однозначно. Усик – висококласний боксер, що може спробувати підібрати ключі і до цього суперника

Все виглядає логічно, але Олександр – не хлопчик для биття, а причини його проблем у реванші не тільки у візаві, а й у тому, що сам українець отримав цілу серію проблем під час підготовки. Тут і війна, і вага, і психологічний тиск. Програш був би ударом по всіх українцях, тому помилятись не можна було. Не можна було давати Джошуа навіть шансу, щоб він списав свою логічну поразку у першій зустрічі на те, що так склались обставини.

Проти Тайсона такого навантаження не буде, тому що всі розуміють, наскільки Усик аутсайдер чи, як мінімум, не фаворит. Букмекери приймають вже зараз ставки в середньому з розрахунком 1.3 до 3 на користь британця.

При цьому, головна вада Ф’юрі – психологічна нестабільність. Він може придумати собі, що Усик – середньоваговик (яким він сам його і називає) і кинути нормальну підготовку. Або перемудрити – змінити тренера, вирішити працювати по-іншому і упійматись на цьому.

Всі ми пам’ятаємо, скільки проблем Тайсону приніс шульга Отто Валлін. Менший, трошки спритніший суперник мучив Ф’юрі своїми атаками, а з рингу британець пішов із розбитою бровою. Очевидно, що Усик кращий за Отто, хоч і не такий габаритний.

Getty Images/Global Images Ukraine

Олександр – надтехнічний та розумний боксер. Будь-яку помилку британця він зможе використати проти нього. Питання тільки у тому, скільки тих помилок буде.

Ставити ультиматуми не на руку Усику. Треба битись з будь-ким, нехай чемпіоном буде і не Ф’юрі

Тайсон зібрався на пенсію – нехай йде. До самого Ф’юрі можна відноситись будь-як, але, якщо поглянути на факти, кого він переміг? Володимира Кличка після смерті тренера та на спаді, двічі Деонтея Вайлдера та повозився двічі з Дереком Чісорою. Так собі рекорд, хоч персона і цікава.

Витягати насильно і слухати історії про п’ятсот мільйонів можна хіба для цікавості та сміху, але завеликий ризик та недостатньо великий підсумок. Тим більше, що можна і так отримати бій за абсолюта.

Наприклад, дочекатись, поки британця остаточно приберуть зі списків, і там об’явиться новий чемпіон. Судячи з того, що скоро має бути офіційне оголошення від WBC про пенсію чемпіона, часу це багато не займе. Нехай Ф’юрі покуражиться на кінець з історіями про лічені дні для того, щоб знайти кошти, а потім займемось боксом.

Наприклад, на чемпіонство претендують Деонтей Вайлдер та Джо Джойс. Якщо американець повернеться нормально і в кінці року побоксує з другим номером рейтингу за титул, можна спокійно виходити на переможця. Обидва будуть не проти: перший впевнений, що виведе українця на удар правою, другий – що віддасть борги за поразку у напівпрофесійній лізі.

Обидва цих поєдинки – не гірші за зустріч із Ф’юрі, а може, навіть і кращі. І обидва менш ризиковані, бо суперники не космічних розмірів. І цікаво, і інтригуюче, і без обмовок про габарити суперників. Чому б і ні?

Оцініть матеріал
(113)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ya-Legenda
Не згідний узагалі! Запитайте в Віталіка Кличка, він досиг пір жаліє що перервали перший бій і не відбулося реванша з Ленноксом Льюїсом! Який втік йому з під носа. Після Льюїса, не було в Кличка серйозних претендетів десятилітя 
Sukiyaki
А с чего уходить Фьюри?
С Усиком они почти ровесники, + Усик - реально безударный, этот бой - "легкие деньги" для цыгана.
Автор, заканчивай фантазерить)